Thread Closed  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Komentar o AM sportu BiH
Author Message
josipovic
Member

Group: Registered
Status: Offline

Ismet Wrote:
Miro, pa jesu jači. Kako nebi bili, i kako se nebi smijali i još nešto radili kada čitaju ova prepucavanja. Pa baš dobro neko reče: neka oni pričaju, a mi ćemo po njihovom. Tipična slika opće situacije u ovoj državi.

Ma ova nasa prepucavanja nemaju nikakve veze sa njima,ali mi svojim drugim postupcima cinimo prostor za djelovanje protiv nas(auto sporta).
Ismete dobro znas da je BIHAMK bio uspio da iskopa iz naftalina organizatora za zadnju trku na Buni,ali mnogi su iskoristili svoje veze i pozicije da ospore tu stazu i da se nadje neozbiljna kombinacija za Vranic koja od samog starta nije bila sigurna.Opet treba zhvaliti nama pojedincima koji su to trazili (da se prave sikane,da se vode pojedine osobe na ruckove da zajebu zadnju trku).JA SIGURNO NISAM TAJ JER MI NE TREBA TA ZADNJA TRKA.Dobro znas da 15 dana pred tu trku mi puca motor na automobilu,znas sam koliko mi je trebalo novaca i vremena da dodje novi motor i da se postavi i isproba,ali sebi nebi dozvolio da me neko proziva da nisam htjeo da dodjem jer mi nije bitna ta trka,a u drugi bi to dozvolili pa radili na tenane.
Znas sigurno i taj podatak da je BIHAMK bio jedan od zadnjih koji je saznao za otkazivanje te trke,a imaju spremite i pehare kako za tu trku tako i za Taru.(SAD CE NEVEN DA KAZE KAKO HVALIM BIHAMK) Ali ovo je puka istina,a u nama problem sto u drugom vidimo samo crno,a mi smo uvijek okej.

10-17-2005 08:42 AM
Find all posts by this user
Sandor
Junior Member
**

'DRUŽE MIRO' i Gorane,

vi ste ti koji ste započeli prepirku i uprli prstom u mene i moje 'nekonvencionalno' vozilo, a ne ja. Samo se vratite na I i II stranu. Koliko znam, samo smo Fadil i ja dosad osvajali zlatne kacige na brdu, prema tome, to sto niste spomenuli ime valjda je svakome jasno da ste mislili na mene. Niko od vas nije spomenuo raznorazne prototipove i ekstremno brze automobile (koji ni ne lice na osnovne modele) iz Hrvatske, koje sam već jednom nabrojao. Vjeruj mi 'DRUŽE MIRO' da bi te barem nekoliko njih ostavilo nakon 402 m tako da ti ne bio bilo jasno šta te snašlo. To da sam vam ja 'trn u oku' je očigledno, jer bi i meni tesko palo kad bi P 106 gr.N bio brži od mene. To ipak nije razlog da me vrijeđate i iznosite raznorazne laži, posto vas istina ocigledno boli.

Gorane i 'DRUZE MIRO', sto se tice mojih godina nemojte se previse brinuti, zdravlje me jos uvijek dobro sluzi, osim pameti koje kod nas trkaca nije nikada previse ni bilo. Jos uvijek mi nije potrebno pola litre viskija pred start trke da me ohrabri. Najbolji dokaz da godine nisu mjerilo je i tvoj ( Goranov ) punac Tane Kuvalja, legenda BiH i Yu automobilizma, koji je prilicno kasno poceo sa trkama, a najbolje rezultate je i postizao pred kraj karijere. Taj covjek je uvijek znao sportski podnijeti ( rijetke ) poraze i isto tako se veseliti pobjedama za razliku od vas koji se sluzite niskim udarcime i neistinama.
Istina je da nikad nisam ni na jednom brdu vozio 200km na sat na pravcu, za razliku od vas, pa mi samo objasnite kako ti Gorane osta dvadesetak sekundi iza mene, a ti 'DRUŽE MIRO' bi samo 0,3 sec ispred mene na Igmanu ove godine?

Za kraj, slozio bih se s vama da ovu besmislenu prepirku treba okoncati. Mnoge su teske rijeci pale ( neke vjerovatno i u afektu ). Svi mi na trkama imamo slicne probleme i jedemo ista g...., pa bi bilo bolje da se oštrica naše kritike okrene na neku drugu stranu.

Cyberncku bih objasnio da je moj automobil standardni automobil sa nesto modifikovanom elektronikom, potpuno serijskim motorom i kratkim mjenjacem, olaksan cca. 50 kg i ujedno vracen na težinu serijskog auta rolbarom, aparom za gašenje i registrovan, a ne ST. Da li to znači da Yugo 55 jednog takmičara ( ne znam mu ime ), koji je proslog ljeta vozio Igmansku trku na zimskim gumama, sa 'L' tablicama, ne bi mogao voziti SR, a da Ascona iz Zagreba, dovučena na prikolici, sa motorom Omege Lotus cca.600 Ks sa NOS-om spada u kategoriju kućnih auta? Očito da nisi gledao SR u B. LUci, jer takvih i sličnih prototipova je bilo jos desetak. Postavlja se pitanje da li je trkacki automobil samo onaj sa kojim neko učestvuje na trkama ( moze biti i potpuno serijski sa sigurnosnom opremom ) ili je to pravo trkačko grlo, 'frizirano', sa širokim gumama, spušteno 'dotala', NOS-om i da dalje ne nabrajam?

POZDRAV

10-17-2005 02:56 PM
Visit this users website Find all posts by this user
tata
Posting Freak

GOSPODINE Nevene,

jako se ljutim na tebe sto sebi dozvoljavas da te grupa anonimaca i minornih ,,takmicara,,isprovocira na ovakav dijalog.Treba da shvatis da im tvoji rezultati smetaju i da u nedostatku takvih,jedinih razumnih argumenata na ovom Forumu,iz rukava izvlace nekakve nebuloze.Eno upravo citam post covijeka poznatog i priznatog po tome sto mu je najveci uspijeh u zivotu to sto je ozenio Tanetovu kcerku,da treba opet da se uhvati puske.Valjda ponestaje para porijeklom iz proslog rata.Skupa Honda Very Happy .Na svu srecu ti si ne samo na stazi nego i stvarno PROFESOR pa nisi duzan da slusas sve ove budalastine.Uhvati se svog veoma uspjesnog posla a uvijek ti ostaje i varijanta profesorske plate.Vise je nego jasno iz pismenosti ovdje prisutnih da za tebe uvijek ima mnogo posla.
Bojim se da ovim svojim postom ne izazvah jos veci gnjev ali sta ti ja mogu kada si stvarno ti jedini ovdje GOSPODIN PROFESOR Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

This post was last modified: 10-17-2005 05:08 PM by tata.

10-17-2005 04:14 PM
josipovic
Member

Dragi moj Nevene,a i ti Tatice nism siguran barem po pitanju mene da ste dobro procitali pocetak ovog dialoga pa vas pozivam da se vratite na pocetak ovih tema da vidite da ja nisam zapoceo ove komentare,a sto se Neven nasao sam u prici to je njegov problem i njegova sujeta oko toga.Od trenutka kad je moj BMW proradio prosle godine od Cazina ti nisi bio blizu mene,ali to nema nikakve veze sa vremenima i tvojim dolascima na ovu ili onu trku to mene licno neinteresuje.NAS DVOJICA NEVOZIMO ISTE KLASE i nemamo nista zajednicko sem druzenja koje nije obavezno ako ti to zelis. Znas da smo se redovno konsultovali oko nase problematike na trkama,a da nikad nikome nisam pomenuo vremena nicija,ali si ti zapoceo ta podbadanja.Nijednog trenutka nisam spomenuo tvoje godine,a kako da ih spomenem kad su i moje slicne.Pozivas se na neku alkoholnu HRABROST,pa druze ja nikada nisam uzeo alkohol u usta pa cak ni pivo.Bolje bi ti bilo da procitas teme precizno i da nekuvs jer to kvanje sa tvoje strane je obicna mebuloza.

MOJE RIJECI SU BILE SAMO VEZANE ZA TEMU 402m DA IMA PRAVILNIK KOJI PRECIZNO GLASI DA VOZILA IZ BRDSKOG ILI KRUZNOG SAMPIONATA NEMOGU VOZITI 402m,A TO NISAM JA IZMISLIO NI NAPISAO.A sto si se ti u tome naso to je tvoj problem.Znas odlicno da si ti mnogo visi nivo takmicara sa zasluzenim priznanjima da vozis 402,a vidis da ti automobil nije za to.Pa druze nemoj da brukas sebe i svoju krijeru ti vozis trkacki automobil namesten za BRDO,a ne za 402.sa tim pravis ljagu po svima nama koji vozimo brdo ili krug.

A ti tata normalno je da procitas neke od zadnjih postova pa da zastupas Nevenovu stranu,A razmisli malo bolje zasto sam ovo morao da reknem.Jos ce se par nasih trkaca naci u mojoj prici vezanoj za zadnju trku i nastojanju da je razjebe.SAMO INTERES DRUGARI.

10-17-2005 04:56 PM
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators

da odgovorim na pitanja upucena meni:

- Integra Type-R uopste nije brz auto za 402m (u odnosu na druge slicne
aute, gledajuci po zapremini motora), hrvatski Clio RS-ovi (koji se takmice
na 402m) su brzi od hrvatskih Integri Type-R (opet koji se takmice na 402m).
provjereno i dokazano. zna se za koju namjenu je napravljena Integra
(a to nije ravna linija) i u tome je taj auto caruje. inace, Integra Type-R
je meni jedan od generalno najboljih auta (za moj specifican ukus).

- tacno je da nisam bio na trci u BL, jer sam bio u Zaluzanima Wink (gledao
sam slike i video clipove tako da znam sta se desavalo), ali sam zato
zadnje 3 godine bio na streetrace-u u Velikoj Gorici i poznati su mi svi
auti i proces njihovog nastanka, performanse, a i sami takmicari.

- "prototip" je veoma neadekvatan naziv u ovom slucaju (i prvi put cujem
da se koristi za tako nesto). to se zove "tuning" i vecina auta, ako ne i svi,
su zaista kucne izrade! najveca draz i za vozaca i za gledaoce je kada
recimo Kadett C "uzme" Vipera, ili onaj Fico "uzme" S2000 Very Happy.

- nije bitno sta ja ili neko drugi podrazumjeva pod trkacim auto. ocigledno
je da ucesce na trci ne cini trkaci auto, kao sto je i ocigledno da je bilo koji
ST iskljucivo trkaci auto. ono sto je bitno i sto bi se trebalo postovati je da
clan 9. pravilnika o pirelli cup-u kaze:

Quote:
Vozila koja učestvuju na takmičenjima za prvenstvo Bosne i Hercegovine, i to za discipline: kružne trke (Disciplina A01), brdske trke (Disciplina A02), autorally (Disciplina A03), mogu nastupati izvan zvaničnog takmičenja, a njihovi plasmani se neće bodovati za kup.

i tu je kraj price sto se mene tice. da nema tog clana (mozda ga sad obrisu Wink),
ne bih se protivio. mozda bih rekao da je bezveze, ali ne i da je neposteno.

i da se razumijemo, ovdje ne govorim o Vama i Integri, nego o sve i
jednom "brdskom" autu koji nastupa na tom streetraceu. pogotovo o
onim koji jednostavno ne ispunjavaju uslove tehnicke ispravnosti po
zakonu o bezbjednosti saobracaja. napominjem da su svi auti koji su
dolazili iz hrvatske - registrovani.

[205]
10-17-2005 04:58 PM
josipovic
Member

cybernck Wrote:
da odgovorim na pitanja upucena meni:

- Integra Type-R uopste nije brz auto za 402m (u odnosu na druge slicne
aute, gledajuci po zapremini motora), hrvatski Clio RS-ovi (koji se takmice
na 402m) su brzi od hrvatskih Integri Type-R (opet koji se takmice na 402m).
provjereno i dokazano. zna se za koju namjenu je napravljena Integra
(a to nije ravna linija) i u tome je taj auto caruje. inace, Integra Type-R
je meni jedan od generalno najboljih auta (za moj specifican ukus).

- tacno je da nisam bio na trci u BL, jer sam bio u Zaluzanima Wink (gledao
sam slike i video clipove tako da znam sta se desavalo), ali sam zato
zadnje 3 godine bio na streetrace-u u Velikoj Gorici i poznati su mi svi
auti i proces njihovog nastanka, performanse, a i sami takmicari.

- "prototip" je veoma neadekvatan naziv u ovom slucaju (i prvi put cujem
da se koristi za tako nesto). to se zove "tuning" i vecina auta, ako ne i svi,
su zaista kucne izrade! najveca draz i za vozaca i za gledaoce je kada
recimo Kadett C "uzme" Vipera, ili onaj Fico "uzme" S2000 Very Happy.

- nije bitno sta ja ili neko drugi podrazumjeva pod trkacim auto. ocigledno
je da ucesce na trci ne cini trkaci auto, kao sto je i ocigledno da je bilo koji
ST iskljucivo trkaci auto. ono sto je bitno i sto bi se trebalo postovati je da
clan 9. pravilnika o pirelli cup-u kaze:

Quote:
Vozila koja učestvuju na takmičenjima za prvenstvo Bosne i Hercegovine, i to za discipline: kružne trke (Disciplina A01), brdske trke (Disciplina A02), autorally (Disciplina A03), mogu nastupati izvan zvaničnog takmičenja, a njihovi plasmani se neće bodovati za kup.

i tu je kraj price sto se mene tice. da nema tog clana (mozda ga sad obrisu Wink),
ne bih se protivio. mozda bih rekao da je bezveze, ali ne i da je neposteno.

i da se razumijemo, ovdje ne govorim o Vama i Integri, nego o sve i
jednom "brdskom" autu koji nastupa na tom streetraceu. pogotovo o
onim koji jednostavno ne ispunjavaju uslove tehnicke ispravnosti po
zakonu o bezbjednosti saobracaja. napominjem da su svi auti koji su
dolazili iz hrvatske - registrovani.

UPRAVO JE OKO OVOGA I POCELA SPORBA pa je moj dragi drugar idalje bez obzira na sporeckanje NEVEN sebe nasao pa poceo na meni lijeciti zivce. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

10-17-2005 05:06 PM
tata
Posting Freak

josipovic Wrote:
UPRAVO JE OKO OVOGA I POCELA SPORBA pa je moj dragi drugar idalje bez obzira na sporeckanje NEVEN sebe nasao pa poceo na meni lijeciti zivce. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Pa valjda se nas dvojica toliko znamo da znas da pod onim,, minornim takmicarima,, nisam mislio na tebe.Upade ti u istu zamku zbog koje kritikujes Nevena Very Happy Very Happy Very Happy .Zna se vrlo dobro medu nama tko su ti i ciji rezultati ne daju za pravo da pritisnu niti jednu tipku na ovoj skalameriji niti da puste i jedan glas.
Na zalost takvi su ovdije najglasniji i zbog njih mi se ova inace lijepa ideja Foruma i ogadila.
Pozdrav,
Zlatko

10-17-2005 05:23 PM
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators

samo da dodam da nemam nista protiv ucesca "trkacih" auta na streetraceu.

cak sta vise, volio bih da svi (koji imaju cestovne gume) dodju zbog atrakcije.

ALI da se NE BODUJU osim ako sistem takmicenja i pravilnik to dozvoljavaju.

Smile

[205]
10-17-2005 07:08 PM
GMiljkovic
Junior Member
**

tata Wrote:
GOSPODINE Nevene,

jako se ljutim na tebe sto sebi dozvoljavas da te grupa anonimaca i minornih ,,takmicara,,isprovocira na ovakav dijalog.Treba da shvatis da im tvoji rezultati smetaju i da u nedostatku takvih,jedinih razumnih argumenata na ovom Forumu,iz rukava izvlace nekakve nebuloze.Eno upravo citam post covijeka poznatog i priznatog po tome sto mu je najveci uspijeh u zivotu to sto je ozenio Tanetovu kcerku,da treba opet da se uhvati puske.Valjda ponestaje para porijeklom iz proslog rata.Skupa Honda Very Happy .Na svu srecu ti si ne samo na stazi nego i stvarno PROFESOR pa nisi duzan da slusas sve ove budalastine.Uhvati se svog veoma uspjesnog posla a uvijek ti ostaje i varijanta profesorske plate.Vise je nego jasno iz pismenosti ovdje prisutnih da za tebe uvijek ima mnogo posla.
Bojim se da ovim svojim postom ne izazvah jos veci gnjev ali sta ti ja mogu kada si stvarno ti jedini ovdje GOSPODIN PROFESOR Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Sto se puske tice molim te da jos jednom procitas moj post i nevaljas guposti!
To sam napisao u kontekstu pitanja fadilu, jel treba opet rat, bilo sa puskom ili rjecima rat je rat, mjesa se politika duboko o sport
Da se vise nepravdam boli te uvo ko je kako i sta kupio, kako je stekao popularnost i ostalo, valjas gluposti
Ako je tvoj sin bio u ratu onda sam i ja sa 18 god kad se rat zavrsio
Sto se tice para , nemoj da brines nije ponestalo ima dosta fala bogu , aodakle , to neka pitaju oni koji su zaduzeni za to ti nebrini
Da je honda skupa, jest preskupa igracka za brdskobosansku zajebanciju, al opet to nije tvoj problem
I opet ti kazem pazljivo citaj postove i nemoj nikog da diras ko te nije dirao , jer nemas nikakve veze sa ovim, neven se sam upetjao u ovo, niko ga prije nije dotakao

10-17-2005 07:25 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

otisla rasprava predaleko ja mislim.Bolje da o ovome raspravite na nekom susretu, ja ovo zakljucajem.

bez ljutnje

Pozdrav

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
10-17-2005 08:00 PM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Thread Closed  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Prica za laku noc - osnivanje SAMS BiH Kenan 16 1,156 06-05-2007 11:21 AM
Last Post: Kenan
  Komentar na proglašenje vozača godine... Sandor 10 953 02-09-2007 09:51 PM
Last Post: ajdin_ze
  prva dama BiH brdskih trka! Edis Jasarevic 29 2,142 12-26-2006 10:27 PM
Last Post: dado_gsi
  web stranice za BiH takmicare Edis Jasarevic 3 723 09-09-2006 09:25 PM
Last Post: SamirBL
  Šampionat BiH - Cazin 2006, reportaža sa BHT Edis Jasarevic 6 974 08-19-2006 08:51 AM
Last Post: zlaja ban

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: