RE: Najbolja limuzina svih vremena (prema nekim časopisima :-))
prelijepo...divim se kada vidim starog merca, ocuvanog, pa cak i kad vidim noviju w126 liniju...
jeli ovo americka verzija (radi branika)?
vidio sam negdje tu americku diesel verziju, u nekom filmu, dobro se sjecam, na gepeku natpis mozda 40cm " TURBODIESEL "
tito je imao jos starije S klase, ali Pullman verzije, 70,80-ih (produzene,kao limuzina)
slike su lose, jbg takav je bio digitalac u to vrijeme HaHaHaHa
al se vidi da je pullman i jos starija verzija
Rainman Wrote:
Ej ovaj je fabrički 3.0 disel ima klimu al mu je momak nabacio felge ma bombona jos ona zelena boja trave pa mu bas stoji ko budali samar
Nije ba.Bio sestak benzin pa ubacen 3.0 dizel.A klima mu nikad nije proradila zato sto prijasnji vlasnik nije nikad namontirao kompresor od klime i hladnjak.Znam zato sto sam mu ja prodao kompresor.Ima feluge sa velikim falcom i odavno usljed silnih prepravki nije original nista.
ajdin_ze Wrote:
Nije ba.Bio sestak benzin pa ubacen 3.0 dizel.A klima mu nikad nije proradila zato sto prijasnji vlasnik nije nikad namontirao kompresor od klime i hladnjak.Znam zato sto sam mu ja prodao kompresor.Ima feluge sa velikim falsom i odavno usljed silnih prepravki nije original nista.
Ostajem pri svom prvom komentaru da ga treba upucati iz topa!!!
Mirza Kalajdžisalihović
This post was last modified: 11-03-2007 03:53 PM by MK516.
Seriju W116 su nekad zvali Sheik, a pojavom W126-ice su su S klasu prozvali Genscherom. Koliko sam ja upucen, gro ovih auta su pokupovale nase nekad jake firme za svoja predstavnistva po Bliskom istoku i onda ih uvezli u BiH nekad prije rata. Ako je ovaj takodjer uvoz iz Libije onda postoji mogucnost da je bio Unioninvestov, te da ga je vozio Smajo i da im je sluzio kao sluzbeni automobil do unazad nekoliko godina, kad su ga prodali i kupili neki Hyundai Sonata.
Ja sam prije 6-7 godina na slican fol na licitaciji u Hidrogradnji za neke smijesne pare kupio W 126, 280 SE, 1981 godina, takodjer kupljen negdje na Bliskom istoku. istoremeno su prodavali dva, met. plavog i met. smedjen, a mene je zapao plavi za nesto smijesno para, cini mi se 1400 maraka. od "opreme" imao manuelnu klimu, servo, cen. bravu i to je to...
goran16v Wrote:
Seriju W116 su nekad zvali Sheik, a pojavom W126-ice su su S klasu prozvali Genscherom. Koliko sam ja upucen, gro ovih auta su pokupovale nase nekad jake firme za svoja predstavnistva po Bliskom istoku i onda ih uvezli u BiH nekad prije rata. Ako je ovaj takodjer uvoz iz Libije onda postoji mogucnost da je bio Unioninvestov, te da ga je vozio Smajo i da im je sluzio kao sluzbeni automobil do unazad nekoliko godina, kad su ga prodali i kupili neki Hyundai Sonata.
Ja sam prije 6-7 godina na slican fol na licitaciji u Hidrogradnji za neke smijesne pare kupio W 126, 280 SE, 1981 godina, takodjer kupljen negdje na Bliskom istoku. istoremeno su prodavali dva, met. plavog i met. smedjen, a mene je zapao plavi za nesto smijesno para, cini mi se 1400 maraka. od "opreme" imao manuelnu klimu, servo, cen. bravu i to je to...
E to je taj Smajo i dan danas navrati kad može da ga vidi
MK516 Wrote:
goran16v Wrote:
E to je taj Smajo i dan danas navrati kad može da ga vidi
Koliko se ja sjecam Smajo je pomalo kukao da mu je limarija prilicno stradala tj korodirala, e sad ne znam sta se konkretno odnosilo, ali mislim da su u pitanju bili podovi, pregovi ili sta vec...
Ma ono standardno; pragovi, obrve, gepek malo, a prije dvije godine je generalno urađen samo što je lik štedio na laku pa je to sad opet nekako došlo do sličnog stanja. Ne možeš ti kod xy majstora koji ima jednu špricu za lakiranje uraditi auto i misliti da može biti kao nov 10 godina. U najboljem slučaju to je u ovom slučaju nekih dvije, tri godine...