Honda
Kao što sada znamo je Hayden na zadnjoj utrci u Valenciji vozio sa ozlijeđenim ramenom. To je bila dobro čuvana tajna. Međutim kako Hayden sam kaže ga to nije puno smetalo. “Vozio sam sa toliko adrenalina u krvi da to uopće nisam osjetio”. U Sepangu je to izgledalo drugačije. “Nakon testova u Sepangu nisam mogao podignuti ruku. Iako će mi biti teško gledati kako Pedrosa nastavlja sa razvitkom RC 212V mi nije preostalo ništa drugo nego da poslušam doktore i odem na operaciju”
Haydenu još iz jednog razloga nije lako pri pomisli da će Pedrosa u Jerezu biti sam sa Hondinim tehničarima. Honda nije odgovorila na njegov zahtjev da ga tretiraju kao vozača broj 1 u timu. Već smo češće na forumu pisali da to nije nikakvo iznenađenje. Sponzor Repsol i cijela Španjolska se nada da će Pedrosa biti novi svjetski prvak. Tu bi druge godine moglo doći do problema u Hondinom timu.”Normalno je da želim biti prvi vozač”, nastavlja Hayden. “Pa ja imam broj 1 na motoru” 

Suzuki
Suzkui je nakon testova u Sepangu bio tema broj 1 među svim medijima i timovima. Hopkins je sa novim Suzukijem bio pola sekunde brži od Capirossievog rekorda staze kojega je postavio ove godine za veliku nagradu Malezije. “Ne mogu vjerovati”, je bio njegov komentar. “brži smo za 2.5 sek nego što smo očekivali”. Iz Data Recordinga se je vidjelo da Hopkins na startnoj ravnici koči 60 m kasnije nego sa 990 motorom, a da je pritom u nekim zavojima brži za više od 13 km/h nego prije.
Yamaha
Rosi bi mogao biti jedan od vozača koji bi slijedećih par dana mogao ugroziti Suzukije i to iako na testovima nikada ne vozi na najbrže vrijeme. Edwards je u Sepangu, za razliku od Hondi, u vrhunskim brzinama samo neznatno zaostajao za Suzkijima. I on je sa novom Yamahom popravio svoje vrijeme sa utrke za 0.7 sek. “Razlika između novog i starog modela je kao kad sa Superbika pređete na 600cc motor”, je bio njegov komentar. Začuđujuće je da je Edwards sa novim modelom bio brži iako je Yamaha u novom modelu upotrebljavala još stare okvire. “Cijelu prošlu sezonu sam se žalio na okvir”, nastavlja Edwards. “Sada znam da se nije radilo o okviru već o starom agregatu. Njegova karakteristika nije odgovarala okvirima koje smo upotrebljavali”.
1. Valentino Rossi, Yamaha Factory Team - 1'41.745 
2. John Hopkins, Rizla Suzuki - 1'42.161
3. Colin Edwards, Yamaha Factory Team - 1'42.293
4. Dani Pedrosa, Repsol Honda - 1'44.030
5. Loris Capirossi, Ducati Marlboro - 1'44.307
6. Chris Vermeulen, Rizla Suzuki - 1'44.394
7. Marco Melandri, Gresini Honda - 1'44.876
8. Casey Stoner, Ducati Marlboro - 1'45.574
9. Shinya Nakano, Konica Minolta Honda - 1'46.200
10. Jeremy McWilliams, Ilmor SRT - 1'47.216
11. Andrew Pitt, Ilmor SRT - 1'48.518
12. Vittoriano Guareschi, Ducati Test Team - 1'50.653