|
Najpovoljniji terenci u BiH
|
| Author |
Message |
www.automarket.ba
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Najpovoljniji terenci u BiH
Interesuje me misljenje svih vas gdje u BiH covjek moze naci dobru ponudu novih terenaca za kupiti. Prije svega par dana sam bio u zabludi vjerujuci da samo tzv "oficijalni zastupnici pojedinih proizvodjaca" nude vozila tog proizvodjaca po "najpovoljnijim cijenama".
Medjutim, ispostavilo se da moja pretpostavka nije tacna. Uvjerio sam se da u BiH postoje uspjesne auto kuce koja prodaju nova vozila, istih performansi, pa cak i opremljenija do 20% jeftinije od ovih tzv "oficijalnih zastupnika".
Jedna od takvih auto kuca je http://www.motor-agent.com iz Viteza. Vjerujem da ovakvih primjera ima jos u BiH,pa vas molim da iznesete ovdje vasa iskustva.
|
|
| 06-04-2006 12:21 AM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: Najpovoljniji terenci u BiH
cisto sumnjam. Osim toga, u ponudi pise toyota, a nema u katalogu ni jedne nove.
Da li da ovaj post smatram reklamom ?
Mogo bi motor-agent.com sta izdvojiti i za nas
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 06-04-2006 08:11 AM |
|
 |
posix
Member

Status:
|
svi koji nisu "oficijalni zastupnici" nemogu da ponude garanciju na ono sta prodaju i odatle dolaze tih 20%. ali naravno isplati se kome to nije vazno (ali samo za japanska vozila)
|
|
| 06-04-2006 09:23 AM |
|
 |
www.automarket.ba
Junior Member

Status:
|
Da, moze se smatrati reklamom : ) od strane njihovog webmastera. Tako sam i saznao za njih, kao njihov webmaster.
I da zaboravio sam reci da se baza podataka trenutno tek puni, svega je 10tak modela u bazi, ali ce uskoro biti svi proizvodjaci.
Posix, sto se tice garancije, tu grijesis. Daju garanciju!
Tih 20%, (ili 10 ili 30 %) za koliko su vece cijene nekih oficijalnih zastupnika su cijena njihovog rada (i svih onlih licenci koje moraju da placaju onima u visim nivoima hranidbenog lanca).
Nakupi se tu toga, pa je sasvim jasno da su cijene takve, no kad imas direktne kanale, to je druga stvar, i u tom grmu lezi zec
|
|
| 06-04-2006 11:07 AM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
ne mogu dati garanciju za Toyotu
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 06-04-2006 11:44 AM |
|
 |
www.automarket.ba
Junior Member

Status:
|
ne mogu dati garanciju za Toyotu
Govorim za garanciju na osnovu ovih podataka sa njihovg sajta. Vidim da je za svako vozilo u katalogu (trenutno su upisani nissani i fordovi) tacno data informacija kolika je garancija (u godinama ili predjenim kilometrima).
Posto jos nisu upisane Toyote, to fakat ne znam..
|
|
| 06-04-2006 12:34 PM |
|
|
Jasmin_NL
Junior Member

Status:
|
/edit
ups, pogresio sam topic.. 
"Sure it's quiet, for a diesel. But that's like being well-behaved... for a murderer."
-Jeremy Clarkson.
(Moj novi)
(Moj stari)
(Jos stariji)
This post was last modified: 06-06-2006 07:37 PM by Jasmin_NL.
|
|
| 06-06-2006 07:28 PM |
|
 |
www.automarket.ba
Junior Member

Status:
|
Da ne ostanemo nedoreceni, stigle su i prve toyote i vidim ima garancija koliko, ne znam, za to bi trebalo kontaktirati prodavca.
|
|
| 06-06-2006 08:27 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
kao neovlasteni dileri ne mogu dati garanciju. Mogu govoriti da imaju garanciju, ali ja licno u to ne vjerujem pa hajd.
U BiH ima 4 ovlastena dilera, i direkcija Toyote. Toyota garanciju daje za svako svoje vozilo, ali ne vidim ancina kako oni mogu uvoziti nove toyote, da su jeftiniej i da daju garanciju. Nisu to polovna vozila nego nova (ako su nova) i postoje odredjene procedure i sistemi koji se moraju postovati.
|
|
| 06-07-2006 09:35 AM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
evo provjerio sam na brzinu, i ispada da moze biti odredjena garancija, ali ne i ista kao kod ovlastenih. Kao recimo kod ovlastenih dobijeso 100 000 km garancije a kod ovih 20 000 km. ne znam jos cu se raspitati, ali mislim da to nije OK: A fakturu za reklamiranje da ispostavim Webmasteru stranice ili motor agentu?
|
|
| 06-07-2006 09:42 AM |
|
 |
|
|