Post Reply  Post Thread 
Motori sa trka !
Author Message
Blade
Senior Member

Group: Registered
Status: Offline
Motori sa trka !

Moze li mi iko reci sta se radi na motorima koju se rade za trke ?? Znaci oni koji se voze na nasim prostorima ?!
Pitam to zato sto me isfuravaju tipovi koji kad ih pitas koliko motor ima KS on ti kaze znas buraz 190-200KS, skinut sa trka ! Evil or Very Mad
A ovi su mi najdrazi uzeo neku Kawu iz 93-94 i kaze buraz sa trka ima 180KS, a on jadnik mu stavio neki trecerazredni auspuh i kaze sa njim dobio 20KS ??
Moze li mi iko pojasniti malo o tome sta se odprilike radi na motorima za trke i koliko KS imaju odprilike i da li se uopste ista radi na masini ?
Unapred Hvala !

The best drog in the world CS...

Live long CS...
10-14-2005 04:29 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
e.bug
Senior Member

Pa naravno da se radi na masini, ali to zavisi od klasa. Neka ti dottore malo bolje objasni. A to za 20ks i auspuh, manje vise smijesno. Racunaj da se sa najboljim akrapovicem evolutionom ( za trka ) dobije 11ks na serijskom motoru, bar tako akrapovic kaze Smile.

ride it like you stole it
10-14-2005 07:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Igor
Member

Većina motora na našim prostorima (trkaćih) su manje više serijski.
Mjenja se auspuh (samo top ili sve sa granom što je rjeđa opcija zbog cijene), neko stavi Dyno jet i quick shift, sportski filter, bolje svjećice i na tome se uglavnom završava. Što se tiče ovjesa uglavnom se sve svodi na mjenjanje opruga naprijed i kpt. amortizera nazad.
Da vozači imaju više para išlo bi se mnogo dalje, a zavisi i od toga koju klasu voziš.
Ovo gore (osim mjenjanja kpt.zadeg ovjesa) se uklapa u klasu SERIJA. Najviše naših vozi tu klasu je da bi bio konkurentan u klasi STOCK i SBK morao bi da uložiš puno više.

10-15-2005 06:36 AM
Dottore
Jel te baca..!?

Status: Away
Re: Motori sa trka !

Blade Wrote:
Moze li mi iko reci sta se radi na motorima koju se rade za trke ?? Znaci oni koji se voze na nasim prostorima ?!
Pitam to zato sto me isfuravaju tipovi koji kad ih pitas koliko motor ima KS on ti kaze znas buraz 190-200KS, skinut sa trka ! Evil or Very Mad
A ovi su mi najdrazi uzeo neku Kawu iz 93-94 i kaze buraz sa trka ima 180KS, a on jadnik mu stavio neki trecerazredni auspuh i kaze sa njim dobio 20KS ??
Moze li mi iko pojasniti malo o tome sta se odprilike radi na motorima za trke i koliko KS imaju odprilike i da li se uopste ista radi na masini ?
Unapred Hvala !

Šta se sve ne radi,
da bi dobio 200 ks iz recimo honde cbr 1000 trebao bi mjenjati bregaste, kompjuter, svjećice, komplet auspuh sa granom, filter, klipovi.... puno para sve u svemu i ti što ti kažu da je sa trka Rolling Eyes veze... Ti ni ne znaju šta je motor za trke ni šta je 200 ks. 200 konja znaš li ti šta je to Twisted Evil pakao Shocked

Motor u BiH koji ima oko 200 konja pravih je od Bobana Lazića YZF R1, motor je nasviran do jaja, i prejak je čak i za Zalužane a probaj zamisliti taj motor voziti po gradu Rolling Eyes Pa motori u GP-u imaju oko 230 konja a koliko je para tu tek uloženo.

Kod nas momci što voze uglavnom su mašine serija tj., od opreme auspuh(top), kraći prenos, kočnice, ovjes, amortizer upravljača i to je to. Šta će mu više od 150-170 konja koliko imaju serijski motori.

10-15-2005 06:44 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Maverick_R
Member

nije sve u snazi motora, puno toga treba da prati motor, ali najvise od svega motor mora da se vozi na stazi... dzabe ti 400 KS ako ih mozes iskoristiti samo na dugoj ravnici Shocked

10-17-2005 10:45 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Najvjerovatnije posledja trka ove sezone! bojan-m3 1 647 10-02-2006 05:12 AM
Last Post: Kime
  II TRKA "VELIKA NAGRADA BANJALUKA 2006" Dottore 10 1,738 08-02-2006 06:56 AM
Last Post: @nte
  Treća trka za Njemačko prvenstvo Dottore 0 775 06-16-2006 09:22 AM
Last Post: Dottore
  Druga trka za Njemačko prvenstvo Dottore 1 556 05-23-2006 06:36 PM
Last Post: Kime
  Prva trka za Njemačko prvenstvo BY MARIO JOSIĆ Dottore 4 680 05-17-2006 10:25 AM
Last Post: bojan-m3

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: