Post Reply  Post Thread 
mrtav brisač
Author Message
kiza_gti16v
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
mrtav brisač

Na pasatu 1.9 TDi karavan 1998 prestao je da radi zadnji brisač proverio sam prvo osigurače i svi su o.k. sad ne mogu da provalim koji je relej za njega, pa ako neko zna u čemu je problem ili ima šemu rasporeda releja (ili broj releja) bio bi zahvalanU4jchina.

Pozdrav !

01-24-2008 09:37 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Posting Freak

RE: mrtav brisač

kiza_gti16v Wrote:
Na pasatu 1.9 TDi karavan 1998 prestao je da radi zadnji brisač proverio sam prvo osigurače i svi su o.k. sad ne mogu da provalim koji je relej za njega, pa ako neko zna u čemu je problem ili ima šemu rasporeda releja (ili broj releja)  bio bi zahvalanU4jchina.

Pozdrav !

Prije nego se zadas u velike radove probaj sa pocni od banalne provjere, skini gumeno crijevo izmedju karoserije i 5. vrata (trebalo bi biti u gornjem lijevom cosku) kroz koje prolazi instalacija (zadnji brisac, prskalica, ozvjetljenje zadnje tablice, grijac stakla) i provjeri da se zice od starosti i velikog broja otvaranja i zatvaranja nisu prekinule (obicno se ne prekinu sve odjednom nego samo jedna-dvije). Ja sam imao dosta takvih slucajeva (zadnji je bio Seat Cordoba Vario), a pogotovo ako su 5. vrata mijenjana ili skidana, pa limari te zice presjeku i onda nevjesto spengaju jer je prilicno malo prostora za stiklanje... Prije nego pocnes ceprkati po instalaciji provjeri radi li ti motor uopste, skini zadnji tapecirung i dovedi direkt struju na motor...

Proud to be BMW E 21 owner!

This post was last modified: 01-24-2008 09:55 PM by goran16v.

01-24-2008 09:53 PM
123456
Junior Member
**

kiza evo sve ti je goran16v rekao najvjerovatnije je neka banalna stvar.
Ja sam imao problem sa prednjim brisacem a desni mi je radio normalno a lijevi nece Scenic i pazi sad ja kontam nemoze biti motor brisaca mozda neki osigurac,relej kad eto da probam skinuti onu plastiku na brisacu i vidim da mi se odvrnuo saraf,matica i slabo drzi brisac pa ga nemoze pokrenuti.
Neznam koje je stanje kod passata ali u svakom slucaju probaj ovo sto ti goran predlaze.

pozdrav

samo Japan !
01-25-2008 06:14 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Francuz
Senior Member

u pravu je; skopcaj mjerac i vidi imali uopste struje na "dzeku". Ako nema probaj negdje "ustekat u instalaciju prije "dzeka".eliminisi jedan po jedan problem dok se ,ne dohvatis onoga gdje je "zapelo"
Pozz

Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM
01-25-2008 07:36 AM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Ili kupi japansko smeće. Smile

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
01-25-2008 08:35 AM
pajero1987
Posting Freak

Sto nema zadnji brisac???

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
01-25-2008 08:54 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Nema, al' zato ima 2 prednja. Smile
Zato što se ne kvari, k'o da ne znaš. Smile

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
01-25-2008 09:04 AM
kiza_gti16v
Junior Member
**

kvar je bio u elektronici na samom mehanizumu brisača, izgoreli su neki delovi jer je ušla voda od prskalice (propala cevčica koja sprovodi vodu) tako da ću morati da zamenim ceo mehanizam.

U svakom slučaju hvala na savetima !!

01-29-2008 06:37 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: