|
mul-t-lock prevara
|
| Author |
Message |
zlaja ban
Member

Group: Registered
Status:
|
Re: mul-t-lock prevara
[quote="chimera"]Clanak jer prenesen sa monitor.hr
Izraelski Mul-T-Lock već pet godina ne proizvodi mehaničke blokade mjenjača,
U Izraelu je bio zakon da svaki auto mora da ima ugradjenu doticnu bravu.
Tako sa doticnom bravom sam imao i jednog R5 iz 1985g.
Obicna glupost.Ubacis u prvu i zakljucas.I sta?? auto ide i prvom!!!
Svi mijenjaci sa rivkercom preko druge i cetvrte ,mogu se zakljucati samo u prvu ,trecu ili petu.
95-te sam kupio novi auto i brave nije bilo niti je bila obavezna.
|
|
| 05-25-2005 02:48 PM |
|
|
-dene-
Member

Status:
|
nisi u pravu, al pošto to nije tema ovdje nema veze, ako hoceš mozemo o tome diskutovati na nekom drugom topicu, mada mislim da statistika krađe vozila sa blokadama mjenjača dovoljno govori za sebe, ne bi ja to više širio, dosadno mi je objašnjavati dalje
Samo da objasnim ne znalcima(tuzla) sine DL-sipka obuhvati sipku mjenjaca kad je prbacis u rikverc tako da mozes pritiskati kvacilo do ujutru a vidim da neznas nista o mehanickoj blokadi zato uzmi malo literature pa procitaj pa mi se javi na pp a jos nesto constuct je takode ceski i izgledaju porilicno isto samo sto DL zakljucavas tako sto ga smo pritisnes MUL-T-LOCK moras kljucem zakljucati.
|
|
| 05-25-2005 02:55 PM |
|
 |
tuzla
Junior Member

Status:
|
automobili osigurani blokadom mjenjača kradu se stiskanjem kvačila - isključuje blokadu mjenjača i vučom sajlom drugim automobilom ili guranjem odpozadi branik na branik - vrijeme krađe 18 sekundi+ ostavljanjem ključeva u servisima i praonama gdje se ključ kopira
mislim da sam ti sad konačno objasnio i izvinjavam se svima na mješanju tema ali kad me čovjek zove neznalicom onda bi to moglo biti shvaćeno i kao vrijeđanje, a to ovdje ne bi trebalo da bude tolerisano
pozdrav svima
|
|
| 05-25-2005 08:16 PM |
|
|
tuzla
Junior Member

Status:
|
|
| 05-26-2005 06:19 PM |
|
 |
-dene-
Member

Status:
|
http://www.autoreview.ru/test_acs/ugon_039/ugon.htm
rusi radili test otključavanja brava na zaštitama za mjenjače
mul-t-lock otvoren za 7,40 min, a defend lock 1 i 20 sek, bullock 1-2 minuta pa eto toliko
Za taj ruski test ne znam i ne mogu pametovatri malo mi je tesko vjerovati u tih 18 sec. za kvacilo a sto se tice vrijedenja sorry mozda smo otisli daleko al ja citavo vrijeme govorim o tome da ude ti covjek u auto i krade ga.
|
|
| 05-26-2005 07:21 PM |
|
|
volim VW
Junior Member

Status:
|
Evo danas gledam na NOVA TV neka auto emisija i dotakli se teme Defend Lock i Mul-t-lock. Doveli nekog bravara koji za 10-al sekundi otvara Defend, a Mul-t kao ne moze. *ebes ti Ruse za ovog bravara
Elem uzvracaju udarac.
p.s
ako neko moze da nam prevede ovu rusku tablicu. Il sam ja pogresno skonto il treba vise vremena da se razvali u laboratoriji nego u autu??
|
|
| 05-29-2005 09:26 PM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
Ja kako sam shvatio postoje dvije varijante defend lock-a. Jedna sa lijevim cilindrom i druga sa mul-t-lock cilindrom (koja i kosta kao dva defend lock-a sa lijevim cilindrom).
Defend lock (sa lijevim cilindrom) na mjenjacu passata 5 je na HRT-u prije 4 mjeseca demonstrabilno otvoren od strane profesionalnog bravara za nekih 20 sekundi. Defend lock sa Mul-T-Lock cilindrom je otvoren od strane istog profesionalca, ali malo kasnije jer odgovarajuci alat nije bio ponesen, za nekih par minuta.
Dakle, defend lock (bilo sa lijevim ili desnim cilindrom) profesionalcu ne predstavlja nikakvu prepreku jer cilindar koji se koristi mu je slaba tacka, mada mul-t-lock pruza nesto duzi otpor.
Ja srdacno preporucujem fabricku opciju alarma i immobilisera pogotovo na novijim vozilima.
Greskom izbrisano, u originalu postao "posix".... izvinjavam se
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 12-21-2005 09:46 PM |
|
|
R19
Crvena mamba

Status:
|
RE: mul-t-lock prevara
Tu rusku tabelu sam gledao prije pola skoro godinu, a i ta testiranja na HRT-u i NOVA-oj ...
Mul-t-lock, tj. njegov cilindar se pokazao puno boljim, ali kao sto je vidjeno ni to ne pomaze ...
Fabricki alarmi i imobiliseri su jos i najgori, to znam iz iskustva, a prije par dana sam imao prezentaciju jednog koji je radio neki nas elektricar iz Sarajeva, ja ne bi od daljinskih i dumadi i prekidaca te redoslijeda nikad upalio svoje vlastito auto! Zaboravio bih proceduru! Ludilo!
|
|
| 12-27-2005 09:08 PM |
|
 |
crni
Junior Member

Status:
|
|
| 08-22-2006 05:09 PM |
|
|
rhcp
Junior Member

Status:
|
RE: mul-t-lock prevara
[size=small][color=red][font=Arial]
sto se tice mult locka,ta zastita je jedino dobra kod automatskih mjenjaca.kod manualnih kuplung radi svoje,nakacis ga na sajlu i vozi.lavlja kandja je teska,nezgratna,skida se sa volanom stavlja drugi i vozi!ovaj zeder mi se se svidio,mislim da se mijenja dio letve volana,kljuc fin i u kombinaciji sa "skrivenim" kontakt prekidacem i dobrim alarmom raqdi dobro posao!pozdrdav
|
|
| 08-29-2006 09:05 PM |
|
 |
|
|