|
Krađa vozila
|
| Author |
Message |
iceman ze
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
Ukraden automobil pomoćnika ministrice pravosuđa
Piše: Hrvoje Perinić
21.07.2005. 15:35
Tip automobila kakav je ukraden pomoćniku DamjanovićuTip automobila kakav je ukraden pomoćniku DamjanovićuU noći s utorka na srijedu ukraden je automobil marke VW Passat registracijskih oznaka ZG 8139-BB, vrijedan oko 150 tisuća kuna. Krađe takvih automobila su česte i ta informacija objavljena na službenoj stranici MUP-a sama po sebi nije ništa spektakularno. No ipak, ukradeni automobil bio je u posjedu pomoćnika ministrice pravosuđa, Ivana Damjanovića, koji je uz to i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav. Vrijednost vozila, ukradenog u noći s utorka na srijedu u Miramarskoj ulici je oko 150 tisuća kuna piše u kratkom priopćenju MUP-a. Pomoćnik Damjanović naglasio je u kratkom razgovoru za Nacional da je marka ukradenog automobila primamljiva lopovima ali ovaj, prema njemu, je srećom nešto starije proizvodnje tako da šteta nije velika i iznosi oko 100-njak tisuća kuna (automobil je proizveden 2002. godine). Također je izjavio da se radi o najobičnijoj krađi i da ne vjeruje da postoje neki drugi motivi. Auto je bio osiguran alarmom i protuprovalnim sustavom Mult lock, potvrdio je Damjanović, ali je ipak ukraden, što nas je potaklo i na pitanje - čiji je automobil siguran, ako nije niti onaj ministarstva pravosuđa?
|
|
| 08-29-2005 07:51 PM |
|
|
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Ukraden još jedan BMW X5
Piše: Ante Pavić
01.07.2005.
Ovo je šesnaesta krađa luksuznih terenacaOvo je šesnaesta krađa luksuznih terenacaU noći sa srijede na četvrtak ukraden još jedan BMW X5 u Zagrebu i to iz vlasnikova dvorišta.. Tako je broj ukradenih luksuznih terenaca ove marke od travnja 2005. godine povećan na 16 automobila. Kako Nacional piše u ovom broju, za krađu automobila koristi se kombinacija sofisticiranog probijanja šifre s nasilnim ulaskom u automobil te da se još treba utvrditi kojom metodom se koristi u slučaju ukradenih BMW-a X5, kažu u policiji. Jochen Frey iz BMW-ova ureda za odnose u Munchenu tvrdi kako je šifru u elektroničkoj zaštiti BMW-a X5 nemoguće probiti te kako se u terenac može provaliti isključivo razbijanjem kvake. Šifrirana zaštita temelji se na šiframa koje se nasumce mijenjaju unutar ključa i samo originalan ključ može bravi za otvaranje vrata i paljenje motora poslati pravu šifru. Zagrebačka policija je još u rujnu 20003. godine uhvatila 32-godišnjaka koji je u Zurichu ukrao X5 te su kod njega pronašli lažne ključeve i i računalni program za probijanje alarma. U Hrvatskoj se vozi oko 600 ovakvih terenaca.
|
|
| 08-29-2005 07:54 PM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Ukrali „audi”, promenili tablice pa uhapšeni
Igor Mijatović

Mališa Kovačević

Vukan Luburić

NOVI SAD: Pripadnici policije Sekretarijata u Novom Sadu lišili su 23. oktobra slobode Igora Mijatovića (1981), Mališu Kovačevića (1981) i Vukana Luburića (1979), sva trojica iz Vrbasa i odredili im meru zadržavanja, zbog osnovane sumnje da su u Novom Sadu, u ulici Save Kovačevića istog dana, u ranim jutarnjim časovima, ukrali putnički automobil marke “audi A3”, nikšićkih registarskih oznaka.
Policija je, neposredno nakon toga, po prethodnoj dojavi građana pronašla na parkiralištu, na Trgu Majke Jevrosime, “prevezeno” ukradeno vozilo na kome su već bile postavljene nepripadajuće novosadske registarske oznake.
Kradljivci “audija” su se oko 11 časova pojavili s vozilom “jugo” na ovom parkiralištu radi daljeg “odvoženja” vozila, ali su im policajci postavili zasedu i posle kraće potere su uhvaćeni, saopštava novosadski SUP.
Prilikom pretresa vozila pronađen je alat za obijanje vozila, a kod Mijatovića je za pojasom pronađen pištolj, “cz” kal. 9 mm koji je neovlašćeno držao.
Mijatović i Kovačević su višestruki povratnici u izvršenju krivičnih dela, a, između ostalog, Mijatović je do sada već osuđivan za izvršeno krivično delo iz člana 33. Zakona o oružju i municiji Republike Srbije, dok se protiv Kovačevića vodi krivični postupak zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.
Rad na utvrđivanju njihove ukupne kriminalne aktivnosti je u toku, navodi se na kraju saopštešnja.
|
|
| 08-29-2005 08:02 PM |
|
|
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Rent - a - kradljivac!
Tvrtka Crime Control iz Leuvena u Belgiji dućanima nudi originalni način za testiranje njihovih zaštitnih sistema. Belgijska tvrtka zaposlila je nekoliko profesionalnih kradljivaca koji će testirati zaštitne sisteme u dućanima. U Crime Controlu tvrde kako njihovi kradljivci nikad nisu uhvaćeni, te da ukradenu robu vraćaju. Poslije krađe pišu izvještaj u kojem detaljno objašnjavaju kako su ukrali robu. U cijenu usluge uključen je i savjet dućanima kako mogu poboljšati svoj zaštitni sistem. Glasnogovornik ove tvrtke, Kris van Limbergen, rekao je da trgovce obavještavaju o posjetu njihovih kradljivaca, no ne znaju kada će oni doći. "Naši kradljivci su tako dobri u svom poslu da ih nikada ne možete uloviti, a naši klijenti, pak, misle da su njihovi zaštitni sistemi tako dobri da je nemoguće nešto ukrasti. Obično su šokirani kada vide što je sve iz dućana nestalo.''[/i]
|
|
| 08-29-2005 08:08 PM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Susret jedne Sarajke sa mafijašima koji su joj ukrali vozilo
Kradljivac preko telefona proučio Fatihu
Oni kojima su lopovi ukrali njihovog ljubimca na četiri točka znaju kroz kakve su traume prošli dok ga nisu dobili nazad. Većina ljudi odlučuje se na pregovore sa lopovima i otkup svog vozila. Oni koji su preživjeli ovo neugodno iskustvo također se vjerovatno sjećaju da im je najstersniji bio sami susret sa kradljivcima, predaja novca i povrat automobila.
Odlazak u kafić
I hrabrijim muškarcima u takvim trenucima ježila se koža jer su bili svjesni da su u poziciji jagnjeta koje ide u vučiji brlog da bi “vukovima” platilo za povrat njegove lične svojine...
Prije nekoliko dana jedna 29-godišnja Sarajka (ime joj, na njen zahtjev, nećemo saopštiti, ali ćemo je u ovoj priči nazvati Suada, što joj, naravno, nije pravo ime) preživjela je sve ovo. Imala je dovoljno hrabrosti da se sama samcata, bez ikakvog oružja, u gluho doba noći, uputi u nepoznati dio grada da od automafije otkupi svoje vozilo. Čak joj je i automafija priznala da je jedina djevojka koja im je došla na otkup vozila.
“U subotu navečer izašla sam u grad s rajom. Bili smo u jednom kafiću. Oko jedan sat pošla sam kući. Na osvijetljenom parkingu u jednom dijelu Novog Sarajeva mog automobila nije bilo. “Gdje baš na parkingu punom vozila da ukradu baš moj auto”, pomislila sam. Mobitelom sam pozvala policiju i oni su mi rekli da moram doći u stanicu i prijaviti krađu”, kaže Suada.
U stanici policije dežurni inspektor je utješio ovu djevojku da u velikom broju slučajeva lopovi uz otkup vraćaju vozilo vlasniku.
“Kako će mi ga vratiti, kad u autu nemam ni jedan dokument”, upitala sam. “Ništa ne brini, to je za njih najmanji problem, oni će brzo provaliti čije je vozilo. Savjetovao mi je da obiđem parkinge po gradu jer lopovi često nakon krađe samo preparkiraju vozilo s jednog na drugi parking”, priča Suada.
Potom je ova djevojka sjela u taksi i krenula u obilazak parkinga. Na kraju, platila je taksisti 50 KM, nakon što joj je on rekao da mu džaba daje pare i maltretira se obilazeći uzalud parkinge.
Kontakt sa lopovima
“Nedjelja je prošla bez ikakvih vijesti, a onda sam u ponedjeljak alarmirala sve ljude koji su imali slično iskustvo, ili koji su znali osobe koje bi se mogle baviti krađom vozila”, dodaje ova djevojka.
Rečeno joj je da bi vozilo mogli ukrasti lopovi iz RS. Potom je zvala poznanike iz RS, tražila da je povežu sa G. P., za koga je čula da je bivši policajac koji je izbačen s posla zbog umiješanosti u otkup ukradenih vozila, jer su posredstvom te osobe mnoge Sarajlije, uz otkup, dobile nazad svoje automobile. Taman se spremala da pođe do G.P., kada ju je poznanik upozorio da se ne igra i ne ide u RS jer može biti opasno.
“I kad sam izgubila nadu da ću dobiti nazad vozilo, nazove me poznanik koji je prije vratio ukradeni auto i pita me koja je registracija mog vozila. Kaže da su ga sad zvali neki ljudi preko kojih je on vratio auto i rekli da imaju tip vozila koji je meni ukraden. Opišem mu kakav mi je automobil, kažem koje su tablice, i on kontaktira svoje “izvore”. Ubrzo je dobio povratnu informaciju da je taj auto kod njih i on im da moj broj mobitela”, kaže Suada.
Ubrzo su lopovi kontaktirali Suadu i rekli joj broj mobitela na koji će da zove. Ona je nazvala i lopovi su joj zatražili 600 eura za otkup vozila. Odgovorila im je da nema te pare, nakon toga joj je lopov spustio slušalicu.
“Nazvao me ponovo za nekoliko minuta i zatražio 500 eura. Kažem mu, nije da neću da ti dam, nego nemam toliko para. Ponovo me zovne i kaže:
“Ovo ti je zadnja šansa, zovem te jer si digla na noge pola Sarajeva da ti nađu auto. Ako nećeš, on ide na otpad. Koliko daješ“?
Kažem da imam 600 KM. On kaže nema govora i spusti mi slušalicu. Ja sam svoj auto već vidjela na otpadu, ali ubrzo lopov me ponovo nazva. Upitao me ponovo, kao da smo na pijaci, koja mi je zadnja ponuda. Kažem mu 700, a 100 KM je od para namijenjenih za kupovinu hrane”, sjeća se Suada.
Lopov je pristao. Dogovorili su se da ona dođe po vozilo i donese pare. Lopovi su odbili da Suadin mladić pođe s njom, ili bilo ko drugi, i tako, htjela-ne htjela, ona je morala poći sama. Policiju nije kontaktirala jer su joj prethodno rekli da im trebaju najmanje četiri sata da pripreme akciju, a ona vremena nije imala. Lopovi joj ga nisu dali, tražili su da pođe odmah. Kada im je rekla da ne smije doći u RS (misleći da su lopovi odatle), rečeno joj je da su iz Sarajeva.
“Kako ti mogu vjerovati?”, upitala je.
“Hoćeš da ti proučim nešto, pa da povjeruješ da sam iz Federacije”, naglasio je lopov.
“I taj covjek mi zaista poče učiti Fatihu preko telefona...”, sjeća se Suada.
Kad joj je “dokazao” da je iz FBiH, Suada je postavila svoje uslove njihovog susreta: to se trebalo desiti tamo gdje ima ljudi i gdje nije mračno, s obzirom na to da se razgovor odvijao u utorak oko 22.30 sati...
|
|
| 08-29-2005 08:27 PM |
|
|
iceman ze
Senior Member

Status:
|
BMW X5 i dalje na meti auto-mafije
ZAGREB - dana 22. lipnja između 1 i 10 sati na području Centra na Šestinskom vijencu ukradeno je terensko vozilo, marke BMW X5, registracijskih oznaka DU 338-CP, u vlasništvu P.Č., vrijedno oko 600 tisuća kuna.
Zagreb - dana 29./30. lipnja između 22,30 i 7,15 sati na području Susedgrada s Perjavice ukradeno je osobno vozilo marke BMW X5, registracijskih oznaka ZG 9305-AR, u vlasništvu I. Č., vrijedno oko 500 tisuća kuna.
Zagreb - u razdoblju od 12. do 20. kolovoza, na području Centra, provaljeno je u obiteljsku kuću na Kraljevcu, u vlasništvu Z.R. Provalnici su, onesposobivši alarmni sustav, obili balkonska vrata, ušli i ispremetali stvari i ukrali raznu tehničku robu. Potom su iz garaže i dvorišta ukrali i motorna vozila, i to: BMW X-5, registracijskih oznaka ZG 1803-MR i smart city registracijskih oznaka ZG 1890-AK, pa pobjegli, okoristivši se za oko 360 tisuća kuna.
ZAGREB - dana 23./24. kolovoza između 3 i 9 sati na području Centra u Zamenhoffovoj ulici ukradeno je osobno vozilo marke BMW X5, švicarskih registracijskih oznaka ZH 661-658, u vlasništvu tvrtke Imperijal import, vrijedno oko 350 tisuća kuna.
ZAGREB - u razdoblju od 23. do 26. kolovoza na području Centra iz Hrecegovačke ulice ukradeno je osobno vozilo marke BMW X5, registracijskih oznaka ZG 9031-AF, u vlasništvu tvrtke Mirami, vrijedno oko 300 tisuća kuna.
|
|
| 08-30-2005 12:13 PM |
|
 |
jean
Junior Member

Status:
|
merc
Starom ukrali mercedesa 250D, naravno zvali su nakon 2 dana
i trazili 3.000KM
stari se isfurao (auto vrijedi 8.000) rekao mu je "pa hajde ti samnom na auto-pijacu , i koliko god da ga prodas ti seb uzmi 50%
Mada oni neulaze u te price;sheme poceli su spustati cijenu i zvali su po 3x na dan, kako bi na kraju trazili 2.000KM.Medutim, dok je stari buraza nazvao (radi u interpolu neki *urac) kako bi on neke ljude nazvao,kako bi ti ljudi,itd itd...
I dobio je auto za 500KM da bi taj iz RSa platio samo "ljude koja mu dovlace auta"
ostalo:
-400KM brave
-CD (nek bude 50KM)
-zvucnici (cca 50KM)
-rezervna guma (halal olsum)
-blatobran udaren (50KM)
-radkape (bez komentara)
na kraju oko 1.000KM (preko stele recimo;zamislite tek bez)
mogu vam samo savjetovati "koja starija auta vozate" bmw do 1995,audi do 1995 i mercedes do 1995 jer se oni kao najcesce kradu ,- sto vise ih pazite ugradite;nabavite prekidace,kande,itd itd (sto vazi naravno i za ostala auta)
a mozes otici na kraju dati pare i mogu te vozati 2 sata kroz neka sela i da u svaku rupu ispred neke kuce ostavis po 100KM a oni te na kraju opale po ushima i vidjeces *urac od auta
jah ! i zaboravi cenera (10KM) za pranje auta , ne da je smrdilo,bilo puno mrtvih komaraca, ma gore od "boze sacuvaj" ja kad sam odvuko auto na pranje ljudi su prvo auto GLEDALI 10min pa onda mene 20min , kao vidi njega, heh..
S U P A K
|
|
| 09-04-2005 02:00 AM |
|
|
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Gdje i kako je bila primopredaja vozila, znas li to.....odakle su tipovi, mozes li pretpostaviti.....uostalom kako se cini vi ste dobro prosli, niste isli po svoje auto i trazili po nekim zadimljenim kaficima, i nositi pare u neka brda oko grada, kao sto su neki prosli.....ja sam imao neka sl. iskustva ali ja sam sa ove strane zakona, jarane i oni su odzvonili svoje......to sto sad zovu ostecene, znaci da nemogu vise preprodati svoja vozila u trece zemlje, da nemogu ih legalizovati na teritoriji BiH, da nemogu se vise okoristiti 100 % od krade auta, pa spadaju na ''milostinju''.....nije im prvi put da su ga dali za bud zasto, eto koliki su strucnjaci......ma oni veze nemaju ba cuvali ovcer dojuce i uhvatili se ''novog'' zanata, misle to je samo ukradi i nestani.....ma sica jarane i do ona najzadnja......nadam se da u zatvoru ponestaje prostore za takve kokosare koji jesu u nasim gradovima.......oni da ukradu A 6 ili nekiu BMW X5 bez pomoci sa ''strane''....ja bi im svog Golfa odmah dao na poklon......imam ga vec 6 mjeseci niko se nije ni naslio da ga ukrade, a ja zainat samo VW vozam, e da ga vidim koji ce ga ukrasti, ako zna i umije, ja cijenim kada je neko strucnjak, kao sto ih ima u zemljama u susjedstvu, a ne ovi nasi ba ufuravaju se na neke krimi filmove, kao da su neki zaj...ni tipovi, e ti su mi jarane najdrazi....samo da ih vidis kako placu, ja sam ih imao prilike vidjeti, nema tu na 10 ljudi pravog kriminalca......de ba da je u interesu ovoj drzavi kao sto nije za 7 dana bi sve pohvatala i pomlatila, da se vise nebi znao koji je koji, svi bi bjezali preko granice, zivim za taj dan kada ce biti ''Bosanska sablja''.......
|
|
| 09-06-2005 09:27 PM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Za ukradena vozila
otkupnina 5000 eura
Nakon krađe, lopovi se jednostavno jave na tvoj broj mobitela ili na kućni broj, te se traži određena svota novca. Iznosi se kreću od 500 do 5000 eura, ovisno o vrijednosti automobila...
Poštovani, obraćam Vam se kao jednoj od najprestižnijih redakcija na teritoriju Bosne za pomoć. Radi se o sljedećem.
Na teritoriju općine Vitez u razdoblju od 18. lipnja do danas otuđeno je dvadeset i pet osobnih automobila. Ove moje navode možete vrlo lako provjeriti. I ne samo da su ukradeni automobili nego su tu i teretna vozila.
Građani su ogorčeni, a policija nijemo sliježe ramenima iako se pouzdano zna da postoje dvije ekipe "specijalaca" koji dolaze iz Nove Bile. Čak se i zna tko su ti ljudi, ali se i dalje kreću slobodno. Kradu se automobili svih vrsta i svih oznaka. Nakon krađe, jednostavno se jave na tvoj broj mobitela ili na kućni broj, te se traži određena svota novca. Iznosi se kreću od 500 do 5000 eura, ovisno o vrijednosti automobila.
Čak i ako čovjek kaže da nema novac, oni ti kažu od koga ga možeš posuditi. Naime, posudba na enormno visoke kamate također cvate na ovim područjima. Posudiš 1000 i za mjesec dana moraš vratiti 1500, a zapravo su svi ti ljudi uvezani - i ovi što kradu i ovi što posuđuju.
Ako ne želiš platiti ili ne možeš platiti otkupninu za svoj automobil, pronađeš jednostavno izgoretinu negdje kraj rijeke ili u šumi. Spale ti automobil!
O tome koliko je policija nemoćna ili neorganizirana govori sljedeća situacija. Čovjeku je ukraden auto i nakon date izjave u policiji su mu rekli da će istraga biti pokrenuta. Nedugo su mu se javili razbojnici s otkupnim zahtjevom, no on je svojim "vezama" ishodio da mu se vrati njegovo vozilo. Rečeno mu je gdje da dođe po njega, što je on i učinio, sjeo u auto i uputio se kući. Zaustavila ga je patrola na cesti, zatražila dokumente i zaželjela sretan put iako je prije dva dana prijavio i marku i registraciju automobila.
Je li naša policija uistinu toliko neorganizirana?!
Molimo Vas da u ime građana Viteza pišete o tome. Valjda će se u ovoj našoj državi pronaći netko kome će pasti napamet da nešto učini o tom pitanju jer mi smo očajni.
|
|
| 10-01-2005 10:38 AM |
|
|
sadik007
Member

Status:
|
Za one koje hoce da spavaju s autom.Sat s povezan auto
http://www.wristdreams.com/archives/000639.html
Alarmni sistem koji vam informise o autu preko sata.. Do oko 900 metera salje vam informacije o auto, cak imate i neke druge folove... 240 eura.
Camco Car Key Wristwatch Features:
13 Features Programming
3000 Feet Operation Range
Arming Reminder
Automatic Central Lock
Automatic Re-Arming
Button Lock Out
By-pass Output
Cabin Temperature Check
Called Trigger Reminder
Remote car locator
Anti-Scanning