Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Mitsubishi pajero 2,5TD  87
Author Message
pajero1987
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Mitsubishi pajero 2,5TD  87

E prijatelju, jesi li kupio tog pajera...u sustini to ti je dobar auto...ja ga vozim vec 6 godina i presao sam oko 136000 km. Bosnu uzduz i poprijeko, Hrvatsku i nesto Srbije...

Ja kad sam ga tek uzeo bio je los, ali se imalo nekih para pa sam skoro sve izmjenio. Kocnice, ulje, filtere, brisace, nosace, krajnice, amortizere, plate...vise i sam neznam sta nisam. Kad sam ga uzeo, rekli su mi posto uzme ulja nekih 2 l na 8000 km (na koliko ja radim servis), turbina mi pri kraju, i jos neke za*ebancije u motoru...
Tako ti ja jedan dan odem u tri servisa koja bi to mogla promjeniti...
1. Kaze moze nije problem donesi 17000 KM (ili ti nekih 8500 E) i sve ce promjeniti hahahahahahahahahahahahahahaaaaa
2. Moze nije problem 10000 KM (ili ti nekih 5000 E) hahahahahaha...ali su bolji od prvih i,
3.Moze 8000 KM (ili ti nekih 4000 E) trazi servis u Kiseljaku (blizu Sarajeva) JAP-CAR...
Ja dodjem, skontam...za te pare ja mogu kupiti drugog...ovoga cu voziti dok necrkne, a onda ga imati za djelova...
I tako ja vec 6 godina vozim bez problema...
Jedino u tih 6 godina me je ostavio 2 puta, jednom popucali kaisevi i odmah sam ih nasao...a jednom nikad to necu zaboraviti, jarane ulje mi iz mjenjaca curilo...i tamo i vamo...i promjeni i korpu kvacila i lamelu onako usput kako su skidali i nista svaki dan l ulja za mjenjac...dok jedan moj poznanik koji inace je radio u onom prvom servisu, nije rekao da je to neki dihtung koji mora biti tacno tih dimenzija 15x36 ili tako nesto. Ali te dimenzije ne postoje nigdje sem orginal u MITS. Jedva sam to nasao u Banja luci, frajer mi bukvalno posto poslao...To nikad necu zaboraviti...
Ostalo sve je super, samo redovno ulje i sve filtere (nakon 7000-8000 km) i svremena na vrijeme podmazati i malo provjeriti i moze biti 100 godina.
Sto se tice terena tu sam ja malo slabiji...edinko je zato maher, ja malo makadama i malo brda i to je to, nikad ga jos nisam provuko kuda on vozi svog nissana...ali...mogo bi to i pajero...samo da su mi edinkove gume...hahahahahahahaaaaa
Kupi neces se pokajati...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
08-31-2006 12:47 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Zaboravih reci...sada na satu ima 208000km...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
08-31-2006 12:49 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
baka
Member

RE:  Mitsubishi pajero 2,5TD  87

pajero1987 Wrote:
Tako ti ja jedan dan odem u tri servisa koja bi to mogla promjeniti...
1. Kaze moze nije problem donesi 17000 KM (ili ti nekih 8500 E) i sve ce promjeniti hahahahahahahahahahahahahahaaaaa
2. Moze nije problem 10000 KM (ili ti nekih 5000 E) hahahahahaha...ali su bolji od prvih i,
3.Moze 8000 KM (ili ti nekih 4000 E) trazi servis u Kiseljaku (blizu Sarajeva) JAP-CAR...

Sto se tice terena tu sam ja malo slabiji...edinko je zato maher, ja malo makadama i malo brda i to je to, nikad ga jos nisam provuko kuda on vozi svog nissana...ali...mogo bi to i pajero...samo da su mi edinkove gume...hahahahahahahaaaaa
Kupi neces se pokajati...

pusti ti te nadri mehanicare znas onu dok je kurbana biti ce i bajrama,ako ti je frka za odrzavanje i ako te pale sa ciframa kao i ovi dodji da ti ja preporucim svog majstora,zamjena kajseva 5o a lamele 100.
a moze i pajero vjeruj mi na rijec terena i to fino.Mr. Green

08-31-2006 02:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
edinko
Posting Freak

moze naravno da moze (mora)

RADIO 8 Sarajevo 106.8MHz
08-31-2006 06:21 PM
baka
Member

patrolas moze li?Laughing

Attached File(s) Thumbnail(s)

08-31-2006 07:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA
Vidi fakat moze...edine, sutra na barice....pa da vidimo cija majka crnu vunu prede...hahahahahahahahahaha....
Hvala na savjetu za majstore...ovi sada su mi ok...

09-01-2006 08:17 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pajero II - motor + menjac vucko1 6 408 Yesterday 02:12 PM
Last Post: MusaC
  mitsibushi pajero pomoc fetic 9 432 08-02-2008 08:17 PM
Last Post: pajero1987
  Pajero, LandCruiser, Discovery Vector 8 450 02-10-2007 10:28 PM
Last Post: edinko
  Terracan >< Pajero >< Pathfinder >< Landcruiser Vector 9 1,652 09-13-2006 05:51 AM
Last Post: goran16v

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: