Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Mi 24
Author Message
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status: Online

B-R-A-B-U-S Wrote:
Pa s obzirom da JNA nije bila velikodusna, pa nije ostavila ni jednu letilicu u Makedoniji, morali su ljudi da se snalaze....mislim da je ovo pokupovano od Ukrainaca, negde sredinom devedesetih. Takodje, Turska je trebala da im pokloni neke F-4 avione, ali neko to nije dao. Takodje, trebao je i Tajvan valjda da da neku pomoc u vojnoj opremi, u zamenu za priznavanje drzavnosti, ali mislim da nije dao nista.

Pre 2001 imali smo samo nekoliko Mi-17 (transportni helikopter). Zatim su prvo dosli Mi-8, pa Mi-24, pa Su-25, pa opet Mi-24... sve iz Ukraine i Rusije. Mislim da smo zatim dobili jos neke nemacke transportne helikoptere.
Nisam pomenuo ako neko zeli da kupi Mi-24 Twisted Evil kostao je tada od 750.000-900.000 USD (second hand).

Forever #1

Igor Savic - Gonza
01-12-2005 10:14 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status: Online

Prosli vikend vratili su 4 komada (2xMI-17 i 2xMI-24) koji su bili na modernizaciju u Izrael.
Dodana je oprema za nocno letenje, letenje i sletanje po teskim uslovima i sl.
U Evropi ovu opremu imaju jedino Englezi, Spanci i Francuzi, a ukupno 25 zemalja u svjetu.

MI-17

MI-24

Forever #1

Igor Savic - Gonza
04-04-2005 06:16 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Frendov mi gti tepSIJA 8 373 09-04-2004 05:32 AM
Last Post: Morpheus

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: