Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
Najbolja limuzina svih vremena (prema nekim časopisima :-))
Author Message
poKle
Senior Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: Najbolja limuzina svih vremena (prema nekim časopisima :-))

prelijepo...divim se kada vidim starog merca, ocuvanog, pa cak i kad vidim noviju w126 liniju...
jeli ovo americka verzija (radi branika)?
vidio sam negdje tu americku diesel verziju, u nekom filmu, dobro se sjecam, na gepeku natpis mozda 40cm " TURBODIESEL "

tito je imao jos starije S klase, ali Pullman verzije, 70,80-ih (produzene,kao limuzina)
slike su lose, jbg takav je bio digitalac u to vrijeme HaHaHaHa
al se vidi da je pullman i jos starija verzija

Attached File(s) Thumbnail(s)

10-29-2007 06:51 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MK516
Senior Member

Nije ovo američka verzija, kupljen je u Libiji i dovučen u Sarajevo.

Mirza Kalajdžisalihović
10-29-2007 07:45 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away

Ej ovaj je fabrički 3.0 disel ima klimu al mu je momak nabacio felge ma bombona jos ona zelena boja trave pa mu bas stoji ko budali samar

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
10-30-2007 08:05 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MK516
Senior Member

Ako uhvatiš kad vremena slikaj ga pa postavi slike da ga vidim dok ne dođem na kafu u Ze Smile

Mirza Kalajdžisalihović

This post was last modified: 11-03-2007 03:35 PM by MK516.

11-03-2007 03:35 PM
ajdin_ze
8.2 V12 60v

Group: Administrators

Rainman Wrote:
Ej ovaj je fabrički 3.0 disel ima klimu al mu je momak nabacio felge ma bombona jos ona zelena boja trave pa mu bas stoji ko budali samar

Nije ba.Bio sestak benzin pa ubacen 3.0 dizel.A klima mu nikad nije proradila zato sto prijasnji vlasnik nije nikad namontirao kompresor od klime i hladnjak.Znam zato sto sam mu ja prodao kompresor.Ima feluge sa velikim falcom i odavno usljed silnih prepravki nije original nista.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
11-03-2007 03:43 PM
MK516
Senior Member

ajdin_ze Wrote:
Nije ba.Bio sestak benzin pa ubacen 3.0 dizel.A klima mu nikad nije proradila zato sto prijasnji vlasnik nije nikad namontirao kompresor od klime i hladnjak.Znam zato sto sam mu ja prodao kompresor.Ima feluge sa velikim falsom i odavno usljed silnih prepravki nije original nista.

Ostajem pri svom prvom komentaru da ga treba upucati iz topa!!! Wink

Mirza Kalajdžisalihović

This post was last modified: 11-03-2007 03:53 PM by MK516.

11-03-2007 03:51 PM
goran16v
Posting Freak

Seriju W116 su nekad zvali Sheik, a pojavom W126-ice su su S klasu prozvali Genscherom. Koliko sam ja upucen, gro ovih auta su pokupovale nase nekad jake firme za svoja predstavnistva po Bliskom istoku i onda ih uvezli u BiH nekad prije rata. Ako je ovaj takodjer uvoz iz Libije onda postoji mogucnost da je bio Unioninvestov, te da ga je vozio Smajo i da im je sluzio kao sluzbeni automobil do unazad nekoliko godina, kad su ga prodali i kupili neki Hyundai Sonata.
Ja sam prije 6-7 godina na slican fol na licitaciji u Hidrogradnji za neke smijesne pare kupio W 126, 280 SE, 1981 godina, takodjer kupljen negdje na Bliskom istoku. istoremeno su prodavali dva, met. plavog i met. smedjen, a mene je zapao plavi za nesto smijesno para, cini mi se 1400 maraka. od "opreme" imao manuelnu klimu, servo, cen. bravu i to je to...

Proud to be BMW E 21 owner!
11-04-2007 11:11 AM
MK516
Senior Member

goran16v Wrote:
Seriju W116 su nekad zvali Sheik, a pojavom W126-ice su su S klasu prozvali Genscherom. Koliko sam ja upucen, gro ovih auta su pokupovale nase nekad jake firme za svoja predstavnistva po Bliskom istoku i onda ih uvezli u BiH nekad prije rata. Ako je ovaj takodjer uvoz iz Libije onda postoji mogucnost da je bio Unioninvestov, te da ga je vozio Smajo i da im je sluzio kao sluzbeni automobil do unazad nekoliko godina, kad su ga prodali i kupili neki Hyundai Sonata.
Ja sam prije 6-7 godina na slican fol na licitaciji u Hidrogradnji za neke smijesne pare kupio W 126, 280 SE, 1981 godina, takodjer kupljen negdje na Bliskom istoku. istoremeno su prodavali dva, met. plavog i met. smedjen, a mene je zapao plavi za nesto smijesno para, cini mi se 1400 maraka. od "opreme" imao manuelnu klimu, servo, cen. bravu i to je to...

E to je taj Smile Smajo i dan danas navrati kad može da ga vidi Smile

Mirza Kalajdžisalihović
11-04-2007 02:44 PM
goran16v
Posting Freak

MK516 Wrote:

goran16v Wrote:

E to je taj Smile Smajo i dan danas navrati kad može da ga vidi Smile

Koliko se ja sjecam Smajo je pomalo kukao da mu je limarija prilicno stradala tj korodirala, e sad ne znam sta se konkretno odnosilo, ali mislim da su u pitanju bili podovi, pregovi ili sta vec...

Proud to be BMW E 21 owner!
11-04-2007 03:04 PM
MK516
Senior Member

Ma ono standardno; pragovi, obrve, gepek malo, a prije dvije godine je generalno urađen samo što je lik štedio na laku pa je to sad opet nekako došlo do sličnog stanja. Ne možeš ti kod xy majstora koji ima jednu špricu za lakiranje uraditi auto i misliti da može biti kao nov 10 godina. U najboljem slučaju to je u ovom slučaju nekih dvije, tri godine...

Mirza Kalajdžisalihović
11-04-2007 06:38 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Ljepotan svih vremena Medo 7 643 10-08-2003 08:50 PM
Last Post: dr

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: