|
Muzika u onom sorentu...
|
| Author |
Message |
MUSA
Member

Group: Registered
Status:
|
:)
fala Sike majstore, i daj da se uvezemo vise na relaciji BL-SA, i sad ima dosta kvalitetenih ljudi, ideja, al nesto kontam uvezano bi to bilo mnogo bolje
Street Reis ul-Ulema Team ; )
|
|
| 11-30-2004 02:45 PM |
|
|
Sike
Posting Freak

Status:
|
Re: :)
fala Sike majstore, i daj da se uvezemo vise na relaciji BL-SA, i sad ima dosta kvalitetenih ljudi, ideja, al nesto kontam uvezano bi to bilo mnogo bolje 
Trenutno je u toku uvezivanje Sarajevo - Mostar. Ja se nadam da je Banja Luka sljedeća na redu.
|
|
| 11-30-2004 02:58 PM |
|
 |
MUSA
Member

Status:
|
...
umalo da zaboravim, malo vise slika ima na http://www.cardomain.com/memberpage/456742 mada i to moram apdejtirati kad ufatim vremena
sto se tice zdravlja i muzike, nedavno sam procitao za poremecaj koji se zove pneumotorax, izazvan je jakim basovima (u autu ili na koncertima), desava se to da usljed jakih basova puca plucna maramica i izaziva smanjenje kapaciteta pluca, eh sad ne bi mi to ni zapalo za oko da nisam prosle godine bio kod specijaliste za pluca gdje su me spojili na aparate i nesto mjerili da bi mi na kraju saopstili da mi pluca rade na 40%, tako da bi vam preporucio da odete i vi, samo da znate na cemu ste, pozdrav...
|
|
| 11-30-2004 03:05 PM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
Re: Hvala Hvala...
na njegovo mjesto je legao Kenwood - KDC W6527Y MP3 cedejac za 7 glava kod elvisa, rame i mirsade u kenvudu;
To na ciglanama ona radnja? Ja sam kod njih uzeo muziku.
A i cd player sam kod njih uzeo dok su jos bili gore na bascarsiji.
|
|
| 11-30-2004 03:09 PM |
|
 |
MUSA
Member

Status:
|
aha, bili na patkama pa preselili, uglavnom tu rade elvis i ramo instalacije, elvis stvarno zna svoj posao... (kad sam pocinjao se za*ebavati sa ovim oko 97e, pomogao mi je oko instalacije u pasatu koji je 88 godiste i ima pravo losu akustiku al je opet izbacivao preko 145db)
|
|
| 11-30-2004 03:14 PM |
|
 |
Cile
Member
![*]() ![*]()
Group:
Status:
|
aha, bili na patkama pa preselili, uglavnom tu rade elvis i ramo instalacije, elvis stvarno zna svoj posao... (kad sam pocinjao se za*ebavati sa ovim oko 97e, pomogao mi je oko instalacije u pasatu koji je 88 godiste i ima pravo losu akustiku al je opet izbacivao preko 145db)
Znas li ti koliko je 145db???
:) :) :)
|
|
| 11-30-2004 03:28 PM |
|
|
Cile
Member
![*]() ![*]()
Group:
Status:
|
|
| 11-30-2004 03:31 PM |
|
 |
MUSA
Member

Status:
|
mjerio sa modelom dBm-2 150dB firme splmeter.com, odlicna stvarka, kosta $160, a kad sam ga poredio sa skupljim mjeracima (od 2000 eura do 3000 eura fulao je +- 2db, sto je fantastican rezultat za toliku razliku u cijeni), naravno pricamo samo o sound pressure levelu... za mjerenje posebnih frekvencija treba ipak uzeti one skuplje modele...
vise detalja mozes vidjeti na ovoj adresi: http://www.splmeter.com/dbm2work.html mozemo se i uvezat pa i tebi da mjerimo, nije frka...
|
|
| 11-30-2004 03:38 PM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
Znas li ti koliko je 145db???
Pa sta nije to toliko nemoguce. Stavis 2 woofera po 5000W i pravo dobra pojacala i eto te preko 145db 8)
|
|
| 11-30-2004 03:58 PM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
aha, bili na patkama pa preselili, uglavnom tu rade elvis i ramo instalacije, elvis stvarno zna svoj posao...
Eh jest, njih dvojica su meni ugradjivali ziku. Znaju svoj posao sto jest jest.
|
|
| 11-30-2004 04:00 PM |
|
 |
|
|