|
Malo o Ski sezoni :)
|
| Author |
Message |
esso_sa
Posting Freak

Group: Registered
Status:
Away
|
|
| 10-12-2005 01:56 PM |
|
|
elvir
Posting Freak

Status:
Away
|
Joj bas je puno..nekidan skontah kako je i prosle godine bilo skupo..a vidi sad..valja nasut gorivo..klopa..i sad ova cijena za kartu...ko da ti ga popuse tokom voznje..ja cu se pjeske penjat nek se jebu
http://www.bhrenaultclub.com
|
|
| 10-12-2005 02:18 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
Dobro je ljudi kad se i to ima. Kad budem iso bit cu po liftovima od sabaha do aksama, valja tu kartu iskoristit.
Znate kako lift vozi, ma divota.
|
|
| 10-12-2005 02:28 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Imaju i one karte sa tackicama. 100 tackica kosta 90 KM, trosjed skida 3 tackice a ostali liftovi jednu. Mozda je onda najbolje rjesenje ne silaziti nikako dole na trosjed nego se vrtiti gore po tanjuracama i slicno
|
|
| 10-12-2005 02:33 PM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
Imaju i one karte sa tackicama. 100 tackica kosta 90 KM, trosjed skida 3 tackice a ostali liftovi jednu. Mozda je onda najbolje rjesenje ne silaziti nikako dole na trosjed nego se vrtiti gore po tanjuracama i slicno 
Ja sam prosle godine pravio kalkulaciju i pravo se ove tackice isplate za nekoga ko ne napravi puno zica u toku dana... ono 2,3 zice pa kafa... 2,3 zice pa caj... i tako to...
Meni ce recimo nije isplatilo prosle godine kad je bilo nesto sa 60 tackica, jer ja napravim samo jednu pauzu u toku dana... ovo sad i nije lose... moglo bi se isplatit...
A ove cijene za dnevne i poludnevne su smijesne, mada ce opet bit ono prodavanje dnevne u pola cijene na parkingu oko 12 sati....
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 10-12-2005 03:11 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
MA ne znam vala al nisu normalni ! Ja jos nisam isprobao te tackice a prosjecno pravim oko 10-12 zica dnevno. Mislim da je najbolja solucija vrtiti se po malim liftovima i skroz izbjegavat trosjed a ponekad se i prosvercovati da se i ustedi koja tacka
|
|
| 10-12-2005 03:20 PM |
|
|
Sexon
Member

Status:
|
Esso neznam da li si cuo LIFTOVI SU PROSLE GODINE POPRAVLJENI SKORO SVI I MOZE SE DO VRHA Bjelasnice do samog vrha ! Poceli su sa radom pred kraj sezone 2004/2005
Ispunili su svoje !
A dnevna karta u Cortini (ITALIJI) kada sam bio je 60 eura !
U Austriji je isto tako oko 65 eura !
Pa razmisli malo !
Godisnja mi je karta preko kluba 260km !
A te tackice su meni glupost a sa tim tackicama mozes kupiti swatch sat i u njega ubaciti kod sat je 190km u Swatch-u
Treniram skijanje 5.god
Treniralio jos neko ovdje na Forumu ?
Pa mogli bi se dogovorit da malo odemo na skijanje koji dan KADA PADNE SNJEG !
This post was last modified: 10-12-2005 03:41 PM by Sexon.
|
|
| 10-12-2005 03:33 PM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
Esso neznam da li si cuo LIFTOVI SU PROSLE GODINE POPRAVLJENI SKORO SVI I MOZE SE DO VRHA Bjelasnice do samog vrha ! Oji su poceli sa radom pred kraj sezone 2004/2005
Ispunili su svoje !
A dnevna karta u Cortini (ITALIJI) kada sam bio je 60 eura !
Pa razmisli malo !
Treniram skijanje 6.god
Treniralio js neko ovdje na Forumu ?
Sa ski liftovima je pretpostavljam stari problem na Bjelasnici... ne moze se u 90% skijaskih dana jer ili nema dovoljno ljudi ili je vrijeme *arina... trosjed je jos nekako i isao do podstanice....
Ja sam trenirao prije rata.... al me vrijeme "pregazilo" u medjuvremenu malo.... sad sam rekreativac sa pivskom skembom....
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 10-12-2005 03:39 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Esso neznam da li si cuo LIFOTVI SU PROSLE GODINE PIPRAVLJENI SKORO SVI I MOZE SE DO VHA Bjelasnice do samog vrha !
Ispunili su svoje !
A dnevna karta u Cortini (ITALIJI) kada sam bi je 60 eura !
Pa razmisli malo !
Treniram skijanje 6.god
Ti kao osoba koja trenira skijanje bi trebao da znas da bas nisu nista ispunili !
1. Trosjed ide trecinu duzine od predratne i kako su krenuli nece ga nikad vratiti u predratno stanje
2. Ski lift "Heliodrom" -tanjuraca (trosjed/podstanica) radi povremeno, kada je to cejf nadleznima, a kada radi onda stalno iskace
3. Ski lift "Kotlovi" - tanjuraca, su zavrsili prije 2 godine, a iz nepoznatog razloga su ga pustili na raspolaganje skijasima-upalili tek zavrsetkom prosle ski sezone (radio je 2 vikenda)
Sada pricaju kako su popravili lift "Ipsilon" i kako popravljaju jos jedan... Ja bio prije 5 dana i nisu nista napravili.
Dakle, ja trebam da platim skoro 30 KM da bi presjedao na 3 lifta i tako stigao do vrha Bjelasnice ? Naravno ako se potrefi da rade svi liftovi jer je to rijetkost.
Nekada si za svoju dnevnu kartu fino sjeo na trosjed ko gospodin i isao do vrha Bjelasnice i to redovno ! Jedino kada je puhao jak vjetar na vrhu onda je trosjed isao do podstanice !
Hajd Jahorina i nekako ali realna cijena za Bjelasnicu bi trebala bit 15 KM i ni marke vise sa ovakvom infrastrukturom !
|
|
| 10-12-2005 03:42 PM |
|
 |
Sexon
Member

Status:
|
Ja kada sam na Bjelasnici vecinu vremen provodim na Trenirajuci sa klubom !
A sto nepustaju Tanjire su ne zato sto su kako kazes pokavreni pa nekad neradi pa mors potrefit vec zbog vreme ( trebas vrijeme potrefit ) a nekada ne naprave stazu pa nece da puste jer 90% ljudi nezna skijat kroz cjelac !
Isao sam sa RATRAKOM 1000 puta kada je sunce na trosjedu gore puse nemozes se okrenut !
A trosjed ima 4 brzine i kada si na bjelasnici ti ili ostali rekreativci radi 2 brzinom kada je takmicnej Fis Cup ili Milka ili SSK Kup radi 4 brzinom za Takmicare pa dodi pa vidi kako ide !
A nece da povecavaju iznad 2 brzine jer 70% nezna izaci na 2 brzini a ne na 4 bi poginuli!
Ovo sam napsao samo da znas !
Infromativno !

Slikano telefonom !
|
|
| 10-12-2005 03:51 PM |
|
 |
|
|