|
MV AUGUSTA VS. HARLEY DAVIDSON
|
| Author |
Message |
Mondeo
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
MV AUGUSTA VS. HARLEY DAVIDSON
Prije nego se bacite na anketu, nekoliko slika i nekoliko objasnjenja.
Naime, topic otvaram sa namjerom da vidim dali su raja naklonjenija 150% sportskim motorima, za cijeg sam predstavnika odabrao MV Augustu, ili onim atraktivnim, rockerskim Harleyima.
Znaci, nije rijec samo o Harley-u i Augusti nego uopste o Harley-u i sportskim motorima. Kada se budete izjasnjavali koji je bolji, molim vas da u komentarima ne pisete "ovaj je brzi" "ovaj ima vece gume" i sl., nego da idete po sablonu "DA IMAM PARE, KOJI BIH RADIJE KUPIO". dakle, rijec je o spostvenom ukusu i naklonjenosti jednom ili drugom. Slike:
MV Augusta:

Harley Davidson

HEMI Power
|
|
| 08-23-2004 01:11 PM |
|
|
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Pa covjece ovo su kruske i jabuke, kao da poredis Aston Martina sa onim porodicnim Focusom C.
Augustini modeli su meni legende ali oni iz 70-tih, inace nevolim plastikanere. Harley je Harley. Naravno Harley.
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 08-23-2004 02:01 PM |
|
 |
Tehnicar
Junior Member

Status:
|
Dobro Mondeo ti si vjerovatno kontao koji se motori kome više dopadaju itd........ali to su potpuno dve različite mašine i načini vožnje i life style itd!!???
Kao što i Lage- alijas240Z kaže
E sad da li neko više gotivi furati nekog "čopera" ili "zujalicu" to je njegova stvar.....najbolje je kad istovremeno probaš oba pa da se onda pronađeš šta ti najbolje leži.
Nema tu previše pametovanja i razmišljanja jednostavno ili ti legne ili ne!
Ja sam davno probao i moram ti reći da je to opasna ljubav....ako se navučeš,pa skoro kao neka vrsta koke,ako razumiješ o čemu pričam!
Da ja baš ne serem puno,reći ću ti da sam 99% u svijetu "zujalica" a za ostalo bih volio probati "Harley" ali real "HD",jer to je ipak sirova snaga 8)
I još kad skontaš gotive da možeš mjenjati brzine
|
|
| 08-23-2004 04:25 PM |
|
 |
BOBINA
Junior Member

Status:
|
To su dva razlučita svijeta te je sve stvar ukusa. To je isto kao da porediš Lotus Esprit ili nešto slićno i Maybach
|
|
| 08-23-2004 05:14 PM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
Ja sam davno probao i moram ti reći da je to opasna ljubav....ako se navučeš,pa skoro kao neka vrsta koke,ako razumiješ o čemu pričam!
Zato ja bježim od motora.
|
|
| 08-23-2004 06:18 PM |
|
 |
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
Iskreno, i na skutere se mozes "navuci" i onda je gotovo...
Pricam iz iskustva
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 08-23-2004 06:24 PM |
|
|
sixpack
Banned
Group: Banned
Status:
|
svi znamo sto znaci harley ali motocikl mi je pojam brzine zato zna se sport
nisam brz ali ipak?
|
|
| 08-23-2004 07:10 PM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Ma onako ima ljudi koji vole biti kuleri i face ono pa sebi kupe prdilicu harley-a ali ipak mislim da augusta i svi supersportski motori su skuliraniji. Pod ovim mislim opremiti se pravom opremom i ono zastiti se pa onda dati gas a ne obuci majicu kratkih rukava pa dati gas to rade samo BEKANI bez uvrede ali to stvarno kad vidim dodje mi da povracam. Evo prizor frajer vozi Hondu CBR 1100 ccm Blackbird i nosi maju kratkih rukava i obuo papuce i neke kratke hlacice pa vi recite da to nije smijesno i hoce da se trka frajerom koji ima 450 ccm slabiji motor ali dasa ima inox odijelo, nolanku kacigu, seidi vertebra cizmice i rukavice i ono jos to izgleda ono fino i sareno. Kad njih dvojica krenuse ovaj sa majom je ostao da gleda u guzove onog inox odijela.
|
|
| 08-23-2004 08:40 PM |
|
 |