Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Misljenje...?
Author Message
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status: Offline
Misljenje...?

Danas u gradu vidim auto koje stvarno odavno nisam vidio u Sarajevu, pac cak ni na mjestima gdje ih je bilo kud i kamo vise kao npr u Dalmaciji, a to je Alfa Romeo Giullietta.
E sad, buduci da sam auto vidio u prolazu necu ulaziti u njegovo stanje, ali sam primjetio da je relativno nedavno ofarban i to u modernu met. perla narandzastu boju. E sad, kontam, kad je vec neko odlucio da sredi youngtimer ili modern classic auto zar nije fol ostati pri original boji ili ofarbati auto u neku boju koja je bila u ponudi kad se taj auto kupovao, pa da bude sto vijerniji originalu, pogotovo ako je auto rijedak?

Proud to be BMW E 21 owner!
04-18-2006 11:31 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Hybrid
Posting Freak

Group: Registered
RE: Misljenje...?

Definitivno crvena boja je najbolja tom modelu i cao..znaci fabricki, al ne sumnjam da je dobra i narandjasta..ipak nije to To

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
04-18-2006 12:50 PM
edinko
Posting Freak

zavisi kako je ko raspolzen i upucen u automobilsku kalsiku Wink

RADIO 8 Sarajevo 106.8MHz
04-18-2006 12:53 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
cod
Member

pa to je isto,ko da tebe ja il neko drugi pita so je tebi te boje tvoje auto,njegovo auto, njegov cejf,da je i boja govneta,njegovo pravo,hebga

04-18-2006 12:54 PM
zlaja ban
Member

goran16v Wrote:
Danas u gradu vidim auto koje stvarno odavno nisam vidio u Sarajevu, pac cak ni na mjestima gdje ih je bilo kud i kamo vise kao npr u Dalmaciji, a to je Alfa Romeo Giullietta.
E sad, buduci da sam auto vidio u prolazu necu ulaziti u njegovo stanje, ali sam primjetio da je relativno nedavno ofarban i to u modernu met. perla narandzastu boju. E sad, kontam, kad je vec neko odlucio da sredi youngtimer ili modern classic auto zar nije fol ostati pri original boji ili ofarbati auto u neku boju koja je bila u ponudi kad se taj auto kupovao, pa da bude sto vijerniji originalu, pogotovo ako je auto rijedak?

Ako zelis da imas restauriran auto iz nekog proslog vremena,i da kao takav bude cijenjen,to je iskljucivo autenticno restauriranje,orginal dijelovi i boje po kataloskom broju za odredjeni model.

Sve ostalo moze biti nekom fino,nekom ne,ali to nije to.Wink

Kakva Giullietta moze biti ljepsa od orginalneQuestion

04-18-2006 01:10 PM
muslijam
Pedal To The Metal

Status: Away

Evo recimo ja sam svog ficka ofarbo u metalik perlu (prije 7 godina), nabacio alu felge, zatamnio stakla, ubacio centealnu bravu, alarm, el. podizace prozora, grijana recaro sjedista ... mrsko mi da tipkam Smile ... mjenjac sa 5 brzina, ... jer mi je bio cejf
to sto on nekome manje vrijedi zato sto nije u originalu to me ne interesuje zato sto ga ne mislim prodavati.
A bice i za takve nesto,
kuci imam sve dijelove koje sam zamjenjeno, sjedista, motor, mjenjac i .... sve original i sve cu to da vratim za neki 15-ak godina pa nek malo sacekaju Smile

U prethodnom textu se krije i odgovor na navedeno pitanje Wink

P.S. A sto se tice perle, nisam ljubitelj velikih kontrasta, tipa narandzasta koja se pelama u zelenu i sl.
To ne stoji ni jednom autu a kamo li nekom klasiku

Fabbrica Italiana Automobili Torino
http://muslijam.blogger.ba/
Fiat 128 Sport Coupe L '74
04-18-2006 02:34 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
KosOOki
Member

Mmmmmm... Pa zavisi i od auta. Sto se tice konkretno ovog, mislim da je on prava klasika i samo mu original boja odgovara.
Medjutim, ima nekih starijih auta koje bih rado preuredio jer u njima jednostavno vidim nesto drugo, imalo je nekoliko takvih primera ranije na forumu. Tu mislim na neke ozbiljnije zahvate od prefarbavanja. Tako mi je totalno ok za ovo sto kaze muslijam samo sto bih ja izvodio drugacije izmene.

04-18-2006 08:21 PM
posix
Member

a jesi li primjetio da je citava alfa razvaljena i da se tu ne radi o "klasici" vec decko uzeo sta mu je bilo pod rukom i prekrecio ga. felge su mu takodje upitnih estetskih vrijednosti.

This post was last modified: 04-18-2006 08:35 PM by posix.

04-18-2006 08:34 PM
muslijam
Pedal To The Metal

Status: Away
RE:  Misljenje...?

KosOOki Wrote:
Mmmmmm... Pa zavisi i od auta. Sto se tice konkretno ovog, mislim da je on prava klasika i samo mu original boja odgovara.
Medjutim, ima nekih starijih auta koje bih rado preuredio jer u njima jednostavno vidim nesto drugo, imalo je nekoliko takvih primera ranije na forumu. Tu mislim na neke ozbiljnije zahvate od prefarbavanja. Tako mi je totalno ok za ovo sto kaze muslijam samo sto bih ja izvodio drugacije izmene.

Slazem se da zavisi i o kom autu se radi mada uz dobru ideju i poprilicno love se svasta moze napraviti Wink

A sto se tice Ficka, pa bilo je tu svakojakih ideja ali sam odustao od njih samo zbog toga sto bi ih poslije bilo tesko ispraviti i vratiti autu originalan izgled.

Nego jel neko uspio da uhvati tu Alfu, dajte te slike pa da je onda komentarisemo Smile

Fabbrica Italiana Automobili Torino
http://muslijam.blogger.ba/
Fiat 128 Sport Coupe L '74
04-18-2006 10:04 PM
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators

Ako nije u pitanju stari ferrari ili neki drugi legendarni sportski visokostilski auto onda definitivno volim vise da sam preuredim auto nego da ganjam fabricko stanje. Sto se tice fiata i tako tih auta iz 72 meni je brate fabricko stanje bezze i puno bi vise volio sam da ga cijelog preuradim

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...

This post was last modified: 04-19-2006 05:02 AM by SamirBL.

04-18-2006 11:57 PM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: