|
Malo smo se okupili
|
| Author |
Message |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Taj lik sa bijelim civicom sam ja tj. Vlado.
Valjda me se sjecas iz sokolskog.
Silver civic je naizgled standard ali pod haubom je VTI 1.6 160 ks
A moj civic je 1.6 sohc 114 ks,djeluje malo konjica ali su veoma brzi i opasni.
Ovu prelude sam uzeo a ima 2.0 motor 140 ks.
Ali civic ima sebring zadnji lonac sve ostalo je poskidano ,ima i filter
sportski.
Za taj motor auto stvarno leti i brze je od vecine auta sa 1.8 motorom.
Neki dan sam se slucajno zakacio sa golfom 3 gti 2.0 115 ks i uzeo ga od semafora do semafora.
Znaci,nije da se hvalim nego sam i ja sam iznenadjen i nije mi jasno da moze tako ici.
Jes da ima dugacak prenosni odnos npr.isao sam autoputem cetvrtom brzinom 200km/h sa pet ljudi u autu i ubacim u petu kontam sad cu navuci 280  kad civic poce lagano da usporava.
Hahaha, pa djes ti vladojica, e stvarno nisam imao pojma da je tvoj civic, izgleda cool totalno, jednostavno nema sta, posebno mi se svidila maska a ima toga josh, rijetko ko ostavlja auto u bijeloj boji a josh rijedje na sve to stavlja bijele felne sto je meni pravo mocno ako se potrefi, a potrefilo se, prvi put kad sam ga vidio utorak tamo neki ujutro na parkingu kod one jacapi svidio mi se, i josh kao ono, misao u glavi " a u p m sto nisam ponio aparat da uslikam ovo pa postavim na forum i pitam ciji je" hahhaha. E skontaj!!! Mislio sam trazit lika tj. tebe da mi je prodas jer sam mislio, ma sta mislio, bio siguran da je 1.6 vtec 160ks, ne znam zbog cega al eb ga, ma bio spreman zaboravit da je 4 vrata , inace ne volim 4 vrata al ovaj mi se svidio... brate znas sta ti treba jel tako??? mislim, cool je tih 114 konja, al potrebno ti je nesto drugo brate za takav izgled(citaj masina ko u tom silver ), ma znas ti i sam!!!
A ovaj silver mi je isto pravo dobar, inace obozavam i EG i EK coupe ( al su drugi u redu posle EG hatchback-a), nista radio na masini????
Nego sta se vama desilo pa da se nadjete ovako???
E brate, vec sam bio sredio tog tvog civica u glavi to jutro na jacapi , al zadrzo sam original linije, tu nema sta da se dira
Znas koliko ste se *a*ebali sto odoste ono vece iz sokolskog, mi smo picili do 5, ni sam se ne sjecam koliko je smirnoffa otislo, ona postava se totalno izmjenila, dosli kasnije muzicari (savic, mario, dejo, vule iz graca zapalio taj dan da bi dosao na pijanku, e pa cak i andro, dosle i one koke sto sam obecao siketu prvi put ), skupilo se jos nekog drustva i oko pet zapalimo na kucnu nastavu, ja kuci dosao oko 11, spakovao se do pola 12 i zapalio u ZG na aerodrom, let prespav'o a ona kucka me budila 3 puta, kaze " sir, u r snoring again...", a meni kao ono , al u glavi je bilo "aj skini mi se s organa da spavam"
E bash mi je zao sto nisam prisustvovao ovom skupljanju, al bice toga josh, toavt je pao jos da nadjem masinu i to je to, imam u BL masinu 1.6 vtec 160 ks iz crx-a sve zajedno sa mjenjacem i osovinama al mi ne odgovaraju njegovi nosaci i one poluge od mjenjaca do rucice, doduse to moze da se uzme npr. novo al ja trazim 1.8 vtec, da ne znas nekoga ko to ima tj. da ne znate... ili nekoga da bi mi to uvezao???
Sixpack, nisam uzeo VeRu, ispalio me covjek u svabiji, tj. njemu umro neko u porodici pa je moro da pali u liku i tako ti ja zapalim u pravo u BL i uzmem hondicu, ebiga, izgleda da naredne dve god ne mjenjam klan
Man maximum Machine minimum
|
|
| 12-27-2004 08:05 PM |
|
|
lucozade
Super Moderator

Status:
|
BTW, koje ti je god prelude i koliko si rapajica dao za nju??? Jel imas na ovom modelu onaj rear wheel steering???
|
|
| 12-27-2004 08:09 PM |
|
 |
sixpack
Banned
Group: Banned
Status:
|
pa dobro sa hondom nemozes pogrijesit,ali kad si onu svoju prodao a bila je vec naspricana onda sad opet sve ponovo a???
nisam brz ali ipak?
|
|
| 12-27-2004 08:35 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Status:
|
Nema veze, ponovo do tog pocetka al ovaj put idemo dalje, sada imam malo drugaciju sliku u glavi a i stiling ce da bude nadam se na nivou, imam nekih ideja za samo ogibljenje i custom djelova mislim custom onih funkcionalnih ne stajling, ma vidit cemo sa se desi... i ovaj put je volan na pravoj strani, nije na ovoj levatskoj desnoj, a i mjesta ima vise u evropskom modelu nego japanskom
|
|
| 12-27-2004 09:10 PM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Dogovorili smo okupljanje u subotu .Sike i ja smo u nedjelju oko 12 sati
otisli na pistu sa alfom da provjerimo da li se moze voziti.
Vrijeme je bilo idealno jes da je bio 26 decembar,ali bilo je 15 stepeni i suncano nebo se plavilo.
I dok smo se vratili po raju jer je dogovor bio oko 2 sata vec se naoblacilo.
Na autoputu nas je kisa vec uhvatila,kad smo stigli kisa jos jaca.
Tu smo se malo glupirali sa autima ,uglavnom bilo je zanimljivo jes da smo pola sata kisnuli i bili mokri ko misevi.
Prelude je 89 god. a ima 4WS vozio sam je na stazi u zaluzanima par puta
i lezi kao luda.
A sto se tice motora 1.8, to kod nas sigurno nema niko,ali ima jeftin motor
2.2 v-tec - H22A-200ps serijski ,izvadjen iz PRELUDE TYPE-S iz
2000-ite godine jer je auto slupan totalno.
Motor je presao samo 20.000 km, najveci problem je sto je covjek-konj- koji je vadio motor iz auta isjekao instalaciju a kompjuter kasnije izgubio.
Na netu sam gledao taj motor ubacen u civic coupe,ima mnogo prepravki ali je moguce.
ZAMISLI UBRZANJE TOG CIVICA
|
|
| 12-28-2004 07:15 PM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
A sto se tice feluga jednostavno mi je dosadila uobicajena boja koju ima vecina felni.
I htio sam da auto bude po necemu drugacije od ostalih jer inace volim
rijedje stvari i neobicnije ,izmedju ostalog zato i vozim HONDU.
Nije zanimljivo imati nesto sto pola Banjaluke ima npr.volkswagenov znak na autu. 8)
To nekome kome auto sluzi iskljucivo kao potreba nije bitno ali meni jeste.
|
|
| 12-28-2004 07:29 PM |
|
|
Sike
Posting Freak

Status:
|
|
| 12-28-2004 08:41 PM |
|
 |
sixpack
Banned
Group: Banned
Status:
|
e pa da sam ja admin kao i ti mozda bi i stavio film ali ovako nista znas koliko je vazna titula he he
nisam brz ali ipak?
|
|
| 12-29-2004 07:12 AM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Status:
|
Dogovorili smo okupljanje u subotu .Sike i ja smo u nedjelju oko 12 sati
otisli na pistu sa alfom da provjerimo da li se moze voziti.
Vrijeme je bilo idealno jes da je bio 26 decembar,ali bilo je 15 stepeni i suncano nebo se plavilo.
I dok smo se vratili po raju jer je dogovor bio oko 2 sata vec se naoblacilo.
Na autoputu nas je kisa vec uhvatila,kad smo stigli kisa jos jaca.
Tu smo se malo glupirali sa autima ,uglavnom bilo je zanimljivo jes da smo pola sata kisnuli i bili mokri ko misevi.
Prelude je 89 god. a ima 4WS vozio sam je na stazi u zaluzanima par puta
i lezi kao luda.
A sto se tice motora 1.8, to kod nas sigurno nema niko,ali ima jeftin motor
2.2 v-tec - H22A-200ps serijski ,izvadjen iz PRELUDE TYPE-S iz
2000-ite godine jer je auto slupan totalno.
Motor je presao samo 20.000 km, najveci problem je sto je covjek-konj- koji je vadio motor iz auta isjekao instalaciju a kompjuter kasnije izgubio.
Na netu sam gledao taj motor ubacen u civic coupe,ima mnogo prepravki ali je moguce.
ZAMISLI UBRZANJE TOG CIVICA 
Vidio vec, ali EG civic sa H22A masinom, probat cu postavit ovde.
A jesi ti taj motor kont'o stavit u svog bijelog civica ili sta? za koliko para ide taj motor, dobar je to fol sa samo 20 milja na satu.
Ja znam za ovu kombinaciju H22A u EG civic '92-'95:
potreban znaci motor komplet sa
Mjenjacem i kvacilom, one poluge mjenjaca (ili kako se to pravilno zove?) do rucice i rucica, katalizator tog motora, ECU-ali ako ga je on ljakase izgubio od toga nema nista, ne znam kako bi se to dole moglo naci i za koliko para, osovine, one uticnice(wiring harness) i nosaci. E sad, nosaci moraju se naruce jer ne pasu prelude nosaci u civica kao kod npr B16 ili B18 masina koji su direct fit, sad ja znam da te nosace rade ameri i mogu se posalju bilo gdje ali ne znam radi li ih iko u evropi, ne bi me cudilo da ih imaju englezi. u pitanju su HASport ili Place Racing custom nosaci, nasao sam ove od HASporta, kostaju $599.20 i radjeni su od light weight ultra strong F6061 aliminiuma i dobija se lifetime warranty, potrebna su tri nosaca. Isto tako, od HASporta mogu se naruce i potpuno nove osovine za $399 i conversion wiring za $299

E sad, jedina jebada je tu sto je taj lik izgubio taj ECU, to sto je posjeko sve te kablove moze da se nadomiri
|
|
| 12-29-2004 01:07 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Status:
|
E sike, ne merem skontam gdje ste snimali ovo??? ba