Post Reply  Post Thread 
Minardi PS 03
Author Message
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Minardi PS 03

Evo posto se o njima ovdje najmanje pise da napisem ja do dvije do tri rijeci. Ekipa koja tjera strah u kosti i koja ce po svemu sudeci pomesti ostale timove krajem januara testirali su cak dva dana (garant uz mega hit Alme Cardjic) u Spaniji na "kraljici" svih staza Circuit Ricardo Tormo. K'o biva testirali su najvise pneumatike B, valjda se vade na "sjajne" rezultate koje su postavili njihovi vozaci. P. Stouard ih hvali pogotovo Baugartnera, a ovaj se pogotovo Proslavio prvi dan da je to kriza. I ako je odvezao 7 krugova vise od klupskog kolege, tacnije 105, bio je od njega sporiji gotovo sekundu. Postavlja se jedno logicno pitanje, koji ce k...c Minardiju ovaj Madjar koji je izmedju ostalog izjavio kako je zadovoljan jer mu je PS03 jako udoban, kad se zna da je ovaj tim bio oduvjek rasadnik mladih talenata, pogotovo Italijanskih vozaca. Izgleda da ce ipak ove sezone cast Minardija braniti jedino Bruni, ili sto je malo vjerovatno vremesni rus Zlobin koji usput receno ima daleko impresivniju biografiju od Baumartnera, a koji sada zauzima samo mjesto test vozaca, i dobija pozive za ulicne trke po metropoli majcice Rusije.
Entuzijasti iz Faenza tima naostrili su se kao sablja za 9. februar kad ih ocekuje drugo testiranje gdje obecavaju sve i svasta, na stazi Misano gdje ce testirati do 11. februara (ako do tad ne potrose sve pare na kurve,kocku i konje). Bit ce da ce biti najboljshi.
Sto mi moj cuko rekao "Ja,ja drug moj..."

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
02-06-2004 11:55 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

hehe...ja se njima divim.. ljudi sto ti kazes testiraju cak 10 dana tokom godine i opet nekako ako nista, zavrsavaju utrke.. cak nekada budu u mogucnsoti da budu medju prvih 10.. svaka im cast

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
02-06-2004 12:01 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Nije sala V-ugao 72 stepena. Ali priznali su da su se malo sj...ali zbog prezentacije koja je lose propracena. S obzirom koliko novca ulazu, definitivno cuda prave, Samo sa onim Baumgartnerom nece ih biti ni na mapi.

02-06-2004 12:10 PM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Oba test vozaca Minardija i Zlobin i Bobbi sto se tice vozackih rezultata i iskustva za Baumgartnera su profesori, ali cudan je taj Paul Stoudart, garant je sado-mazo

02-06-2004 12:20 PM
Alfista
Member

Nekoliko fotografija sa testiranja na Valensiji

http://www.ks-motors.com
02-06-2004 12:27 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

jako interesantno testiranje, gdje testiraju samo glavini vozaci, a test vozaci ih samo prstom prate

02-06-2004 12:51 PM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

I tako nam je ovih dana F1 geografski jako blizu. Kao sto sam vec pisao daleko od lica mjesta, jucer je Minardi nastavio testirati, ali na stazi Misano, onako na oko interesantnoj i brzoj, na suncanoj obali Jadrana. Interesantno je da su crno-bijeli ovaj put izasli sa novim PS04B/01. Jest bilo sunce ali daleko da je bilo tako toplo, uostalom znamo da penzioneri idu na more u Februaru zbog cistog zraka, ali temperatura staze iznosila je svega nekih 16 stepeni sto je bilo samo par stepeni toplije od temperature zraka, naravucenije mogli su za manje pare otici do Mostara na onaj street race imali bi slicne klimatske uslove. Elem, izgleda da je Minardi ugodno iznenadio. Jucer je vozio samo Zslot Baumgartner i odvezao je cak 64 kruga na NESTO DUZOJ OD 4 KM STAZI. Ono cime je svima u Minardiju uljepsao dan je da je odvezao najbrzi krug za 1min. 11.080sec.,sto je za 2,5 sec brze od rekorda ovog tima na ovoj stazi kojeg je 2002 postavio leteci Australac Mark Webber. Zaista impresivno. Madjar hvali svoj novi bolid i tvrdi da je daleko bolji po svojim karakteristikama od PS03, dok Paul Stoddart odaje priznanje i novi Bridgestone pneumaticima. Sve bi to bilo i previse lijepo kad bi FIA zabranila ostalim timovima da testiraju i da voze sa bolidima dvije sezone starijim. Bruni ce testirati danas i time ce se okoncati dva dana testiranja Minardija. Pitam se, pitam, sta u svemu tome rade testni vozaci. Sjede u bazi i voze na play statition simulaciju. Sve u svemu nadajmo se da im je kerenulo i da ce PS04 biti bolji od proslogodisnjeg Minardija. GO MINARDI!

02-11-2004 12:06 PM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Evo malo sa zakasnjenjem (iako vidim da to izgleda nikog neinteresira) Minardi je uspjesno zavrsio dvodnevno testiranje u Misanu. Dakle posljednji dan na stazu u istom bolidu kao sto je vozio dan ranije Baumgartner, G. Brunni je odvezao takodjer 64 kruga cime je automobili ukupno presao 128 krugova, bez problema i cak sta vise ostvario je brze vrijeme za gotovo sekundu i pol od Madjara koji je samo dan ranije skinuo Minardijev rekord. ITreba jos napomenuti da je vrijeme bilo poprilicno hladno. Izgleda da se u Minardiju i svima onim koji simpatisu ovaj tim imaju cime nadati skorim testovima u Imoli. A netreba ni napominjati kakvi su optimisti za Melburn.

02-16-2004 10:56 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Spasimo Minardi! MersauX 5 647 11-21-2005 03:05 PM
Last Post: MersauX
  Go go Minardi Lage- alijas240Z 4 558 02-08-2005 08:21 AM
Last Post: Lage- alijas240Z

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites