|
Krađa vozila
|
| Author |
Message |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
Promijeni se CPU ili se stavi komepletan nekodiran sistem koji ksota cirka 200-tinjak maraka i koji moze kupiti u svakoj prodavnici dijelova.
Ma nema sigurne zastite.
heh.. sjetih se priajtelja koji drzi psa u autu..
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 11-23-2003 03:24 PM |
|
|
KenanE
Member

Group: Registered
Status:
|
kaljasnjikov i spavaj u autu ili unajmi nekoga a da nije Memo
voznja punimgasom je opasna
molim za jedan BAN od administracije
|
|
| 11-24-2003 06:20 PM |
|
 |
passenger57
Posting Freak

Status:
|
ja sam htjeo mjenjati komplet brave i isao sam kod zastupnika i rekli su mi da imaju brave tj.cilindre i da je cijena 180ks+ruke ali posto ne mogu to da kodiraju tj. da poniste ovo sadasnje ili sta vec,oni to nisu u stanju promijeniti,e sad ako to gdje ima za 200km reci mi odmah
|
|
| 11-25-2003 10:28 PM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Najsigurniji nacin da vam ko ne otudji vozilio je da ga minirate sa ozbiljnom kolicinom plasticnog eksploziva ili jednostavnom rucnom bombomciji osigurac vezete za unutrasnji dio tocka...
Ima jedan snimljen film po istinitim dogadjajima a radi se o jednom kradljivcu koji se specijalizirao za Porsche 911, ali ga jedan advokat zamalo nije uhvatio i posto je isti vidio da se natovario na njegovog porschea ulozio je u njegovu zastitu vise novca nego sto sam auto vrijedi a zatim je poslao suprugu na more i uzeo godisnji odmor. Fol je bio da je lopov vrlo lako usao u automobil ali iz njega nije izasao. Od toga trenutka film je postao horor jer je u garazu sisao advokat koji je pretjerano bio vezan za svog ljubimca. Nesjecam se kako se zove film ali krvi, i amputiranih ekstremiteta ima do vrata. - HVALA
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 11-26-2003 03:31 PM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Ako ste u BiH i na području Kantona Sarajevo, a vozilo vam je otuđeno ili je u toku krađa vašega automobila. Kontakt telefon sa MUP-om Kantona Sarajevo, jedinica za suzbijanje organizovanog kriminala 033/472-465. Vrijeme od momenta otuđenja je jako bitno u otkrivanju i hvatanju izvršilaca, a i hijerarhija obavještavanja unutar same policije svugdje komplikovana. Ovaj telefon će Vam pomoći da dobijete najodgovornije u vezi sa krađama vozila.
|
|
| 11-26-2003 05:25 PM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
najbolja zistita od kradje je neka rucno sklepana sklalamerija. (mehanicka blokada)
|
|
| 11-26-2003 05:57 PM |
|
|
iceman ze
Senior Member

Status:
|
.....
Akcija "Automobil" MUP-a Kantona Sarajevo
Uhapseni Rade Ninkovic i Slavko Zirojevic priznali kradu 38 vozila.Potraga za Bojanom Doslom (23) * Kradljivci u Sarajevo dolazili iz Vojkovica
* Vraceno sest ukradenih vozila, nastavlja se pronalazak ostalih
U sklopu akcije "Automobil", koju je Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo pokrenulo u maju ove godine, uhapseni su Rade Ninkovic (22) iz Foce i Slavko Zirojevic (22) iz Sarajeva, obojica nastanjeni u Vojkovicima, koji su osumnjiceni da su u Kantonu Sarajevo i Republici Srpskoj izvrsili veci broj teskih krada automobila.
Pripadnici MUP-a KS, nakon dojave da je u ulici Vojkovici na broju 236,opcina srpska Ilidza, ukraden automobil "mercedes 190" zelene boje(558-T-988), vlasnistvo Radovana Dubovine, pronasli su i uhapsili Radeta Ninkovica. Automobil je istog dana pronaden i vracen vlasniku Dubovini.
Ninkovic je policiji priznao da je na podrucju Kantona Sarajevo izvrsio 25 krada putnickih automobila, od cega je na podrucju Ilidze ukrao 11, a u Novom Gradu 14 automobila. Najcesce je, kako je izjavio, krao "golfove II",
"audiju 80", te "pasate" starije proizvodnje. Rade Ninkovic je naveo kako je automobile na podrucju Sarajeva krao zajedno sa Bojanom Doslom (23) iz Sarajeva, nastanjenim u Vojkovicima.
U ulici Petra Tijesica kod broja 1, opcina Novi Grad, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo 15. septembra oko 20,20 sati u kradi automobila "audi 80"holandskih registarskih oznaka zatekli su i uhapsili Slavka Zirojevica.
On je, kako je naveo policiji, u Sarajevu do sada ukrao 13 automobila, te je izvrsio sest krada u pokusaju. Svi ukradeni automobili su bili tipa "audi''80" ili "audi 90". Od 13 vozila koje je Zirojevic ukrao, policija je pronasla i vlasnicima vratila sest automobila. Nakon zavrsene kriminalisticke obrade, Ninkovic i Zirojevic su predati dezurnom sudiji Opcinskog suda II, koji im je, nakon provedenog postupka,odredio mjeru pritvora u trajanju od 30 dana. S obzirom na to da se Bojan Doslo nalazi u bjekstvu, pripadnici MUP-a KS poduzimaju sve kako bi ga pronasli. U saradnji sa kolegama iz MUP-a Republike Srpske nastavlja se i rad na pronalasku ostalih ukradenih automobila.8)
|
|
| 11-27-2003 03:42 PM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
još jedan u svetu već dugo prisutan način identifikacije vozila je i graviranje broja reg.tablica na stakla vašeg vozila. U Sarajevu se time bavi firma koja je locirana u ul. M.Tita br. 29. Cijena po jednom staklu je 8 KM. Jedna mala stvar koja će natjerati kriminalca ili da zaobiđe vozilo ili u protivnom da mu zamjeni sva stakla. Ja sam izgravirao broj šasije, jer je on dosta pouzdaniji za identifikaciju vozila. U SAD-u sam viđao da postoji tool kit za upisivanje vašeg VIN broja vozila nevidljvom tintom(obično na staklenim površinama) koja je vidljiva samo pod UV svjetlom.
Stvar koju svi zanemaruju je pozicija VIN broja vozila.Kod američkih vozila, a i kod nekih drugih proizvođača(Škoda), vozila novijeg datuma, imaju VIN broj ugraviran na dijelu šasije koji je vidljiv sa vanjske strane. Poenta je da je kriminalcima otežan posao izmjene postojećeg VIN broja, ili za vršenje dodatnih prepravki.
|
|
| 11-29-2003 10:14 PM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Sta je ba raja, sto ste mi zanemarili jedinu (ozbiljnu) temu. Krade li Vam se sta u komsiluku???Mom poznaniku u Zenici ukrali Merc. 124,200D, 86 god. (jesu se usrecili ).(ma moraju raditi i auto-otpadi)
P.S'' U ZE se krade sve, od 85-90 god., ja neznam kakvi su to danasnji ''robin-hood-ovski'' lopovi(opet po sirotinji)''
|
|
| 12-10-2003 03:41 PM |
|
 |
Vrabac
Junior Member

Status:
|
Heheh, ja svoju makinu ostavim otkljucanu i otvorenog prozora i niko je i ne pogleda. Nemam kasetofon i uvijek sam na rezervi. I mjenjac ima neke svoje cudne puteve saltanja. Da nekog uhvati iznenadni napad ludila i sljepoce u isto vrijeme i odluci se da mi hapi auto, ne bi daleko dogurao.
|
|
| 12-10-2003 09:33 PM |
|
 |
|
|