|
Malezija
|
| Author |
Message |
Faya_M5
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: Malezija
Ocito da jeste moguce...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 03-24-2008 05:15 AM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
Dobra trka... Još kad Massa nauči voziti bez TC... Nego da li je moguće da ubuduće BMW može praviti probleme Ferrariju i McLarenu...
A i ovo je jako: Fastest lap: Nick Heidfeld 1:35:366
Najviše rekorda su upisali vozači BMW Saubera, koji su uspjeli ostvariti svoje najbolje rezultate.
Nakon 37 utrka, njemački tim je upisao najbrži krug Nicka Heidfelda, što je opet i njegov prvi najbrži krug utrke u karijeri, i to u 134 pokušaju.
Ujedno to je prvi put u posljednjih 19 utrka, da je najbrži krug utrke zabilježio vozač koji ne vozi McLaren ili Ferrari bolid. McLaren i Ferrari dominacija statistikama najbržih krugova utrke započela je u Brazilu 2006. godine sa najbržim krugom koji je postavio Michael Schumacher u svom posljednjem nastupu.
Ostatak na :
http://www.pungas.com/?prikaz=vijest&id=3030
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 03-24-2008 08:04 AM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 03-24-2008 08:16 AM |
|
|
Edis Jasarevic

Status:
|
|
|
| 03-24-2008 08:34 AM |
|
 |
start_finish
Junior Member

Status:
|
Dobra trka... Još kad Massa nauči voziti bez TC... Nego da li je moguće da ubuduće BMW može praviti probleme Ferrariju i McLarenu...
A i ovo je jako: Fastest lap: Nick Heidfeld 1:35:366
BMW će se definitivno uplitati u tu borbu mada ne prečesto. Jer pitanje je koliko će oni uspjet pratit razvoj bolida tokom sezone a znamo da Mclaren i Ferrari imaju najprogresivniji razvoj. Mclaren je najavio desetinkku za svaku utrku. Ali moramo svi uzeti u obzir i da su imali dosta sreće. U australiji je Ferrari odustao, kovalainena zeznuo SC tako da je heidfeld dosao do 2. mjesta. U maleziji mclaren je popusio kaznu što je takodje omogućilo kubici da dodje do 2. mjesta. Da svega toga nije bilo hmm... Ali drago mi je i ja bih zaosta volio da se 6 vozača u zadnjoj utrci natječe za titulu iako sumnjam da će massa tu priliku imat. 
Ja sam uvijek tvrdio da prava sezona počinje dolaskom cirkusa u evropu i tada otprilike znamo ko je gdje. Jer Sve tri staze a posebno australija su ne tipične što zbog svojih tehnikčkih stvar,i što zbog vremenskih uslova koji tamo vladaju pa su više test izdržljivosti nego stvarne brzine.
|
|
| 03-24-2008 09:06 AM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
|
Pa sve je trka covjece...i to odustajanje se broji kao trka, i prolazenje kroz boks se broji, kao da ga je na stazi obiso...nije sve u brzini, ima nesto i do taktike i pouzdanosti...to sto su se 2 Ferrijeva motora pokvarila u Australiji i sto je Massa izletio, je BMW samo iskoristio i dosao u vrh, sta ces mu kad ima pouzdan bolid, a bogami i dobre vozace...
|
|
| 03-24-2008 05:10 PM |
|
 |
Travnicki Nocni Setac
Junior Member

Status:
|
Ustvari bolidi se uglavnom i pripremaju za uslove u Evropi... Ali činjenica je da ako BMW krene ovako i u Evropi onda imamo fine stvari na stazi... Jednom opletu Ferrarija , jednom McLarena i eto komplikacija... A čini mi se da je pouzdanost svih bolja u Evropi... Uglavnom dobro je da se neko petlja između Ferrarija i McLarena... Još ako padne koja kiša ...
I da... Boxovi... odustajanja ... kazne... sve je to dio trke...
Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
|
|
| 03-24-2008 05:32 PM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
|
slazem se s tobom u potpunosti...
|
|
| 03-24-2008 08:43 PM |
|
 |
start_finish
Junior Member

Status:
|
Naravno nisam ja rekao da to nije dio trke i da to nije zasluženo. Naprotiv. Slažem se sa vama nego samo kažem da je to dalo nekako sliku da je BMW jednako dobar kao i ova 2 tima u što ja sumnjam. Barem nije još. Ali su dobri i mogu se upetljat i pomrsit račune. Ako budu uspjeli pratit razvoj oni bi mogli odigrat ključnu ulogu u odlučivanjju prvenstva. Drago mi je sad što više nisu 2 vodeća tima nego 3 vodeća tima i to je super za nas.
|
|
| 03-25-2008 07:53 AM |
|
|
|
|