Post Reply  Post Thread 
kompresor od klime i amortizeri(help :)
Author Message
Hyundai
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
kompresor od klime i amortizeri(help :)

Ovako ljudi imam hyundai coupe 1.6 16v 97 god. i otiso mi je kompresor od klime i amortizeri.U servisu su preskupi(hoce za kompresor 1000km a za amortizere 500km) ustvari da li je to preskupo ? Smile Smile i znal ko slucajno gdje mogu da nabavim ove stvarke.Hvala

02-21-2008 08:26 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
-dene-
Member

RE: kompresor od klime i amortizeri(help :)

Kompresor ces naci u Hercegovini na otpadima najlakse i cijena kompresora ce biti manja za nekih cca 200-400 KM zavisi, samo prepisi sa kompresora sve sto pise na onoj plocici ili naljepnici. Takoder kompresori su za neka auta dosta jeftiniji u Njemackoj pa ako imas koga nazovi ga da se raspita gore.
Za amortizere mozda Billy ali ne znam koliko su kod njega para.

This post was last modified: 02-21-2008 08:43 AM by -dene-.

02-21-2008 08:41 AM
Hyundai
Junior Member
**

-dene- Wrote:
Kompresor ces naci u Hercegovini na otpadima najlakse i cijena kompresora ce biti manja za nekih cca 200-400 KM zavisi, samo prepisi sa kompresora sve sto pise na onoj plocici ili naljepnici. Takoder kompresori su za neka auta dosta jeftiniji u Njemackoj pa ako imas koga nazovi ga da se raspita gore.
Za amortizere mozda Billy ali ne znam koliko su kod njega para.

Hvala ti puno za info ali sam pregledo sve otpade hehe jer ovih auta ima vrlo malo zato ih je tesko naci,a gledo sam kod billy-a ustvari narucio amortizere,nikad niko zvao nit ista al eto tebi ipak hvala Driving

02-21-2008 10:13 AM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

Sta je sa tvojim kompresorom?Ja radim reparaciju kompresora ako nije skroz zveknuo.Polovni ti idu 250 do 500 km zavisno od auta a novi 750km pa na gore.Za amortizere mogu provjeriti.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
02-21-2008 10:36 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Hyundai
Junior Member
**

ajdin_ze Wrote:
Sta je sa tvojim kompresorom?Ja radim reparaciju kompresora ako nije skroz zveknuo.Polovni ti idu 250 do 500 km zavisno od auta a novi 750km pa na gore.Za amortizere mogu provjeriti.

Da ti ispricam situaciju,upalio sam auto,napravio dva,tri kruga napolju prevruce,upalim klimu za 2-3 minute sam primjetio da se pusi iz haube.Remen od klime je bio hot hot hot hehe uzas a kompresor nisam nikad otvaro,vjerovatno je zaribo al et ti imas iskustva sa tim pa sta mislis bil se to moglo repair ??? Pozdrav

02-21-2008 10:46 AM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

Hyundai Wrote:

ajdin_ze Wrote:

Da ti ispricam situaciju,upalio sam auto,napravio dva,tri kruga napolju prevruce,upalim klimu za 2-3 minute sam primjetio da se pusi iz haube.Remen od klime je bio hot hot hot hehe uzas a kompresor nisam nikad otvaro,vjerovatno je zaribo al et ti imas iskustva sa tim pa sta mislis bil se to moglo repair ??? Pozdrav

Na nevidjeno moze biti da je zaribao ali nemora znaciti da je za baciti.Isto tako moze biti da je otisao lezaj na remenici kompresora sto se rijesava veoma jednostavno.Zamijeni se lezaj.Nov ide od 50 do 70 km plus ruke.
Ali tacno ti nebi mogao reci bez pregleda.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
02-21-2008 11:10 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Hyundai
Junior Member
**

Ovako cemo,ima ovdje jedan majstor sto radi klime pa nek mi ga skine i vidi sta je,ako se bude moglo napravit dolazim tebi u zenicu da to odradis.Javim ti se cim pregleda to majstor za ovih par dana...Pozdrav

02-21-2008 02:45 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  skoda od petsto lipicanera :) Brzi 13 442 01-28-2008 01:41 PM
Last Post: Faya_M5
  od prosjecnog do vrhunskog Brzi 11 323 01-27-2008 07:37 AM
Last Post: pajero1987
  pitanje amortizeri Sajo_Turbo 2 480 07-16-2007 06:22 AM
Last Post: Sajo_Turbo
  Punjenje klime a i servis Bibi 35 1,393 07-02-2007 09:09 AM