Post Reply  Post Thread 
Pages (8): « First < Previous 4 5 6 7 [8] Last »
mobilno pitanje
Author Message
GoNgO
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: mobilno pitanje

evo konkretan odgovor

idi sa jostikom desno i *
dva puta lijevo i *
Lijevo i *
dobijes servisni meni i pod service setings imas charging on (iskljucuje punjenje preko USb-a)

01-26-2008 03:56 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
FeRRaRiiii_GiR|_
Member

GoNgO Wrote:
evo konkretan odgovor

dva puta lijevo i *
Lijevo i *
dobijes servisni meni i pod service setings imas charging on (iskljucuje punjenje preko USb-a)

hvala puuno! to sam trazila sve vrijeme, jer sam na netu pronasla slicne instrukcije ali nisu bile dobro napisane Mr. Green

http://dee.pticica.com/
01-26-2008 04:21 PM
Schumi
Senior Member

@ GTI

Recimo da je u redu to sto si pokazao medjutim ja sam jos davno imao Nokiu sa nekim punjacem (cini mi se da se zove impulsni ?! ) koji prestane raditi kad napuni bateriju,pa ti njega drzi 3 dana prikopcana i nece nista biti..

Mrzim ljude koji uzimaju drogu.Posebno graničare!
01-26-2008 05:02 PM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

@ GTI: Ispada da smo obojica u pravu, svako za svoj(e) telefon(e). Kako nikad nisam imao Nokiu, ne znam da oni to smatraju štetnim. SE nema tih problema, kao ni moj kućni Panasonic, Siemens, niti punjač/baterija za digitalac, te punjač za obične AA baterije, uključujući i njih. Ni telefoni koje sam ranije imao nisu morali biti isključeni neposredno po završetku punjenja i, iskreno, čudi me da se Nokia (bar taj tvoj model) mora isključiti s punjača po završetku punjenja.

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
01-26-2008 06:47 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

@Civic 16V: Do duse, ovdje se moram izvinit, jer od novijih mobitela nisam koristio niti jedan osim NOKIA telefona i pretpostavio sam da je isti slucaj i kod ostalih proizvodjaca, mada postoji mogucnost i da je ovo preventivni savjet. Naime, ovo sto navodis za kucni, digitalac itd..., radi se o potpuno drugoj vrsti baterije tzv. Ni-Mh baterije, dok novi mobiteli koriste Li-ion baterije. Karakteristicno je da se Ni-Mh baterije brzo i vrisnu bas radi prekomjernog punjenja, tj radi gubitka "memorije" punjenja.
Ovo je od NOKIA-e , cisto savjet i vjerujem da si u pravu sto se tice novih mobitela, i da predugo ostavljanje na punjenju nece stetiti.
Ukoliko te zanimaju cinjenice oko Ni-Cd, Ni-Mh i Li-ion baterijama, procitaj na ovom sajtu:
http://compovv.blog.hr/

Just be... Dead Like Me!
01-26-2008 07:54 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Moj SE K810i kad se napuni punjac sam prekine napajanje...ako probas iskljuciti pa opet ukljuciti on ti samo napise da je baterija PUNA i nema sanse da nastavi sa punjenjem...tako i kod Motorole a koliko se sjecam i kod Nokia-e 6233 koju sam imao prije 3-4 mjeseca...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
01-26-2008 08:48 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

Nije to samo slucaj kod tvog K810i, to je slucaj kod svih telefona u zadnje 3-4 godine...tj. svih koji koriste Lithuium-Ion baterije...ta baterija se smije dopunjavat i kratko puniti kolko god hocete puta, a da se ne unisti...Stare baterije, tj. Ni-Cd i Ni-Mh su se morale praznit do kraja prvih par puta i puniti po 12h...znaci nove kolko god drzite, sam punjac iskljuci nakon sat i po otprilike (sve zavisi od punjaca i kapaciteta baterije) i dalje drzanje nije potrebno...to samo pricaju papci koji i dalje misle da su u njima ove stare baterije, koji ustvari i ne znaju sta je Lithium-Ion...

i usput, kad se vec prepirete, Nokia-SonyEricsson, dzabe vam sve, ja imam BenQ-Siemens, pa sam zadovoljan...malo mu je losija kamera po noci (inace je 2 mpx), jer nema blica, al je po danu ista kao npr. K750i. Imo sam Alcatel 3 god. i bio prezadovoljan, jednostavno perfektan telefon bio, kvalitetan i sve to, al sam ga promijenio jer je bio zastario...onda kupio SE K700i i on me nakon godinu poceo nervirat jer mu je Joystick bio ko ku**c, pa sam ga prodo i uzeo ovaj Siemens EF81...super telefon za malo para...a uz to i extra izgleda...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
01-26-2008 09:38 PM
GoNgO
Junior Member
**

FeRRaRiiii_GiR|_ Wrote:

GoNgO Wrote:
evo konkretan odgovor

dva puta lijevo i *
Lijevo i *

hvala puuno! to sam trazila sve vrijeme, jer sam na netu pronasla slicne instrukcije ali nisu bile dobro napisane Mr. Green

nema na cemu

01-27-2008 04:48 PM
Pages (8): « First < Previous 4 5 6 7 [8] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_question Pitanje za sve??? pajero1987 24 525 02-09-2008 09:54 PM
Last Post: pajero1987
Icon_question Pitanje MK516 8 232 11-09-2007 02:35 PM
Last Post: MK516
  Pitanje za zemlju (šip) Sajo_Turbo 26 670 10-01-2007 11:27 AM