|
Komentar na proglašenje vozača godine...
|
| Author |
Message |
Sandor
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Komentar na proglašenje vozača godine...
...u reziji Mirka Gerha
Još jednom iskrene čestitke Šoljiću koji je je po mom mišljenju zasluženo ali veoma tijesno pobijedio. Međutim, po mišljenju nekih takmičara, koji iz samo sebi poznatih razloga nisu htjeli da napišu ono što ja sad pišem, način na koji su pojedinci, srećom ne i svi „davali“ glasove ukazuje na veoma prisutan nesportski duh, medjusobne dogovore, neobjektivnost, licne animozitete, srecom ne i nacionalne, koji su inace prisutni na ovim prostorima. Davanje 0 , 1 ili 2-3 boda jednom Bakiru, Zakiru, Solji, Miri J., Dojcinu itd. je ocigledna pristrasnost, lijecenje licnih kompleksa ( ....cu te ovdje kad ne mogu na stazi). Najveci krivac, po misljenju onih koji misle na ovaj nacin je sam organizator izbora koji je imao uvid u rezultate glasanja jos prije objavljivanja rezultata, te isti, po misljenju mnogih trebao biti ponisten ili su barem glasovi onih koji su ocigledno zloupotrijebili svoje sudijske pozicije trebali biti iskljuceni, da ne bi bilo po onoj narodnoj „dva losa ubise Milosa“. Pojedini takmicari koji su ovu „pojavu“ prepoznali vec predhodnih godina (Dojcin i Zakir) i koji iz tog razloga nisu uzeli ucesce u ovoj farsi ocito su bili u pravu. U svakom sportu ovakva ocigledna pristrasnost zirija ili sudija biva sankcionisana jer ne zaboravimo da je jedan Zakir sa jednakim autom pobijedio do tada nepobjedivog Preka, prvaka u CEZ-u, a Solja sa nejakim Yugom , 5. u generali i nisu zasluzili da ih bilo ko ponizava na ovaj nacin.
Pozdrav Neven
|
|
| 02-04-2007 01:24 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: Komentar na proglašenje vozača godine u reziji Mirka Gerha
mozda ce neko ruzno shvatiti i mozda je ruzno sto to kazem, ali :
Ko vam je kriv? Što ste učestovali u tome?
Znate ko je Mirko Gerh i kako sve to završi sa njim. Iz godine u godinu ista stvar, i iz godine u godinu isto ponavljate, i nikako da naucite na greskama.
A Gerh ce sisat ovce dok ih bude bilo, pa ga i ne treba kriviti. COvjeku se pruzila prilika i one je iskoristava. A ovaca ima kolko hoces.
Isto je i sa BIHAMK-om. svi znate kako ce se zavrsiti i svi opet ucestvujete.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 02-04-2007 01:48 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
uostalom, to priznanje uonako ne vrijedi nicemu. Auto media group, nekakva fantomska grupa, sa tirazom od par stotina komada, dodjeljuje priznanje?
Cemu uopste raspravljati o tome
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 02-04-2007 01:50 PM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
Ja osjecam potrebu da moram da dam svoje obrazlozenje na ovakav ishod desavanja.Prije par godina smo imali momenat da se glasa prva trojica za prvake,prosle godine da prva dvojica glasaju za prvake,a ove god.da prvaci glasaju za prvaka sa pojacanjem jednog drugog da nedodje do zabune.Zbog tog sam reagovao kod Gere da tako nemoze da bude,a on je dao obrazlozenje da njegova kuca radi taj izbor i da oni stavljaju koga hoce na listu za izbor,a Hota jos ima i to da je najblizi vremenima mojim pa zbog toga ga stavlja.Trazio sam da uvrste i kompletno druge da neprave lakrdiju.Normalno ja odustanem od ucesca na tom scenariju,ali dolaze novi momenti da pred izbore par dana budem pozvan da se obavezno ukljucim sto i ucini.(direktiva) Tacno da sam glasao za Solica sa 20 bodova,Dojcina sa 15,a ostalo onako kakav je redosled u generali sto mozete i da vidite sa liste.Za Bakira nisam glasao jer po mom kriterijumu nije zasluzio da dobije malo bodova koliko bi mu trebao da dam (kriterium generale) pa zbog toga nisam htjeo da ga potcjenjujem.Pokusao sam malog Miljevica da negdje strpam jer ipak on ima kakve takve zasluge za prethodnu godinu.Sto se tice ovih drugih disciplina ja uglavnom te ljude nepoznam pa sam mozda tu lupao.U sustini to bi bilo to.Moj stav koji djelimicno dotice Nevenova misljenja je da smo mi dosta bolesna skupina koja nezna sta hoce pa u tom slucaju radimo gluposti takve kakve radimo.
|
|
| 02-04-2007 02:37 PM |
|
 |
damhor
Junior Member

Status:
|
Gera vjesto koristi medijski prostor kojeg dobiva na tacni.
On je bolesno uporan i svaki dan pomalo kopa. Prva serija njegove TV emisije dozivjela je fjasko sa ogromnim dugom prema ENG ekipama. Vrata je zatvorio guzicom i svi su mislili da vise nikada nece na FTV. Mnogi su, koji misle da su face, konkurisali ali nisu prosli. Prodje godina-dvije i eto Gera ponovo jase, jace nego ikada. Iste priloge vrti na cijelom eteru BiH i dilerima je to prelomno za saradnju.
Ubjedio je sve da je on nekakva grupa. Gura se i na radio itd.
Kao posljedica dolaze sponzori sa gutom para jer im je do slikanja pred kamerama.
Gera fino osmisli i odstampa brosuru prije Izbora i sve djeluje nekako fino. To misle oni koji ga ne znaju a ostali znaju da samo hoce zadrzati kusur od organizacije.
Elem, slazem se sa Edisom kada kaze da je taj, ali i onaj drugi izbor, ubleha. Dokazano je da ni jedan Izbor auta godine ni na koji nacin ne utice na prodaju nagradjenog modela (pogledajte arhivu Europskog izbora, Citroen XM je najbolji primjer a sjetite se Daewo Tacume i Zetre). Sve je samo spktakl bez uporista i stvarne svrhe.
I moje cestitke Solji i svima a pogotovo Nevenu koji je sportski podnio provokacije svih vrsta. Iduce godine bojkotujte Gerin izbor i gotovo. To se ni na koji nacin nece reflektirati na vas nastavak karijere. Doci ce oni kojima je do punjenja vitrina bzveznim vaznama i sta vas briga. Izbor vozaca trebo bi organizirati BIHAMK a u ziri bi trebalo birati sa posebnom paznjom. Treba iskljuciti utjecaje klubova ali i privatna poznastva. Tabelu u ruke i nema problema. Naravno, ne treba uzeti samo brojke ali nesto mora biti osnova. ''Mezimci'' Slobodne Bosne nemaju sluha i trebali bi sport prepustiti nekome drugom. Zakir je pametan covjek i ne cudi me da je skontao stvar.
Gledao sam oba izbora. Farsa brate. Svi, po dogovoru, podijle svima po nesto. Onom daj PR, drugom mendjer godine, najbolja kupnja, privredno vozilo, najljepsi brisaci itd. Svi se smjeskaju jer znaju da je iduce godine rotacija.
|
|
| 02-04-2007 02:43 PM |
|
 |
Bibi
Member

Status:
|
Imao sam tu srecu, ili pak nesrecu, da budem prisutan na pomenutoj manifestaciji...
Sta reci nego da je to sve, sav taj EVENT, jedan poveci cirkus, sumnjivog kvaliteta (zasto uljepsavam?) jadnog kvaliteta, pocev od same, usljive, jeftino okrecene Unitic-ove MINI kino sale, preko klimave pozornice, do, uglavnom, bijednih zvanica i gostiju, koji su otisli kuci masnih rukava. (Svedski stol)
Sto se tice vozaca godine, to ne bih mogao komentarisati, jer ne poznajem cjelokupnu situaciju naseg automobilistickog sporta, doduse, mogu pomenuti da neki od kandidata nisu krili svoje nezadovoljstvo proglasenim pobjednikom, da li opravdano ili ne, ne znam, pa cu se zato osvrnuti na sam vrhunac -teferica, sijela, igranke-...
Po meni je van svake pameti medjusobno porediti automobile koji spadaju u daleko razlicite klase vozila. Kako naci slicnosti, u voznim karakteristikama, dostupnosti kupcima, itd. izmedju Toyotice Yaris i Mercedesa E-klase, kako? Kako porediti auto od 20.000 KM i od 120.000 KM? Vjerovatno ovaj skuplji ima vise prostora na zadnjem sjedistu, veci prtljazni prostor, reduciranu buku u unutrasnjosti, itd.
Ne znam, mozda sam nesto propustio, mozda se to oduvjek tako radi ali , sto se mene tice, trebalo je porediti automobile iz -srednje- klase, automobile dostupne sirem trzistu, najvecem broju kupaca. Ili...ili su Mercedes, VW i Ford napravili snizenje za modele E, Jetta i S-Max pa se mogu kupiti sa dvadesetak hiljadarki. 
P. S. Svratit cu sutra do Fordovog salona, svidja mi se S-Max.
Pozdrav
"Ma ne znam...sjecam se samo da su, sve one kazaljke, bile otisle skroz desno i da nam je to bilo sega...ne znam, nek' vam Mirela isprica."
|
|
| 02-04-2007 11:34 PM |
|
|
Vector
Administrator

Status:
|
RE: Komentar na proglašenje vozača godine...
Ako ovako nastavite, tema ce biti prebacena u Humor pa da se svi smijemo...
Automotodrom...
|
|
| 02-04-2007 11:50 PM |
|
 |
Sandor
Junior Member

Status:
|
Posto vidim ste uglavnom svi osuli paljbu po Geri, ocito je da niste skontali moj post. Naime, bez obzira sto je Gera kontroverzna licnost (i mene je izradio nekoliko puta, mozda i vise nego ostale) on ipak nesto radi po pitanju auto sporta. Srz onoga sto je bilo naopako u citavom tom izboru je nacin na koji su pojedini vozaci glasali. Naime, cinjenica da neko jednom sampionu da 0 bodova drugi istom tom 20 bodova govori sama za sebe. Isto bi se desilo da je taj izbor organizovao neko drugi.
Neven
|
|
| 02-05-2007 05:58 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
on ipak nesto radi po pitanju auto sporta
a sta to mirko gerh radi po pitanju auto sporta?
|
|
| 02-05-2007 06:05 PM |
|
 |
damhor
Junior Member

Status:
|
Htjeli mi priznati ili ne Gera najvise radi (u svakom pogledu). Ubijedi ljude u nesto i to je to. Daleko od toga da ga podrzavam u bilo cemu ali on je za ostale Gigant ma stao oni mislili o njemu. Lazu kada kazu da su posteniji ili nesto u tom fazonu. Svi pusu u istu tikvu ali Gera je i dalje u sedlu, na zalost. Zao mi je to i ostali jos uspijevaju na isti nacin kao on. Zato ih stavljam u isti kos s njim.
Elem, Neven je u pravu (kasnije sam detaljno procitao post). Nije kriv Gera nego vozaci. Vidi sta napisa Josipovic kojeg inace cijenim. Veli da je htio bojkotovati izbor ali da je dosao po direktivi. To automatski znaci da je MORAO i glasati po direktivi a zna se za koga (to je odvratno bez obzira sto se radi o vrhunskim vozacima).
Ako neko ko ima mozak mora ici kod nekoga po svoje misljenje onda ga j...
Tu je Neven u pravu. Izgleda da ce uvijek biti DIREKTIVA. FUJ.
|
|
| 02-09-2007 05:12 PM |
|
 |
|
|