Post Reply  Post Thread 
Pages (5): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Malo o Ski sezoni :)
Author Message
esso_sa
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away
Malo o Ski sezoni :)

Eh evo sad citam novine i iskopah clanak o predstojecoj ski sezoni.
Dnevne karte sa Bjelasnicu i Jahorinu su sada opet skocile i cijena dnevne karte sada iznosi 26 KM, poludnevna je 20 Shocked
OPet idu standardne price kako su popravili milion liftova i kako ce sve zivo da radi Rolling Eyes
Pitam se jesu li oni normalni ? 26 KM za sta ? Pa nije Mont Blanc i Chamonix skijaliste Laughing

10-12-2005 01:56 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
elvir
Posting Freak

Joj bas je puno..nekidan skontah kako je i prosle godine bilo skupo..a vidi sad..valja nasut gorivo..klopa..i sad ova cijena za kartu...ko da ti ga popuse tokom voznje..ja cu se pjeske penjat nek se jebu Evil or Very Mad Evil or Very Mad

http://www.bhrenaultclub.com
10-12-2005 02:18 PM
basake
Posting Freak

Status: Offline

Dobro je ljudi kad se i to ima. Kad budem iso bit cu po liftovima od sabaha do aksama, valja tu kartu iskoristit.
Znate kako lift vozi, ma divota. Laughing

10-12-2005 02:28 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
esso_sa
Posting Freak

Imaju i one karte sa tackicama. 100 tackica kosta 90 KM, trosjed skida 3 tackice a ostali liftovi jednu. Mozda je onda najbolje rjesenje ne silaziti nikako dole na trosjed nego se vrtiti gore po tanjuracama i slicno Very Happy

10-12-2005 02:33 PM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

esso_sa Wrote:
Imaju i one karte sa tackicama. 100 tackica kosta 90 KM, trosjed skida 3 tackice a ostali liftovi jednu. Mozda je onda najbolje rjesenje ne silaziti nikako dole na trosjed nego se vrtiti gore po tanjuracama i slicno Very Happy

Ja sam prosle godine pravio kalkulaciju i pravo se ove tackice isplate za nekoga ko ne napravi puno zica u toku dana... ono 2,3 zice pa kafa... 2,3 zice pa caj... i tako to...
Meni ce recimo nije isplatilo prosle godine kad je bilo nesto sa 60 tackica, jer ja napravim samo jednu pauzu u toku dana... ovo sad i nije lose... moglo bi se isplatit... Rolling Eyes
A ove cijene za dnevne i poludnevne su smijesne, mada ce opet bit ono prodavanje dnevne u pola cijene na parkingu oko 12 sati....

http://www.bhrenaultclub.com/

11

10-12-2005 03:11 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
esso_sa
Posting Freak

MA ne znam vala al nisu normalni ! Ja jos nisam isprobao te tackice a prosjecno pravim oko 10-12 zica dnevno. Mislim da je najbolja solucija vrtiti se po malim liftovima i skroz izbjegavat trosjed a ponekad se i prosvercovati da se i ustedi koja tacka Very Happy

10-12-2005 03:20 PM
Sexon
Member

Esso neznam da li si cuo LIFTOVI SU PROSLE GODINE POPRAVLJENI SKORO SVI I MOZE SE DO VRHA Bjelasnice do samog vrha ! Poceli su sa radom pred kraj sezone 2004/2005
Ispunili su svoje !

A dnevna karta u Cortini (ITALIJI) kada sam bio je 60 eura !
U Austriji je isto tako oko 65 eura !
Pa razmisli malo !
Godisnja mi je karta preko kluba 260km !
A te tackice su meni glupost a sa tim tackicama mozes kupiti swatch sat i u njega ubaciti kod sat je 190km u Swatch-u
Treniram skijanje 5.god
Treniralio jos neko ovdje na Forumu ?
Pa mogli bi se dogovorit da malo odemo na skijanje koji dan KADA PADNE SNJEG !

This post was last modified: 10-12-2005 03:41 PM by Sexon.

10-12-2005 03:33 PM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Fiat_Stilo Wrote:
Esso neznam da li si cuo LIFTOVI SU PROSLE GODINE POPRAVLJENI SKORO SVI I MOZE SE DO VRHA Bjelasnice do samog vrha ! Oji su poceli sa radom pred kraj sezone 2004/2005
Ispunili su svoje !

A dnevna karta u Cortini (ITALIJI) kada sam bio je 60 eura !
Pa razmisli malo !

Treniram skijanje 6.god
Treniralio js neko ovdje na Forumu ?

Sa ski liftovima je pretpostavljam stari problem na Bjelasnici... ne moze se u 90% skijaskih dana jer ili nema dovoljno ljudi ili je vrijeme *arina... trosjed je jos nekako i isao do podstanice.... Rolling Eyes
Ja sam trenirao prije rata.... al me vrijeme "pregazilo" u medjuvremenu malo.... sad sam rekreativac sa pivskom skembom.... Very Happy

http://www.bhrenaultclub.com/

11

10-12-2005 03:39 PM
esso_sa
Posting Freak

Fiat_Stilo Wrote:
Esso neznam da li si cuo LIFOTVI SU PROSLE GODINE PIPRAVLJENI SKORO SVI I MOZE SE DO VHA Bjelasnice do samog vrha !
Ispunili su svoje !

A dnevna karta u Cortini (ITALIJI) kada sam bi je 60 eura !
Pa razmisli malo !

Treniram skijanje 6.god

Ti kao osoba koja trenira skijanje bi trebao da znas da bas nisu nista ispunili !

1. Trosjed ide trecinu duzine od predratne i kako su krenuli nece ga nikad vratiti u predratno stanje
2. Ski lift "Heliodrom" -tanjuraca (trosjed/podstanica) radi povremeno, kada je to cejf nadleznima, a kada radi onda stalno iskace
3. Ski lift "Kotlovi" - tanjuraca, su zavrsili prije 2 godine, a iz nepoznatog razloga su ga pustili na raspolaganje skijasima-upalili tek zavrsetkom prosle ski sezone (radio je 2 vikenda)

Sada pricaju kako su popravili lift "Ipsilon" i kako popravljaju jos jedan... Ja bio prije 5 dana i nisu nista napravili.

Dakle, ja trebam da platim skoro 30 KM da bi presjedao na 3 lifta i tako stigao do vrha Bjelasnice ? Naravno ako se potrefi da rade svi liftovi jer je to rijetkost.
Nekada si za svoju dnevnu kartu fino sjeo na trosjed ko gospodin i isao do vrha Bjelasnice i to redovno ! Jedino kada je puhao jak vjetar na vrhu onda je trosjed isao do podstanice !

Hajd Jahorina i nekako ali realna cijena za Bjelasnicu bi trebala bit 15 KM i ni marke vise sa ovakvom infrastrukturom !

10-12-2005 03:42 PM
Sexon
Member

Ja kada sam na Bjelasnici vecinu vremen provodim na Trenirajuci sa klubom !
A sto nepustaju Tanjire su ne zato sto su kako kazes pokavreni pa nekad neradi pa mors potrefit vec zbog vreme ( trebas vrijeme potrefit ) a nekada ne naprave stazu pa nece da puste jer 90% ljudi nezna skijat kroz cjelac !
Isao sam sa RATRAKOM 1000 puta kada je sunce na trosjedu gore puse nemozes se okrenut !
A trosjed ima 4 brzine i kada si na bjelasnici ti ili ostali rekreativci radi 2 brzinom kada je takmicnej Fis Cup ili Milka ili SSK Kup radi 4 brzinom za Takmicare pa dodi pa vidi kako ide !
A nece da povecavaju iznad 2 brzine jer 70% nezna izaci na 2 brzini a ne na 4 bi poginuli!
Ovo sam napsao samo da znas !
Infromativno !

Slikano telefonom !

10-12-2005 03:51 PM
Pages (5): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Malo Radarske statistike Francuz 0 129 11-14-2008 08:00 AM
Last Post: Francuz
Icon_twisted Odvadi malo Mesha Francuz 9 237 03-14-2008 05:55 PM