Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Kupovina guma 17'ke - GDJE?
Author Message
nerko
Member

Group: Registered
Status: Offline
Kupovina guma 17'ke - GDJE?

Vozdra raja

Trenutno su mi na Golfu prednje gume celave... totalno, po suhom se pali esp Smile ..dubina šare -1 ispucale na boku itd Driving
Radi se o Bridgestone Potenza RE050a 225/45/17. Ove gume kod nas se krecu oko 350 do 400 maraka (F1 i makbel).
Zna li neko ima li gdje jeftinije da se kupe u BIH? Neku drugu marku da preporuci? Ista, bilo sta?

Gledao sam i neke druge marke, slicnu šaru imaju Semperit direction sport a cjena im je oko 280KM mozda bi se i manje moglo naci. Fakat mi je LUDO dati 7-800 glava za 2 gume.... nemojte sad ono guma glavu cuva jer nevozim autoputem preko 300km/h Smile

Ima li neko iskustva sa ovim Semperit gumama, citao sam testove TEST ADAC itd guma je preporucena, a u komparaciji sa Potenzom zaostaje u par kolona sa mizernih 1 do 2 boda Big_boss
potenza

semperit

I've been lifting, shifting, persisting
Intelligent kingpin keep the strategy
As I roll with Prodigy
With Diesel Power!
01-30-2008 12:00 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
darkman79
Senior Member

RE: Kupovina guma 17'ke - GDJE?

nerko Wrote:
Vozdra raja

Trenutno su mi na Golfu prednje gume celave... totalno, po suhom se pali esp Smile ..dubina šare -1 ispucale na boku itd Driving
Radi se o Bridgestone Potenza RE050a 225/45/17. Ove gume kod nas se krecu oko 350 do 400 maraka (F1 i makbel).
Zna li neko ima li gdje jeftinije da se kupe u BIH? Neku drugu marku da preporuci? Ista, bilo sta?

Gledao sam i neke druge marke, slicnu šaru imaju Semperit direction sport a cjena im je oko 280KM mozda bi se i manje moglo naci. Fakat mi je LUDO dati 7-800 glava za 2 gume.... nemojte sad ono guma glavu cuva jer nevozim autoputem preko 300km/h Smile

Ima li neko iskustva sa ovim Semperit gumama, citao sam testove TEST ADAC itd guma je preporucena, a u komparaciji sa Potenzom zaostaje u par kolona sa mizernih 1 do 2 boda Big_boss
potenza

semperit

Prodajem ja svoje brigstone potenza 215 45 17 dubina sare je 5 mm pa ako ti odgovara....Smile

01-30-2008 03:05 PM
nerko
Member

Ahahahah pa jos ih nisi prodao? Uuuuuu Smile

As I roll with Prodigy
With Diesel Power!
01-30-2008 03:10 PM
tata
Posting Freak

Quote:
Prodajem ja svoje ....Smile

ja ti poklanjam sve cetiri pa kad budes u prilici kupuj sebi nove.A do tada vozaj se bez briga.Javi se na PM

01-30-2008 04:22 PM
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

ma nemoj ic samo na te jbg...pogledaj malo Michelin, Dunlop...i ti naso odma Bridgestone...ne bi trebo ni Semperit da je los...al et. kake god nove uzmes bice ti bolje nego te sad...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
01-30-2008 04:39 PM
acc
Junior Member
**

Nerko,
neznam kakve su kod vas cijene,ali.... pošto nisi za kupovinu vrhunskih guma odluči između semperita,fulde,klebera save.To su više nego solidne marke.Provijeri između njih koje imaju veći broj u oznaci tredwear . Što je veći broj tredweara guma može proći više kilometara,to pogotovo vrijedi za dizelaše koji su teži i imaju veći okretni moment pa se guma brže troši u odnosu na benzince.

"Ako prestanem vjerovati u snove,život više neće imati smisla.To je razlog zašto ću i dalje težiti snovima sve dok neumrem." Soichiro Honda -  the power of dreams
01-30-2008 05:16 PM
nerko
Member

darkman79 Wrote:

nerko Wrote:
Vozdra raja

potenza

semperit

Prodajem ja svoje brigstone potenza 215 45 17 dubina sare je 5 mm pa ako ti odgovara....Smile

Darkman to kod tebe mjerenje dubine sare ide od vani pa do prve zice u gumi Smile)) by the way, koju velicinu distancera si stavio naprjed/nazad, jesi sta morao da radis poslije ili samo sarafanje i to je to?

tata Wrote:

Quote:

ja ti poklanjam sve cetiri pa kad budes u prilici kupuj sebi nove.A do tada vozaj se bez briga.Javi se na PM

Faaalaaaa, javio se Smile)

Faya_M5 Wrote:
ma nemoj ic samo na te jbg...pogledaj malo Michelin, Dunlop...i ti naso odma Bridgestone...ne bi trebo ni Semperit da je los...al et. kake god nove uzmes bice ti bolje nego te sad...

Gledao sam cini mi se 350KM su michelinke u guma-m a po Sarajevu da nepisem bezze Smile
Sto sam nasao vezano za Semperti jest da su dobre gume, ali su malo mekse od ovih mojih, zato im je zaustavni put kraci nego na Potenzi, ali su zato malo slabije na kisi.. to je onako neka glavna razlika.. Dunlopke su tu isto mislim oko 350KM po komadu.. Haman sve markirane gume ~ 350-400KM Neutral

acc Wrote:
Nerko,
neznam kakve su kod vas cijene,ali.... pošto nisi za kupovinu vrhunskih guma odluči između semperita,fulde,klebera save.To su više  nego solidne marke.Provijeri između njih koje imaju veći broj u oznaci tredwear . Što je veći broj tredweara  guma  može proći više kilometara,to pogotovo vrijedi za dizelaše koji su teži i imaju veći okretni moment  pa se guma brže troši u odnosu na benzince.

Tnx za info ACC, mislim gledaj jesam ja za kupovinu vrhunskih gume to nema sta da se prica, ima jedino da se prica ono kad dodjem na kasu Smile)
Tnx jos jednom za info...

As I roll with Prodigy
With Diesel Power!
01-30-2008 06:26 PM
darkman79
Senior Member

nerko Wrote:

darkman79 Wrote:

nerko Wrote:
Vozdra raja

potenza

semperit

Darkman to kod tebe mjerenje dubine sare ide od vani pa do prve zice u gumi Smile)) by the way, koju velicinu distancera si stavio naprjed/nazad, jesi sta morao da radis poslije ili samo sarafanje i to je to?

tata Wrote:

Quote:

Faaalaaaa, javio se Smile)

Faya_M5 Wrote:

Gledao sam cini mi se 350KM su michelinke u guma-m a po Sarajevu da nepisem bezze Smile
Sto sam nasao vezano za Semperti jest da su dobre gume, ali su malo mekse od ovih mojih, zato im je zaustavni put kraci nego na Potenzi, ali su zato malo slabije na kisi.. to je onako neka glavna razlika.. Dunlopke su tu isto mislim oko 350KM po komadu.. Haman sve markirane gume ~ 350-400KM Neutral

acc Wrote:
Nerko,
neznam kakve su kod vas cijene,ali.... pošto nisi za kupovinu vrhunskih guma odluči između semperita,fulde,klebera save.To su više nego solidne marke.Provijeri između njih koje imaju veći broj u oznaci tredwear . Što je veći broj tredweara guma može proći više kilometara,to pogotovo vrijedi za dizelaše koji su teži i imaju veći okretni moment pa se guma brže troši u odnosu na benzince.

Tnx za info ACC, mislim gledaj jesam ja za kupovinu vrhunskih gume to nema sta da se prica, ima jedino da se prica ono kad dodjem na kasu Smile)
Tnx jos jednom za info...

20 mm pozadi samo ih nasarafo nis drugo al moraš uzeti veće šarafe naravno Smile
a gume imaju šare 5,5 mm Smile mjerili kod vulkanizera Smile hehehehe

01-30-2008 09:04 PM
Amer-STI
Senior Member

Ako te zanim druze jos, evo ti cijene.

Bridgestone RE-050A 310 KM
Dunlop SP-Maxx 295 KM
Goodyaer F-1 277 KM
Kumho KU31 240 KM

Ima jos dosta modela, da nepisem sve ovdje. AKo te zanima javi se.

01-31-2008 05:28 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Amere gdje si druze??? Je li sve uredu??? Puno pozdrava...Cujemo se uskoro za moje ljetne gume...i alu-felge za Mercedesa!

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
01-31-2008 08:51 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_question Poslije Makarske lakiranje, gdje lakirati u BL/PD tj. koja firma to radi najbolje? x-man 3 256 07-21-2008 11:34 AM
Last Post: x-man
  Priprema i farbanje, gdje u MO? prelude za lude 0 248 06-12-2008 09:23 PM
Last Post: prelude za lude
  Imal' gdje ovakav, il' slican? Bibbi 3 212 05-04-2008 12:38 PM
Last Post: goran16v
Icon_lol Mjerenje kompresije. Gdje u Sa? Sejo 2 259 03-09-2008 05:47 PM
Last Post: Mido-Zdena-Sana
  Celicne feluge za passata b6 u BL, gdje? x-man 0 227 11-19-2007 01:44 PM
Last Post: x-man

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites