Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Misljenja Zapada o Yugu i Zastava automobilima
Author Message
Boshko
Member

Group: Registered
Status: Offline

Jedini problem sa Yugom je bio loš kvalitet izrade, sa svim ostalim problemima tipa dizajn, udobnost... se i može živeti, pogotovu kada je auto jeftin; ali mogli su ga davati i džabe, jer kad počne da se kvari možeš ga odmah pokloniti majstoru da se ne mučiš bezveze svakog vikenda da teraš na štelovanja i zamene...
Sada, to je bilo moje iskustvo sa Yugom (lično i raznih prijatelja), mada sam znao i za po koji pouzdani primerak. Samo da su ih sve sklapali kako valja ne bi niko imao šta da kudi taj auto jer bi onda dobio kolko si i platio...

Boshko
01-27-2004 07:43 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sike
Posting Freak

SRCBL
01-28-2004 10:19 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
airman1
Member

Sike Wrote:

????????????? Gdje su ova dvojca bili? MOra da su malo pomijesali kontinente. Pravi WWW za fascinirane Americke citatelje gladne senzacija! Nevjerovatno. Jednini pucanj koji su Ameri u BiH ispalili protiv nekoga je onaj kojim su ubili sefa SPRS u Ugljeviku! Ludnica.

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-28-2004 10:43 AM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Jednom sam citao kako su se u V. Britaniji zalili na Yuge ( nisam ni znao da su ih tami izvozili) kao jako pogibeljno auto, a razlog je bio prosto neuhvatljivo neshvatljiv. Koliko sam shvatio razmazeni Britanci su se zalili da i pored toga sto su volan i nozne komande okrenuli na desnu stranu, suvozac je jakim pritiskom nogu u pod moga aktivirati kocnicu Shocked Idea Shocked .
Jos jedna Zastava blamaza. Htjela Zastava da izbaci moderan auto na trziste i uposlili nisam siguran ispravite me ako grijesim Bertonea ili Guigaria, mislim ovog drugog dizajnera ako sam ga uopste ispravno napisao. I covjek dizajnirao moderno auto, u vrijeme Kadetta, Renaulta 19 i sl, kad cvijetici iz zastave nemogose smjestiti motor pod haubu, tako su morali vratiti covjeku da to preprojektuje.Rijec je naravno o Floridi.
Posl: Ne da se usranom do potoka,
I rdjavom ku... i dlaka smeta

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
01-28-2004 01:00 PM
chimera
Posting Freak

Apsolutno najiritirajuci je polozaj za upravljacem...kako god neudobno...polozaj volana je ocajan.

Posl: U tom grmu lezi zec...

Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
01-29-2004 05:36 AM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

A tek polozaj na zadnjem sjedistu Exclamation
Posl: Tko me nije sreo taj me nije .ebo

01-30-2004 09:23 AM
Faruk
Unregistered

Group: Unregistered / Not Logged In

FORBES - UGLEDNI AMERICKI CASOPIS IZABRAO POTPUNE PROMASAJE AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE
YUGO - NAJGORI AUTO NA SVIJETU
Jedan od najuglednijih svjetskih casopisa organizirao je anketu medju svojim citateljima pozvavsi ih da izaberu najgori automobil svih vremena,
Velika vecina ispitanih se izjasnila da im je nekadasnja uzdanica jugoslavenske automobilske industrije najomrznutije vozilo.
Obrazlazuci po kojem su kriteriju odabirali automobile za anketu Charles Dittlow direktor Washingtonskog centra za sigurnost u voznji kazao je:
"Eminentni strucnjaci automobilske industrije istaknuli su primjerice kako je Yugo automobil koji je bio potpuna pogreska!
Druga vozila su ocijenjena nesto blaze, Ford pinto - sigurnosna pogreska, Chervolet vega - inzinjerska pogreska, edsel - stilski promasaj.
Ditlow nadalje navodi kako danasnji mladi vozaci zapravo pojma nemaju koliko automobili mogu biti ocajni .
danasnja i najmanja , najjednostavnija gradska ili dostavna vozila zahvaljujuci revoluciji prvenstveno japanske auto industrije , sjajno su napravljena.
Japanski proizvodjaci poput Toyote i Honde , svijetu su dokazali kakocijenom prihvatljiv automobil ne mora biti nista losije kvalitete od skupih njemackih ili americkih vozila.
Automobili proizvedeni na Sri Lanci, Laosu, Kambodzi ili Vijetnamu, koji su daleko od automobiskih velesila ,
u odnosu na spomenuti yugo predstavljaju pravo malo remek djelo, ponaprije zahvaljujuci suradnji sa japanskim i ostalim divovima auto industrije na zapadu.
Iako je i splitska grupa Tutti Frutti svojedobno dala obol slavi yuga pjevajuci pjesmu Yugo go in America,
ocito je da Amerikanci yugica shvacaju upravo onako kao i BRUCE WILLIS u seriji "Slucajni partneri"koji je iznerviran sto s njime nije uspio zavrsiti potjeru za negativcem , odbacio yugo na cesti kao pravu kantu!
(SLOBODNA DALMACIJA)

02-01-2004 08:27 PM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Edsel-stilski promasaj Question , meni je bar bio orginalan, a imao je pomalo erotski hladnjak Twisted Evil

02-01-2004 09:55 PM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Zastava 10 Vector 12 555 03-12-2007 09:12 PM
Last Post: Vector
Winner_first_h4h ZASTAVA 750 SE popularnija kao Fićo Rainman 33 1,004 01-22-2007 07:24 PM
Last Post: Rainman
  peugeot misljenja i objasnjenja tasmanian 11 497 12-09-2006 04:57 PM
Last Post: Francuz
  Test Zastava Koral In 1.1i R19 7 1,124 02-13-2006 08:12 PM
Last Post: cenga
  Zastava 1.5?? dj_gianny 10 835 10-24-2005 04:58 PM
Last Post: dj_gianny

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: