|
Krađa vozila
|
| Author |
Message |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Ma kad mogu u Italiji ukrasti most sto nebi mogli i kamion.
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 02-02-2005 07:30 AM |
|
|
YakuzA
Member

Status:
|
|
| 02-04-2005 07:18 PM |
|
 |
-dene-
Member

Status:
|
Re: Krađa vozila
Ja sam za ovu temu i previše vezan, da je nebi bilo na ovom forumu. Čak bih bio sretan kad bi poseban forum povećen ovoj temi, koja bi se bavila ovom problematikom. Naravno tu bi došle korisne teme''Kako zaštiti svoje vozilo....iliti najbolje svjetske zaštite,....praktični savjeti....lična iskustva''. Vjerujte mi da je ovo tema za pozabaviti se ....moje auto nije ''dignuto'', zahvaljujući ponajviše sreći....i nisam morao ići po okolnim brdima u neke sitne sate, pitajući se da li ću živu glavu izvući. Ili se raspitivati po zadimljenim kafićima u blizini Sarajeva, o svojem ljubimcu.
Konkretno moja tema je bila za način krađa skupocjenih vozila, a posebno moga miljenika od proizvođača ''Audi'' tipa A6 i dr. na koji način ih kriminalci odvoze, pored sofisticirane oprema zaštite blokade motora i tome sl. Naodno da im za startanje motoa treba i par minuta, nakon čega ga odvoze do ''privremenih baza'' gdje elektroničari preuzimaju stvar u svoje ruke, kopčaju se na njihove ECU, i skidaju im blokade, da bi nakon toga ih mogli odvoziti u treće zemlje ''novim' vlasnicima.
Preksinoć je iz centra Zagreba jedan ''odvežen'', i pored toga što su ljetos uhvatili kriminalnu grupu koja se bavila samo A 6-icama(terete se za oko 15-tak ukradenih). Što hoće reći da ima više različitih ćelija, istih kriminalnih bandi i teško im je ući u trag.... i na kraju kada se uhvate, radi se o običnim izvršiocima ....
HVALA svima na poštenim odgovorima....a i malo šale nije na odmet....pozdrav svima
u sarajevo postoji firma koja se bavi kompletnom zastitom auto od krade i prinudnog otimanja auta ugraduju cobra auto alarme i defend lock to je mehanicka zastita.alarmi imaju super preformanse a ovaj defend lock je puno bolji i jednostavniji od multi locka i lavlje kande.ko ima problem sa sigurnosti svog automobila neka ode i poprica sa ljudima nece se pokajati
|
|
| 02-13-2005 10:24 AM |
|
 |
-dene-
Member

Status:
|
vecina tih automehanicara i tih sto peru se moguslikati ako izrade dupliraju kljuc jer je vecina danas kodirana...
komel-ec je firma koja se bavi zastitom auta od krade ugraduju cobra alarme i defend lock.ovaj defend lock je mehanicka zastita auta i puno je prakticnija od multi locka i lavlje kande.cobra auto alarmi imaju super karakteristike ko ima problem sigurnosti na svojim autom neka posjeti ljude u marsala tita 29 kod vjecne vatre ili neka ih nazove na broj 033/471-476
|
|
| 02-13-2005 10:41 AM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
ja sam vec bio kod njih ima godina dana i sto se tice Komela, sve najbolje, ljudi su stvarno ljubazni i dobio sam dosta korisnih informacija......pricao sam sa njima oko opcije osim ugradnje pomenutih zaštita i o mogucnosti graviranja brojeva sasije na staklima, jer se bave i time, objasnili su mi da su nabavili uredaj iz Engleseke i da za sad samo mogu gravirati brojeve reg. tablica......u svakom slucaju sam mislio ih posjetiti kada budem kupio uskoro sebi limenog ljubimca.
|
|
| 02-15-2005 09:55 PM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Imam informaciju,bila neki dan u novinama, da je u Sarajevu iz auto kuce TOMIC, inace ovlastenom distributeru BMW, ukradena iz po salona nova petica. Navodno kriminalci su usli u salon , malo ispreturali dok nisu nasli kljuceve, nakon cega su je odvezli u nepoznatom pravcu. Danas mi prica jedan tip u Lukavici, da vec postoji otkupnina za to vozilo i da iznosi 3000 eura, pa covjek da prosto nevjeruje sta nam se desava
|
|
| 03-16-2005 04:22 PM |
|
|
Guest
Unregistered
|
Da to je tacno za kradju BMW-a iz salona, i to je ukrali usred dana, gazda skontao kad je dosao navece.
E sad iskreno ja mislim da je to namjesteno malo, mislim kakav je to salon koji ne radi u periodu 9-19h ? I jos drze kljuceve od auta u stolu, a povrh svega nemaju alarm ugradjen.
Pa joj da sam znao ja bih im ukrao peticu
|
|
| 03-16-2005 08:44 PM |
|
 |
Mondeo
Posting Freak

Status:
|
Imam informaciju,bila neki dan u novinama, da je u Sarajevu iz auto kuce TOMIC, inace ovlastenom distributeru BMW, ukradena iz po salona nova petica. Navodno kriminalci su usli u salon , malo ispreturali dok nisu nasli kljuceve, nakon cega su je odvezli u nepoznatom pravcu. Danas mi prica jedan tip u Lukavici, da vec postoji otkupnina za to vozilo i da iznosi 3000 eura, pa covjek da prosto nevjeruje sta nam se desava 
To je 100% istina.
Inace, iskoristio bih ovaj topic da upozorim sve vlasnike vozila (doduse sada je malo kasno), da ukoliko nece voziti auto na duzi vremenski period skinu sa njega tablice i ostave ih u kuci. Neki dan mi je pola komsiluka ostalo bez tablica, se se vidjelo tek kada se snijeg otopio.
Tablice se kradu upravo za takve kradje. Ti ljudi koji ukradu BMW-a voze 20 km sa jednim tablicama, pa ih promijene a ove bace, pa opet nakon 20 km stave nove i tako... Mislim da je nepotrebno krasti tablice i skreta paznju na sebe. Ako nekome trebaju tablice, ove nase bosanske su ubjedljivo najlakse za falsifikovat, imam covjeka koji radi brojeve po zelji, nije skup, a ni po cemu se ne razlikuju od orginala
HEMI Power
|
|
| 03-17-2005 08:42 AM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
Ako nekome trebaju tablice, ove nase bosanske su ubjedljivo najlakse za falsifikovat, imam covjeka koji radi brojeve po zelji, nije skup, a ni po cemu se ne razlikuju od orginala
Gdje se nalazi taj covjek, hocu ja da stavim tablice iste ko broj mobitela
|
|
| 03-17-2005 02:44 PM |
|
 |
Mondeo
Posting Freak

Status:
|
Ako nekome trebaju tablice, ove nase bosanske su ubjedljivo najlakse za falsifikovat, imam covjeka koji radi brojeve po zelji, nije skup, a ni po cemu se ne razlikuju od orginala
Gdje se nalazi taj covjek, hocu ja da stavim tablice iste ko broj mobitela 
Rekoh li ilegalno?
HEMI Power
|
|
| 03-18-2005 06:57 AM |
|
 |
|
|