Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
motociklisti u Sa
Author Message
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
motociklisti u Sa

Imam jedno pitanje za sve bikere ali da budu iskreni u svojim odgovorima. Zasto tako neodgovorno voze i nepostuju propise narocito kad je spica, prolazeci kroz crveno, suludi slalom izmedju automobila. Ima izuzetaka svaka cast, momci koji voze vrhunski, ali ovo se vecinom odnosi na skutere i one japanske palstikanere sto vze na zadnjem tocku. Nerijetko mi je doslo kad ga vidim u retrovizoru kako nadolazi ipravi sranja da ga samo malo trznem ili cusnem. Eto bas nekidan, na Vratniku u jednoj krivini lola ja zamalo ostavio svoje mladoliko lice na mojoj sajbi, kad je ostro usao u zavoj presao u moju traku i maksimalno se nageo. Mogao sam samo brisace upaliti da ga skinem kao komarca.

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
06-19-2007 05:31 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

RE: motociklisti u Sa

I mene to zanima...a da o opremi i ne pricamo...kaciga? Sta je to???

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
06-19-2007 05:48 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
VStarRider
Junior Member
**

E pa polako.

Nemojte se zanosit odmah u startu.

Način vožnje i sve OK, ali nečije nenošenje kacige ili jakne sa štitnicima ne ugrožava nikog u automobilu te nema potrebe za diskusijom o tim stvarima.

Ne pita niko Vas vežete li pojas.

Što se tiče vožnje kakva je opisana, svakom normalnom to smeta, bez obzira ko to radio.

Radi posebnih slučajeva koji voze kao kamikaze, bilo koji motorista gubi na uviđaju u slučaju nezgode, bio kriv ili ne, automatski zbog pretpostavke da je vozio kroz crveno, da je zadavao preko 120 kmh, itd.

Kao zaključak, zbog grešaka pojedinaca, svi motoristi ispaštaju, te nema potrebe za ovakvim temama.

06-19-2007 06:24 AM
H@5@N
Junior Member
**

pa bas zbog toga ima potreba za ovakvim temama.
inace tako kako kazes najcesce voze djecurlija sa skuterima, rijedje ces vidjeti da tako voze sportski motori a jos rijedje cruiseri (mada oni haman to i ne mogu).
i bas radi samih vozaca motora treba razjasniti da niko sa autom ne moze gledati u retrovizore svo vrijeme, i da im nije bezbijeno u 5 sekudi pokusavati auto x puta obici sa jedne pa sa druge strane. ipak vozaci auta moraju malo pratiti saobracaj i ispred sebeSmile tako ih niko ne moze upratiti, i gle cuda neko se krene regularno prestojavati sa zmigavecem i krash...
inace kad regularno motor ide linijom prvi sam koji ce se pomjeriti da on prodje, ali kad ssara k'o lud ne moze mu se pomoci, posebno sportski motori koji tako saraju sa preko 100kmph. pa njih vecina vozaca i moze uociti tek kad cuju motor, a tada moze i biti kasnoSad

uglavnom bajkeri voze koji normalnim putanjama pa makar i vrlo brzo ce biti puno sigurniji u gradu...

06-19-2007 06:49 AM
pajero1987
Posting Freak

Ne ugrozava onoga u autu, ali ugrozava sebe i krsi zakon zar ne???

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
06-19-2007 07:02 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

I te kako ima potreba za ovom temom jer neispastaju samo motoristi, lako to mogu biti i putnici u autu, pjesaci, putnici na stajalistima gradskom prevoza i na kraju suvozaci na motociklima.
Kad sam vec spomenuo onog manijaka koji mi je sa skuterom u mrtvoj krivini uletio u moju traku, i to bez kacige, u ulici sirokoj neka 4,5 metra,morao sam ukopati auto a naravno svi smo bili vezani kao moje djete koje ima svega 3 godine i koje se pravo prepalo. Na kraju i ja sam bio u soku jer sam mu vec vidio trepavice na sajbi.
Nedavno kod zgrade Elektroprivrede stao sam na crveno u krajnjoj lijevoj, otvorio prozor da udahnem zraka i mada nemam obicaj krenuo da ispruzim ruku kroz prozor da osjetim dasak vjetra. Samo dio sekunde prije nego sto cu probaciti ruku, manijak sa plastikanerom, maneken za crnu hroniku, je proletio tik pored mene, i tek onda sam cuo zvuk njegovog motora kad je vec prosao crveno.
Takodjer, na raskrsnici kod studenskih domova, iz pravca Dobrinje stojim drugi u redu na semaforu cekajuci da skrenem prema Stupu. Nama se upalilo zeleno, dok su se sva vozila iz smjera Ilidze uredno zaustavila, i mi krecemo. Neki biker sa guzlatom kokom, vjerovatno je bio na Yamahi, i to ona sto lici na Harly, nije se mogao zaustaviti na crvenom, poceo je kociti, ali kocnice su mu bile jednake inteligenciji tako da ga je inercija vodila na raskrsnicu, tip ispred mene u zadnjem trenutku zakoci, ja zakocim cm iza njega i pripremam se da amortizujem udarac s ledja ali covjek iza mene je skrenu i koci pored mene. Onaj Andjeo smrti se bori sa upravljacem, ona koka kao zastava, guzovi u jedno stranu sise u drugu, puse se kocnice, diskovi sta li, a onda u sekundi dodaje gas i nastavlja prema gradu.
Epilog, *ebo hipi marame, kozne jakne, tamne naocale i furke od Sumraka do zore, jednom[/u] ce neko nekoga stici, neko kome je pun *urac svega, ko je umoran od posla od svakodnevnice, ko se ocajnicki bori za egzistenciju svoje porodice, i sasvim jednostavno, desnim blatobranom malo u desno i vozdra stari moj.

This post was last modified: 06-19-2007 07:23 AM by Lage- alijas240Z.

06-19-2007 07:21 AM
VStarRider
Junior Member
**

Vidim ovdje nema pametne diskusije, nego agresiva.

Bujrum ko god hoće malo udesno, ili ulijevo, nije problem.

06-19-2007 07:31 AM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Ma nije agresiva i netreba biti agresiva. Ja isto kad vidim bikera kako normalno vozi, stize me, usporim i pustim ga. Postujem ih, lijepo ih je vidjeti kad voze u formaciji, jako su solidarni,na kraju  i sam bih volio da imam vremena uzeti kakvog konja na dva tocka i pravac magistrala, ali treba priznati ima jako puno motorista sto stavljaju bespotrebno svoju i tudju glavu u torbu, vecinom da se ostavi dojam na neku kokicu, trebicu ili sta ja znam.

This post was last modified: 06-19-2007 07:40 AM by Lage- alijas240Z.

06-19-2007 07:40 AM
VStarRider
Junior Member
**

Buraz, prvo mene generalno ova tema ne pogađa jer ja znam kako vozim i znam kako moji iz kluba voze.

Ne brinem se za njih a ni za sebe.

Koliko god ti imaš primjera loših poteza od strane motorista, ja imam duplo od strane vozača, s razlikom da tebi isti smetaju čisto jer te nerviraju, a mene svaki potez može koštati života.

Svaki put kad sjednem na motor, do posla, sa posla, na kafu, da ne pričam o putu negdje, doživim 10-ak život ili smrt situacija potpuno neizazvano, a sve zbog nepažnje vozača.

S druge strane, nema mi ništa draže kad mi se neko sa autom skloni ili pomakne u stranu i to cijenim beskrajno.

Potrebno je shvatiti da motor nije auto sa dva točka nego potpuno drugi svijet, drugi način vožnje, druga pravila, itd.

Međutim u startu postajem najgori na svijetu kad pročitam prijetnje o obaranju sa motora.
U tom slučaju, se treba moliti Bogu da taj motorista preživi, jer dobro znaš da kad dirneš jednog SVI se dignu na noge.

06-19-2007 07:49 AM
Fele
Posting Freak

Mislim da ovdje nije prica o pravim i iskusnim bikerima, prije svega nebi se ni trebali pronaci u ovoj prici s obzirom da ne prave ovakve budalastine i gluposti i da imaju tu kulturu u saobracaju, ovdje je koliko sam ja shvatio prica o obicnoj djeci koja nema ni vozacke i pokojem kompleksiranom tipu na malo jacim motorima.

FK automotive - prodaja - Pioneer

06-19-2007 08:08 AM
Pages (6): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: