Brazilski vozač iz redova Ferarija Felipe Masa smatra da mu u trci za titulom u Formuli 1 veća opasnost prijeti od britanskog novajlije Luisa Hamiltona nego aktuelnog šampiona Španca Fernanda Alonsa.
Dvadesetdvogodišnji Hamilton je proteklog vikenda na Velikoj nagradi Španije u osvojio drugo mijesto iza Brazilca čime je postao najmladji vozač u istoriji sporta koji je zasjeo na lidersku poziciju.
Meklarenov pilot je savladao svog klupskog kolegu Alonsa u poslednje dvije trke, a sve četiri vožene ove sezone završio je na pobjedničkom postolju.
Posle nedeljne trke na stazi u Katalunji Hamilton je "uvjerio" Masu da će i njega uskoro pobjediti i zabiležiti prvu pobjedu u karijeri, možda već naredne nedelje na najglamuroznijoj stazi u Monte Karlu.
"On je definitivno jak i nema problema sa pritiskom da mora da postane šampion, s obzirom na to da je drugi vozač Meklarena. U ovom trenutku, nisam siguran ko je bolji - Fernando ili Luis", rekao je brazilski vozač.
Prema njegovim rečima, Hamilton će u nastavku sezone biti još opasniji od Alonsa.
"Meni se čini da je Luis mnogo opušteniji u bolidu od Alonsa, zbog čega moramo posebno da pripazimo na njega. On je opasan protivnik", izjavio je Masa na svom zvaničnom sajtu.
Brazilac je na tri od četiri dosadašnje trke šampionata F1 imao pol poziciju, slavivši na zadnje dvije trke, ali Hamilton ipak ima tri boda prednosti u generalnom plasmanu vozača.
U konkurenciji konstruktora, Meklaren je vodeći sa devet bodova viška u odnosu na italijanski Ferari.
Bilo kako bilo ove sezone se nezna ko pije a ko placa za titulu se bore Masa,Kimi,Alonso i Hamilton , i sto je najgore nezna se ko je kakve srece i sta ce sve bit
ja mislim da je kimi iz crne gore, orilo-gorilo on ko mramor, mrtav hladan.
A da jadan kako si ga samo brzo skonta...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...