Post Reply  Post Thread 
Pages (5): « First < Previous 1 2 3 4 [5] Last »
MJanosh
Author Message
trkaco
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: MJanosh

MJanosh Wrote:
bas taka... toa go zboram

i da dodadam deka od simulaciite mozes mnogu da naucis
1. razvivanje i vezbanje na koncentracija
2. osnovni poiimi ( idealna linija i t.n.)
3. da razberes sto znaci setup i sto pravi
4. da naucis nekoja pateka dokolku ne ja znaes (primer, mnogu bi mi znacelo ako ja znam sega kicevo, koja krivina koga doagya, pred koja krivina sto da napravam.. na koja krivina koga se koci i drugi caki... )
5. neizlezni situacii - podobro da reagirash na momenti koga ke zatreba, gubenje na kontrola i vrakanje
6. branenje na pozicija, zatvaranje - ova mnogu znaci koga te brka nekoj, da znaes da si ja zacuvas pozicijata. na internet koga vozam obicno sum prv i stalno imam nekoj pozadi mene sto me brka.. site znaat deka ako me brkaat nema sansi da napravam greska i da me pominat .. sansite se 1 na 1000 .. tuka pak igra koncentracijata uloga i tehnikata na branenje/ zatvaranje
7. tehnika na kocenje... primer, pred nekoj den vozev malce pobrzo od sto treba i kako sto vrnese edna zena pred mene zakoci na prav pat .. (nemam ABS) sosema neocekuvano za da simne nekoj, ama ubavo kocenje taka i nema sansi da si zamislis deka ke ti zakoci taka, sto ke napravi nekoj sto ne znae sto e trka, sto ne vozel ni na kompjuter? ke ja stegne kocnicata kolku so mu drzi i ke se izlizga ke se pukne ke napravi belja. Sto napraviv jas ? - prvo ja stisnav kocnicata mnogu silno, i poleka pocnav da ja otpustam, koga vidov deka vise se blokirani trkalata pocnav da odpustam da stiskam .. da otpustam .. da stiskam kocnica se dodeka ne zakociv na 1 santimetar od nea... i seto toa go napraviv ne svesno. duri posle nekoja sekunda koga se osvestiv .. svativ sto napraviv.
epa aj sega kazete mi deka vozenjeto na internet ne pomaga... od kaj sum go nasledil toj nacin kocenje ?

drug moment bas mu kazuvav na miki na vodno kaj nego po tie edni tesni ulicki .. asfaltot e mnogu mazen i se lizga.. vozev malce pobrzo, i koga svrtev na edna krivina mi izbega prednicata i pocnav da odam nakaj zidot sto e mnogu blisko do patot.. krenav racna i kontra volanot dadov gas i se ispraviv bez da ja cepnam kolata...
vo tie momenti ne razmisluvas so glavata nego sve si doagya avtomatski .. od nekoe si iskustvo. jas vo vistinska kola sednav pred 3 godini sto znaci nemam nekoe si iskustvo i tvrdam deka vozenjeto na internet mi pomognalo mnogu barem vo nekoi neizlezni situacii kako sto se ovie gore

kolku ke mi pomogne vo realnoto trkanje, ostanuva da vidime.. do togas ke si kutam.

Spored rezultatite sto gi imase vo predhodnata sezona i spored toa sto si go pisuval na postov na koj ti repliciram zakluciv:
1) Deka vozenjeto na internet nema vrska so vistinska trka, zatoa sto ti nemase nitu idealna linija, nitu imase moznost da zatvoras nekogo (stalno si posleden), od neizlezni situacii nitu "n" nemase
2) Ne demonstrirase ni tehnika na kocenje, osven ako ne mislis na toa deka gi kocese prvite pet-sest koli od klasata (sto vo edna prilika i ti go napisav)
3) Od diganje racni i volani u kontra ne vidovme nisto
4) I plus rece "do togas ke si kutam"

Sega sto praime??????

11-30-2007 06:46 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Katz
Administrator

Group: Administrators

Goce Wrote:

MJanosh Wrote:
se si mislam deka vo strumica ke ima dosta natprevaruvaci zatoa sto e nova pateka i sekoj ke saka da ja proba, bi trebalo da ima dosta publika a i .. strumica e poznata po dobrite devojcinja i mesta za iskacanje Wink a ako bide kako vo kicevo so gartis piackite .. (oops ne trebase da kazam) Smile))))))))) ili trebase? Wink Razz

Kako bese vo Strumica,pa nikoj uste nisto ne pisal,sram da vi eHissyfit8wr

Denes se vidov so edna strumicanka, imam otvorena pokana za vikend u Strumica.
Pisi PP ako si za.

Forever #1

Igor Savic - Gonza
11-30-2007 04:15 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ron Jeremy
Junior Member
**

Ej Janos,

Abe jas duri sea go vidov ovoj postov za Simulaciite - Internet i tvoite pretpostavki za voznjata na trka (vistinska).

Pa ti stvarno si bil otdiden be,allo!!!

Se nadevam deka ona go imas pisuvano e pred da sednes vo trkacka kola.

Ako da, te molam daj sporedba: Realnost vs Vitruel

11-30-2007 05:26 PM
trkaco
Member

MJanosh Wrote:
fakt e deka nekoj sto zabegal so vozenje na internet kako mene tolku vreme koga ke sedne vo trkacko jugo prv pat ke bide vo plus od toj sto ne vozel ni na kompjuter ni vo zivo.

no na kraj sve se sveduva na toa kolku ti fakya crpkata Very Happy

Posle pokazanite rezultati, sto mislis ti sam kolku ti faka crpkata??? Ili si vikas djabe frliv 2.500 EUR. Ova ne ti go pisuvam tendenciozno tuku kako prijatel, a tie sto te jacaa i ti zemaa 2.500 EUR tie ne se realni

12-04-2007 07:51 AM
Pages (5): « First < Previous 1 2 3 4 [5] Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: