Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 2 [3] 4 Next > Last »
Mora biti nešto papanski...
Author Message
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status: Offline

pa evo ja vec cekam iduci event Very Happy.

valjda cu do tada pripremiti neki auto za ucestvovanje Wink.

[205]
07-19-2004 12:45 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

hmmm tesko da cemo ove godine napraviti jos jedan ovako "veliki" skup.
Previse samo izmoreni,pogotovo ja,na meni je bilo 80 % organizacije skupa i mislim da nema sanse da se oporavim do jeseni.Nas je bilo cetvorica glavnih i najstariji od nas je 78 godiste,nikoga starijeg i uticajnijeg nismo imali i ovim skupom smo dokazali da mozemo bez politike da napravimo to.Opstina nam nije dala ni marke,malo ko nam je pomogao,jedva,ali stvarno jedva samo sve to organizovali i koliko toliko doveli u red.Mozete i zamisliti da skup nije bio nimalo jeftin a mi kao klub nemamo svojih prihoda.
Za sledecu godinu sam pricao sa gospodinom Jasminom iz BIHAMKA i dogovor je isao u pravcu ukljucivanja nove discipline takmicenja u BIHAMKU a to bi bio drag race.Zamislili smo da napravimo ligu BiH i da se skupljaju poeni kod nas u Gradisci kao i u Mostaru.Vozilo bi se nakoliko trka kod nas i nekoliko u Mostaru,tada bi se formirala komisija za drag race i mislim da bi to vec bio veliki korak ispred.Mi bi smo opet radili svu organizaciju ali BIHAMK bi bodovao nase takmicenje za svoju ligu.Naravno da bi nam pomogao oko svega i ja se nadam da ce sledece godine tako i biti.Icu u Sarajevo uskoro da se dogovorim oko detalja takmicenja.

Sta vi mislite?

http://www.smchiptuning.com
07-19-2004 05:23 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

znas sta mislim...

I ja sam razgovarao sa istim covjekom, i to prije skoro godinu dana. I tada je receno da ce se napraviti komisija, da ce oni pomoci itd..

Na kraju nije bilonisa, doduse ni ja se nisam pretjereano trudio, ali cisto sumnjam da cete od BIHAMK-a dobiti ista vise osim mjerne sluzbe.. Mozda i hocete ali cisto sumnjam opet kazem.. Skeptik sam po tom pitanju.

U Hvatskoj HAKS nema nikakve veze sa 402 streetrace..

Trke ubrazanja su jednostavno marketinska fora, i cisti biznis. Potrebna je lova koju ces uloziti u marketing, u organizaciju eventa, ali kada dobro izreklamiras i kada ti dodje 100 auta sa svih strana, kada imas satore, kamere itd... onda fino stavis 8 KM-10 KM ulaz, zatrazis sponzorstvo od Karlovackog ili Banjalucke pivare, Coca Cole, i na kraju napravite odlican skup i jos zaradite.

Tako barem rade u Hrvatskoj. Voziti i patiti se da bi BIHAMK rekao u FIA-inom sastanku kako su ONI ( a ne Vi) organizvoali i drag sampionat, ja ne bih radio, no to sam opet ja.

Meni su rekli da mogu ucestvovati do 10 000 KM pomoci, ali s obzirom da toliko neucestvuju ni na brdskim trkama sumnjam da ce na drag trkama, iako su drag trke atraktivnije i lakse za gledati i pokrivati kamerama

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
07-19-2004 06:02 AM
KRVOLOK
Administrator

Edis Jasarevic Wrote:
znas sta mislim...

mislim da ima veze,ali im se apsolutno nemijesa.Oni imaju licencu na ime street race 402 i to je to iza njih opet stoji HAKS,samo sto su kod njih velike pare u pitanju.Za zadnji street race u Gorici budzet im je bio preko 50 000 eura...a gdje smo mi.

07-19-2004 05:50 PM
KRVOLOK
Administrator

Edis Jasarevic Wrote:
znas sta mislim...

mislim da ima veze,ali im se apsolutno nemijesa.Oni imaju licencu na ime street race 402 i to je to iza njih opet stoji HAKS,samo sto su kod njih velike pare u pitanju.Za zadnji street race u Gorici budzet im je bio preko 50 000 eura...a gdje smo mi.

Njima je INA glavno sponzor a znas koliko je nama NEKTAR dao kao sponzor???

10 kartona maloga piva i to je bilo na razmatranju mjesec dana.Zajebali su nas i za cisternu i za sve.Mi smo htijeli da kupimo cisterno medjutim ni to nije moglo,ali poenta je sto su to rekli nama 2 dana prije pocetka trke,a dotada su nas zavlacili i obecavali...sramota

07-19-2004 05:53 PM
Liquid Yellow
Member

Group: Registered

U pravi je Edis kad kaze da je to sve marketing...Nema se tu sta puno pregovarati sa nekim ljudima koji nemaju pojma o biznisu...Kod takvih eventova treba traziti komercijalne firme koje su u automobilskoj industriji (felge,gume, itd...) kao i firme koje podrzavaju sportske aktivnosti (Red Bull, Avanti itd.). Ako treba sta pomoci vezano za te aktivnosti mozete me kontaktirati. Ja takodjer pripremam jedan event iako ne sportskog karaktera vec u pravcu promocije specificnog tipa vozila pa se skupilo malo iskustva Wink.

07-20-2004 12:37 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

pametnije bi bilo Red Bullu da prati street race, nego sto su dolazili na OFF ROAD...

U svakom slucaju, prikladnije.. trebali ste se njima obratiti a ne NEKTAR-u.-.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
07-20-2004 06:14 PM
KRVOLOK
Administrator

ma obratili smo se i njima i oni nam nisu pomogli nesto extra.Od para nije bilo ni govora jedino su poslali onu bubu i neke dvije zenske da dijele dzabana njihove napitke.I to mi je neka pomoc.Mi smo trazili da nam montiraju rampu na stratu,ali ni to nije moglo.

07-21-2004 05:23 AM
Liquid Yellow
Member

To ti je politika Red Bull-a. Oni ne daju lovu i time je stvar za njih okonchana. Ipak, nije losha stvar ni kada posalju auto sa sampling curama. Jebiga, malo se cugne Red Bull-a, dobiju se krila i pichiiiiiiiiiii Very Happy.

07-21-2004 08:16 AM
TypeKoshiR
Member

KRVOLOK: bolje ti je da ne mijesas one sa rally-a znam ja kako je tu, sve ces ti organizovati i doterati sve na nivo profesionalne lige a onda ce sve zasluge da oni poberu...ja mislim da bi to trebalo biti internal nista FIA included...vidjet ces sigurno ce te zajebati, to su ti politicari znaju oni kad treba u igru...dok je vruce su oni izvan igre i promatraju a kad dolaze pare i mediji onda oni usakce a ti izlazis...molim te idite polako i sugurno...

LP
P.S.: za prvi put bilo je super kao sto sam vec rekao !

[img]http://www.mobisux.com/album/data/500/15598HRCEK1.jpg[/img]
http://www.hondaaddict.com
http://www.cardomain.com/id/emil13si
07-21-2004 08:46 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_mrgreen Možda će biti i izgledati smiješno, ali... ;) MK516 4 439 09-28-2007 03:52 PM
Last Post: pajero1987

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: