Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Najpovoljniji terenci u BiH
Author Message
www.automarket.ba
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: Najpovoljniji terenci u BiH

webmasteru naravno Smile - fakturisite jedan banner ( na http://www.automarket.ba vidjet cete koje dimenzije mozemo prihvatiti).

Sto se tice garancija, sad mi je pala na um jedna stvar. Nedavno sam kupio HP laptop, nabavljen u USA. sa laptopom je dosla Internacionalna garancija,koja kako pse vrijedi u cijelom svijetu, gdje ima HP.

Interesuje me postoji li (zna li neko) ovakvo nesto i za automobile.

Druga stvar, kad su u pitanju garancije, u mom selu ima jedna lijepa izreka koja kaze: "papir sve trpi". Ako je neko voljan dati garanciju na vozilo, i staviti uslove na papir i potpisati, to je za mene vrijednije od bilo kakve price i hvale sa raskosnim salonima oficijalnih zastupnika.

Ne znam da li je Vasa redakcija nedavno (mozda prije 15-30 dana) dobila mail od jednog nezadovoljnog kupca chevrolet automobila u BiH. To je mozda najbolji primjer ovoga o cemu govorim. ako niste dobili ovaj mail, mogu potraziti u inboxu i dostaviti Vam, da vidite kako nisko padaju neke BiH auto kuce (jednostavno za nepovjerovati).

Imam za kraj i 2 pitanja, za sve znalce na forumu, ako je neko voljan odgovoriti:

1. jucer sam cuo da su bosanci (ovi iz RS) provalili fol da uvoze auta starija od 7 godina, na nacin da posebno carine motor, posebno karoseriju (u dijelove) pa da kao sastavljaju auto sami (odrade atest) i to je to. jedan mi se kune da je tako uvezao auto (preko RS), pa me zanima jel to uopce moguce, i ima li ista od te price.

2. nedavno sam od poznanika cuo da postoji zakonska odredba koja kaze da auto kuce koje prodaju polovne automobile u BiH, zakonski moraju dati garanciju od godinu dana na auta koja prodaju. Jel to istina.

Pozdrav redakciji

06-07-2006 11:40 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

1. moguce je i ljudi tako rade..nisam siguran da se isplati.
2. za to nisam siguran, ne bih rekao da je to tacno.

Ne mozes porediti Chevrolet i Toyotu po ovom pitanju. Da, dobio sam taj mail, htio sam ga objaviti u aktuelnom broju Auto magazina, medjutim date su mi garancije od GM da ce to biti brzo rijeseno. DO sada nisam dobio odgovor da je to rijeseno i ukoliko ne dobijem odgovor do zakljucenja narednog broja to pismo cu objaviti

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
06-17-2006 06:06 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
edinko
Posting Freak

RE:  Najpovoljniji terenci u BiH

www.automarket.ba Wrote:

1. jucer sam cuo da su bosanci (ovi iz RS) provalili fol da uvoze auta starija od 7 godina, na nacin da posebno carine motor, posebno karoseriju (u dijelove) pa da kao sastavljaju auto sami (odrade atest) i to je to. jedan mi se kune da je tako uvezao auto (preko RS), pa me zanima jel to uopce moguce, i ima li ista od te price.

1. tacno upotpnosti Smile
2. nisam upucen.

edinko
06-23-2006 09:26 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

1.fakat tacno
2.Ko jos postuje zakon...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
09-01-2006 09:11 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Terenci i SUV vozila chemb@ 22 8,386 03-01-2006 05:14 PM
Last Post: goran16v
  OFF ROAD RALY  2005 BIH TITO_007 19 2,786 08-11-2005 05:10 AM
Last Post: Almedin B.
  Terenci treba mi pomoć Lepa 1 926 10-29-2004 06:05 AM
Last Post: GAGA016
  Terenci i pravilnici Lepa 8 1,011 01-19-2004 01:40 PM
Last Post: Faruk