|
motociklisti u Sa
|
| Author |
Message |
pajero1987
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: motociklisti u Sa
Buraz, mislim da dize te ovo na neki glup nivo. Svi mi postujemo motoriste koji imaju dobro motore i koji imaju kulturu koja se nosi od kuce. Ali niko (pa mislim ni ti ni tvoja raja iz kluba) ne voli vidjeti balavca na skuteru ili nekom jacem motoru sasvim nebitno kako divlja i pravi se mangup da bi fascinirao trebu...zar ne?
Veliko postovanje svim pravim motorisitma i zaljubljenicima u taj vid voznje i uzivanja, koji je mnogo bolji od onog u autu.
P.S. Slazem se da ima i kretena vozaca mnogo vise nego motorista...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-19-2007 08:13 AM |
|
|
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
Moje skromno mišljenje je da svi oni koji nikad nisu vozili motor trebaju napraviti samo jedan krug po gradu i puno toga bi im bilo jasnije nego što mogu i zamisliti. Ovim nipošto ne pokušavam opravdati "topovsko meso" na 2 točka, najčešće na plastikanerima i skuterima. Imao sam more situacija da "gospodin" u autu uredno prođe na crveno, ide na mene, vidi me i niti ne pokušava usporiti i slično. Da ne širimo temu, normalni ljudi voze normalno bez obzira šta voze, kreteni su kreteni i pješke i za volanom i za guvernalom.
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 06-19-2007 08:15 AM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Slazem se u potpunosti, kao sto postoje neodgovorni na dva tocka tako postoje i ovi na cetri, s tim da su oni jos bezobrazniji jer su koliko toliko zasticeni. Ali ja sam postavio pitanje jer problem postoji, i upravo zato sto znam za solidarnost medju bikerima, humanitarne akcije, ocekujem da isto tako postoji kritika izmedju vas, a posebno da uticete na ove skuterase. Uzmi koliko je mlade raje poginulo prosle i ove godine na motoru. Neki su stradali radi tudje greske a neki radi svoje, ali crnjak je da tih ljudi vise nema. Sto je najtuznije tendencija nesreca se nastavlja. Zato sam i postavio to pitanje. I izgleda nema odgovora.
Drugo, prijetnje nisi mogao nigdje procitati, vec zlu mogucnost da jednom nekom pukne film i radi jedne gluposti napravi se druga glupost i tako krene lancano kao u onom filmu Bure baruta.
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 06-19-2007 08:17 AM |
|
|
VStarRider
Junior Member

Status:
|
Ja samo hoću da shvatite da je velika razlika između situacije gdje te nervira kad ti neko prozuji pored glave i toga kad neko skrene bez zmigavca ili oduzme pravo prvenstva i ubije te.
Prošle godine pokopasmo momka, zdrav prav, oprema, sve, ubio ga čovjek koji je nepropisno radio polukružno preko pune linije ispod nadvožnjaka na Ciglanama.
U ovom momentu na intenzivnoj leže moji prijatelji, pravi bikeri, totalno polomljeni jer je kreten kod Mostara krenuo da pretiče bez da je pogledao, prešao u njihovu traku i frontalno ih opalio.
To su greške koje nose životne posljedice, i to je OGROMNA razlika od djece na skuterima koja zuje oko auta.
Shvatite ljudi, životi su u pitanju.
|
|
| 06-19-2007 08:19 AM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Mislim da ovdje nije prica o pravim i iskusnim bikerima, prije svega nebi se ni trebali pronaci u ovoj prici s obzirom da ne prave ovakve budalastine i gluposti i da imaju tu kulturu u saobracaju, ovdje je koliko sam ja shvatio prica o obicnoj djeci koja nema ni vozacke i pokojem kompleksiranom tipu na malo jacim motorima.
upravo tako
|
|
| 06-19-2007 08:21 AM |
|
|
VStarRider
Junior Member

Status:
|
Sve OK.
A ja hoću da ti shvatiš da je meni to što tebi smeta sa razlogom smiješno u poređenju sa stvarima koje meni kao motoristi smetaju.
Na kraju krajeva mi smo na forumu PUNGAS, i većina raje ovdje ima nabrijana auta, sa glasnim ispusnim cijevima, ne voze po ogranicenju, voze cik-cak, itd.
Zamisli sad da istu strast posjeduješ ali da imaš kakvu zucu od 1100 kubika koja ide 180 u drugoj?
Buraz, pa neznam ko bi od ove raje koja posjećuje forum mogao da odoli da ga ne zavrće.
Zaraza je to.
|
|
| 06-19-2007 08:26 AM |
|
 |
S-H-E-F
Senior Member

Status:
|
sve je to tako ko' sto kazete,ima i motorista,a i ljudi s autom koji jbu saobracaj,al sto covjek kaze bil iko mogo ne zavrtat motor od 1100 kubika,koji je za 3sek na 100kmh....?
|
|
| 06-19-2007 08:38 AM |
|
|
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
nije problem samo ne u gradu
|
|
| 06-19-2007 08:41 AM |
|
 |
Fele
Posting Freak

Status:
|
Evo za Kerozina jedne kvalitetne emisije i nazovimo je "Kultura vozaca"
AMK Carbon - http://www.amkcarbon.com
Prodajem farove, stope, zmigavce, karambolke, pragove, obrvice...
Hifonics, Crunch, Dietz, Digital Design, Soundstream, ESX i Renegade ... info na PM
|
|
| 06-19-2007 08:59 AM |
|
|
VStarRider
Junior Member

Status:
|
This post was last modified: 06-19-2007 09:36 AM by VStarRider.
|
|
| 06-19-2007 09:25 AM |
|
 |
|
|