|
Može li iko pomoci?
|
| Author |
Message |
mexx
Member

Group: Registered
Status:
|
Može li iko pomoci?
Naime jaran mi ima ROVER 620 TD 2.0cm3 105KS 1995god. i došli smo kod mene u garažu i htjeli da zamjenimo obični remen tj. klinasti.
Otkacimo akumulator
Skinemo remen
Nabacimo novi remen
Zakacimo akumulator
i poslije tog
auto nece da upali nikako samo vergla i to je sve. Citav proces je trajao cca 1 sat (dok smo se malo napracili itd.) Znaci auto je bilo bez struje 1 sat.
Gledao sam bos pumpa ne baca gorivo na dizne, auto ima puno elektronike vjerovatno je nesto sa blokadom motora u pitanju (posto i to ima) fabrički.
I onda smo poceli da gledamo sta bi moglo biti nadjem ja na netu nekakve svakakve dokumentacje sto se tice citanje/brisanje greški i to ali, nemam glavnog djecka za dijagnozu, 16 pinski djek treba biti ali tog djeka nema. Steuergeret vadio i nakon sat vremene ga opet stavio i opet nece, kutiju od alarma vadio i opet stavljao, svi osiguraci su ispravni ali nece pa nece. Zubcasti remen sam isto gledao on ima dva i oni su na pravom mjestu i rade normalno, usisna glava vuce zrak normalno. Stvarno vise ne znam sta raditi.
Jel se ikom ovako nesto desilo i ima li iko da to popravi.
Ima li iko kakvu ideju?
Hvala na odgovorima.
Ovaj je model u pitanju
|
|
| 11-24-2005 02:12 PM |
|
|
Edin
Member

Status:
|
Znam da ste "školski" postupili,
1. Otkači minus pol sa akumulatora,
2. ... itd.
ali praktično, zašto ste uopšte dirali akumulator ako je samo remen u pitanju?
Meni se čini da se to mora movnuti u servis, pa da oni odblokiraju.
|
|
| 11-24-2005 05:27 PM |
|
 |
AggressoR
Member

Status:
|
pogledaj negdje u unutrasnjosti kola (kabine) da nema gdje prekidac za dovod goriva (ispod sjedista , u pretincu kojem itd) koji u slucaju skidanja akumulatora prekine dovod goriva (zastita)
A.D.I.D.A.S
All Day I Dream About Sex
|
|
| 11-25-2005 02:40 PM |
|
 |
mexx
Member

Status:
|
Znam da ste "školski" postupili,
1. Otkači minus pol sa akumulatora,
2. ... itd.
ali praktično, zašto ste uopšte dirali akumulator ako je samo remen u pitanju?
Meni se čini da se to mora movnuti u servis, pa da oni odblokiraju.
Akumulator je moro napolje radi pristupa,S gdje ima ROVER servis u Bosni nema nigdje u sarajevu ima samo prodaja djelova ali oni nerade servisiranje.
Naso sam na netu kako se ocitavaju greske preko kompjutera ali nema djeka nigdje u autu koji treba prikopcat na kompjuter.Izvrnuli smo sve moguce ali nista nismo nasli,auto isad stoji u garazi.
Znal iko ista da ce mi pomoc.
|
|
| 11-25-2005 05:42 PM |
|
 |
Zuka_BMW
Senior Member

Status:
|
gresku ce ti naci ako ga skopcas na komjuter u velesicima ima elektricar za to skopca na dzek ispo haube ucita i zna sta mu je odma a ko ne pokusaj nazvati bmw servis oni su radili jednog mozda oni znaju caku neku .pokusaj barem
Audi driver BMW lover ....
|
|
| 11-25-2005 06:19 PM |
|
 |
mexx
Member

Status:
|
gresku ce ti naci ako ga skopcas na komjuter u velesicima ima elektricar za to skopca na dzek ispo haube ucita i zna sta mu je odma a ko ne pokusaj nazvati bmw servis oni su radili jednog mozda oni znaju caku neku .pokusaj barem
Naime jaran mi ima ROVER 620 TD 2.0cm3 105KS 1995god. i došli smo kod mene u garažu i htjeli da zamjenimo obični remen tj. klinasti
Otkacimo akumulator
Skinemo remen
Nabacimo novi remen
Zakacimo akumulator
i poslje tog
Auto nece da upali nikako samo vergla i to je sve. Citav proces je trejo ca 1 sat(dok smo se malo napracili itd.Znaci auto je bilo bez struje 1 sat.
Gledo sam bos pumpa nebaca gorivo na dizne,auto ima puno elektronike vjerovatno je nesto sa blokadom motora u pitanju(posto i to ima) fabrički.
I onda smo poceli da gledamo sta bi moglo biti nadjem ja na netu nekakve svakakve dokumentacje sto se tice citanje/brisanje greški i to ali, nemam glavnog djecka za dijagnozu,16 pinski djek treba biti ali tog djeka nema.Steuergeret vadio i nakon sat vremene ga opet stavio i opet nece,kutiju od alarma vadio i opet stavljo, svi osiguraci su ispravni ali nece pa nece.Zubcasti remen sam isto fledo on ima dva i oni su na pravom mjestu i rade normalno,usisna glava vuce zraknormalno.Stvarno vise neznam sta radit.
Jel se ikom ovako nesto desilo i imal iko da to popravi.
Imal iko kakvu ideju-
Hvala na odgovorima.
Ovaj je model u pitanju

|
|
| 11-26-2005 02:09 PM |
|
|
mexx
Member

Status:
|
Riješeno čovjek uzeo 100KM i nemam pojma sta je radio nije dao ulazit u garažu auto je bilo citav dan kod njega, samo nek radi opet.
|
|
| 11-27-2005 08:27 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Ma, znas sta ti je uradio: pritisnuo jedno dugme, dao kontakt, pritisnuo drugo dugme, iskljucio kontakt i uzeo 100 KM. Sve bilo gotovo za 2 minuta a auto zadrzao citav dan radi boljeg efekta o tezini kvara i postizanju bolje cijene popravke.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 11-27-2005 09:11 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
Ma, znas sta ti je uradio: pritisnuo jedno dugme, dao kontakt, pritisnuo drugo dugme, iskljucio kontakt i uzeo 100 KM. Sve bilo gotovo za 2 minuta a auto zadrzao citav dan radi boljeg efekta o tezini kvara i postizanju bolje cijene popravke.
Stara lopovska skola.
|
|
| 11-28-2005 12:30 PM |
|
 |
mexx
Member

Status:
|
kakvo dugme, ako znas podjeli to sa nama to.
A sad mogu vadit akumulator i opet auto normalno pali, danas probo izvadio ga ja jedno dva sata i ubacio i auto pali.Sadmi nista nije jasno.
|
|
| 11-28-2005 03:41 PM |
|
 |
|
|