|
mobilno pitanje
|
| Author |
Message |
GoNgO
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: mobilno pitanje
evo konkretan odgovor
idi sa jostikom desno i *
dva puta lijevo i *
Lijevo i *
dobijes servisni meni i pod service setings imas charging on (iskljucuje punjenje preko USb-a)
|
|
| 01-26-2008 03:56 PM |
|
|
FeRRaRiiii_GiR|_
Member

Status:
|
evo konkretan odgovor
dva puta lijevo i *
Lijevo i *
dobijes servisni meni i pod service setings imas charging on (iskljucuje punjenje preko USb-a)
hvala puuno! to sam trazila sve vrijeme, jer sam na netu pronasla slicne instrukcije ali nisu bile dobro napisane
http://dee.pticica.com/
|
|
| 01-26-2008 04:21 PM |
|
 |
Schumi
Senior Member

Status:
|
@ GTI
Recimo da je u redu to sto si pokazao medjutim ja sam jos davno imao Nokiu sa nekim punjacem (cini mi se da se zove impulsni ?! ) koji prestane raditi kad napuni bateriju,pa ti njega drzi 3 dana prikopcana i nece nista biti..
Mrzim ljude koji uzimaju drogu.Posebno graničare!
|
|
| 01-26-2008 05:02 PM |
|
 |
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
@ GTI: Ispada da smo obojica u pravu, svako za svoj(e) telefon(e). Kako nikad nisam imao Nokiu, ne znam da oni to smatraju štetnim. SE nema tih problema, kao ni moj kućni Panasonic, Siemens, niti punjač/baterija za digitalac, te punjač za obične AA baterije, uključujući i njih. Ni telefoni koje sam ranije imao nisu morali biti isključeni neposredno po završetku punjenja i, iskreno, čudi me da se Nokia (bar taj tvoj model) mora isključiti s punjača po završetku punjenja.
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 01-26-2008 06:47 PM |
|
 |
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Status:
|
@Civic 16V: Do duse, ovdje se moram izvinit, jer od novijih mobitela nisam koristio niti jedan osim NOKIA telefona i pretpostavio sam da je isti slucaj i kod ostalih proizvodjaca, mada postoji mogucnost i da je ovo preventivni savjet. Naime, ovo sto navodis za kucni, digitalac itd..., radi se o potpuno drugoj vrsti baterije tzv. Ni-Mh baterije, dok novi mobiteli koriste Li-ion baterije. Karakteristicno je da se Ni-Mh baterije brzo i vrisnu bas radi prekomjernog punjenja, tj radi gubitka "memorije" punjenja.
Ovo je od NOKIA-e , cisto savjet i vjerujem da si u pravu sto se tice novih mobitela, i da predugo ostavljanje na punjenju nece stetiti.
Ukoliko te zanimaju cinjenice oko Ni-Cd, Ni-Mh i Li-ion baterijama, procitaj na ovom sajtu:
http://compovv.blog.hr/
Just be... Dead Like Me!
|
|
| 01-26-2008 07:54 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Moj SE K810i kad se napuni punjac sam prekine napajanje...ako probas iskljuciti pa opet ukljuciti on ti samo napise da je baterija PUNA i nema sanse da nastavi sa punjenjem...tako i kod Motorole a koliko se sjecam i kod Nokia-e 6233 koju sam imao prije 3-4 mjeseca...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 01-26-2008 08:48 PM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
Nije to samo slucaj kod tvog K810i, to je slucaj kod svih telefona u zadnje 3-4 godine...tj. svih koji koriste Lithuium-Ion baterije...ta baterija se smije dopunjavat i kratko puniti kolko god hocete puta, a da se ne unisti...Stare baterije, tj. Ni-Cd i Ni-Mh su se morale praznit do kraja prvih par puta i puniti po 12h...znaci nove kolko god drzite, sam punjac iskljuci nakon sat i po otprilike (sve zavisi od punjaca i kapaciteta baterije) i dalje drzanje nije potrebno...to samo pricaju papci koji i dalje misle da su u njima ove stare baterije, koji ustvari i ne znaju sta je Lithium-Ion...
i usput, kad se vec prepirete, Nokia-SonyEricsson, dzabe vam sve, ja imam BenQ-Siemens, pa sam zadovoljan...malo mu je losija kamera po noci (inace je 2 mpx), jer nema blica, al je po danu ista kao npr. K750i. Imo sam Alcatel 3 god. i bio prezadovoljan, jednostavno perfektan telefon bio, kvalitetan i sve to, al sam ga promijenio jer je bio zastario...onda kupio SE K700i i on me nakon godinu poceo nervirat jer mu je Joystick bio ko ku**c, pa sam ga prodo i uzeo ovaj Siemens EF81...super telefon za malo para...a uz to i extra izgleda...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 01-26-2008 09:38 PM |
|
 |
GoNgO
Junior Member

Status:
|
evo konkretan odgovor
dva puta lijevo i *
Lijevo i *
hvala puuno! to sam trazila sve vrijeme, jer sam na netu pronasla slicne instrukcije ali nisu bile dobro napisane 
nema na cemu
|
|
| 01-27-2008 04:48 PM |
|
 |
|
|