Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 [2] 3 4 Next > Last »
Muzika u onom sorentu...
Author Message
Guest
Unregistered

esso_sa Wrote:
Nije mu niko nista ukrao, imao je problem sa fabrickim zvucnicima koji su bili izgorili pa je isao u Austriju po nove. Trenutno ga ne vidjate jer nije u Sarajevu ovih dana.

Ma ne znam ja sam cuo da mu je neko bio ukrao cd player al eto drago mi je da nije.

Pa vjerovatno je isao u austriju po nove zvucnike, a ne po nove fabricke, to moze i ovdje nabaviti sigurno. A sto je isao tako daleko, pa sva mu je muzika i bila nastimana u Becu koliko ja znam. Hoce covjek da mu profesionalci odrade posao i gotovo. Sta je tu lose ne kontam?

11-06-2004 09:34 PM
Quote this message in a reply
ThunderBird
Banned

Group: Banned
Status: Offline

Svejedno ne kontam... toliki put da mu nastimaju muziku...

pa ima i u ovoj nasoj šugavoj drzavi ljudi koji znaju baratati sa muzikom..

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-07-2004 07:51 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Guest
Unregistered

Ja vjerovatno ne bih isao cak u Bec samo zbog ugradnje muzike, ali eto to je njegova stvar.

11-07-2004 11:14 AM
Quote this message in a reply
ThunderBird
Banned

Ma ja nebi otiso u Wien da kupim auto a kamoli muziku...

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-07-2004 02:17 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
esso_sa
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away

Covjek je isao po zvucnike koji se nemogu naci ovdje neznam tacno koja marka a studirao je gore i uglavnom svu muziku kupio u Becu tako da je i to jedan od razloga odlaska bas u Austriju, isto tako radio je i specijalnu izolaciju vrata koju je moga uraditi samo gore.

11-07-2004 05:18 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ThunderBird
Banned

izolacija vrata Shocked Confused Shocked

pa ne ide na db drag..... e šta covjek danas sve nece čuti...

bezze, opet kazem, nema toga sto se kod nas nemoze kupiti, ne postoji stvar na planeti zemlji koje nema u Ex-Yu da se kupi...

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-08-2004 06:38 AM
Hybrid
Posting Freak

izolacija vrata ili damiranje se radi veoma dobro ovdje pusti se supljih

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
11-17-2004 12:22 PM
Hybrid
Posting Freak

pardon dampiranje Smile

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
11-17-2004 12:22 PM
MUSA
Member

Hvala Hvala...

Prvo, da pozdravim e-buga, koji je postavio ovaj post, stari drug iz geminija i kanteraskih dana, dalje ide pozdrav essi - nazovi vise za onaj katalog traze ga ljudi a ja ga cuvam;

Vidim da vas je post animirao i to mi je drago pravo, ne bi ni znao za ovaj sajt da mi sad haris (nick: dodge durango) nije dao adresu preko MSNa, uglavnom preletio sam sajt na brzinu i fakat mi se svidja, drago mi je da se i kod nas ljudi malo afirmiraju i pocinju se organizovat, ako nista radi mijenjanja ideja, sta znas sta novo mozes nauciti jel;

Elem neise, da se osvrnem na par vasih odgovora na ovaj post, kontam posto je moje auto bio bi i red Smile idemo redom:

locozade: do sada nije bilo problema sa grijanjem pojacala, ono na vrhu pojacalo (Alpine MRV-1507 ) sto gura vufere ima svoj ventilator fabricki tako da je to dodatno obezbjedjenje (jedino se istopio drzac osiguraca Rockford Fosgate, al to sam ja kriv sto nisam stavio odgovarajuci kabl...);

JD: jd jeste u pravu ali djelimicno, ukradeni su bili displeji od kasetofona i ekvilajzera, elem neise vrlo brzo je vracen displej od ekvilajzera a za displej od kasetofona je bilo kasno, sto i nije frka jer je ovaj model 677 bio star oko 4 godine, znaci taman za mijenjanje, za njega je osiguranje platilo 9 glava... na njegovo mjesto je legao Kenwood - KDC W6527Y MP3 cedejac za 7 glava kod elvisa, rame i mirsade u kenvudu; dalje... muzika jeste izvadjena zato sto je riknuo mjenjac, pa to cekam vec mjesec i po da dodje (objavila je KIA u avazu da svi dizelski modeli sorenta imaju tu gresku u mjenjacu i zbog toga nece u rikverc, uglavnom sve potpada pod garanciju, jos samo da dodje...)

Thunderbird: sto se tice mjesta za changer, do sada nije ni jednom preskocio, mozda i zato sto je MP3...; Sto se tice odlaska u austriju po zvucnike, to sam uradio jer sam jedino tamo mogao naci Hertzove (Italijanska firma meni fakat draga) zvucnike koje sam ganjao vec odavno, elem, kupim ih ja i riknu visokotonci u roku od 7 dana, njih sam zamjenio smjesnim sony visokotoncima koje mozete kupiti u mobil medii za 33km (par)...

JD: ovaj setup sam napravio sam, uz pomoc zeta koji se isto voli zajebavat sa ovim, prvi put kad sam zavrsio konfiguraciju, u becu sam odradio takozvani frequency level setting (neophodno za kvalitet zvuka), samo zato sto nisam imao tad mangupski osciloskop, u medjuvremenu sam i to nabavio pa sad i to sam radim

Thunderbird: u ovoj drzavi imas vrlo vrlo malo ljudi koji znaju bilo sta o ovome, ljudi na zapadu pisu knjige od 300 strana samo o ovome, a ovdje ti se sve svodi na: buraza kolko je to jako, kolko si dao para itd; druga stvar ovdje ni ne mozes kupiti dobre komponente, i one koje imas su u prosjeku 40% skuplje nego u austriji... imas zastupnike za kenvud, soni i pionir, koje jesu kokosarske firme za velike mase ljudi, ali nijednog za JLaudio, audiobahn, rockford fosgate, alpine i tako te firme koje su i skuplje i specijaliziranije itd

Hybrid: ja znam dvoje ljudi koji rade ovdje dampiranje, vrlo nekvalitetno i sa dupljak materijalima, jebiga, ako hocu izolaciju onda hocu da to bude dynamat, i to ne orginal nego extreme... (i jeste namjenjena za db dragove - jos samo da imam vremena za te stvari...)

uglavnom, drago mi je da se interesujete, ako imate kakvih pitanja, ideja i savjeta slobodno reply, isto ako kome treba izmjeriti jacinu decibela u autu, ili namjestiti frekvencije, opet se slobodno javite, ljudi to naplacuju svugdje u velikim ciframa al ono, opet kazem, pravo mi je drago kad se neko interesuje za ovo tako da ima vec puno ljudi u gradu kojima sam to uradio besplatno;

uzivajte pa se cujemo...

Street Reis ul-Ulema Team ; )
11-30-2004 02:25 PM
Sike
Posting Freak

Dobrodošao ! Wink

11-30-2004 02:41 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pitanje Muzika? poKle 11 414 03-27-2008 06:27 PM
Last Post: poKle