Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 [2] 3 4 Next > Last »
Napisite svoje dobro iskustvo sa majstorom
Author Message
MK516
BMW MOD 516

Group: Registered
Status: Offline
Briši, otišlo dva puta...

------------------

Mirza K.

This post was last modified: 12-05-2007 07:10 PM by MK516.

12-05-2007 06:57 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MK516
BMW MOD 516

RE: Napisite svoje dobro iskustvo sa majstorom

Brzi Wrote:
joj meni je ramo tito dok sam imo bmw kockicu, sta god sam trazio coek odradi i cak me jednom po nejvecoj zimi pozvao telefonom da me usput poveze kad je isao na poso a meni auto bilo kod njega u radnji, stvarno gdje to ima??? pitam se gdje li je sad dobri ramo, tada je radio u nekoj baraci kod muzeja ako se neko sjeca, a onda je preso na bjelave

Eno Rame na Kobiljoj glavi, tačnije prije one velike krivine u Hotonju. Ja ga baš ne mogu posebno hvaliti, ali neću ga ni crniti. Poprilično je nagodan oko dijelova, spreman je pomoći, ali je spreman i dobro zajebati kad vidi da može, ali sve u svemu više pozitivnih strana...

pajero1987 Wrote:
Ja mogu jedino sa sigurnoscu preporuciti Ajdina u ZE i od neki dan FAutocentar u SA sa novom postavom uz sefa servisa...Za Mercedesa nemam nikog posebnog osim za narucivanje dijelova Jasmina u Autoline na Stupu...Za djipove tu je Nebojsa na Barama u Jukicevoj...A kome je daleko u ZE za Fiata u Jukicevoj ima servis koji drze otac i sin...Ismet i Dino...prva liga momci...

Kako bolan za Mercedesa nemaš nikog posebnog? A Maliki?Big_bossYupi3ti

Evo da napomenem par ljudi koji su po meni majstori koji rade svoj posao kako treba (i vraćaju šarafe i žabice kako treba Smile)
Ajdin (svi ga već znate 100+)
Šemo iz Hamburga (BMW-E30, vjerovatno svi pratite njegove projekte 100+)
Vlatko (Na izlazu iz Breze, velemajstor za štimanje mješavine na karburatorima i pojedinim injection sistemima, ima sonde za mjerenje izduvnih gasova, zna šta radi i ima skoro pa neviđeno dobar odnos prema mušterijama. 10+)
Zoka (Ilijaš, nije neki Bog zna kako dobar majstor, ali nije ni fušer, ne petlja se gdje mu nije mjesto, a kakav je lik to treba vidjeti, svaka mu čast 10+)
Ako se sjetim još nekoga dodat ću ga, ali čisto sumnjam... Smile

Mirza K.

This post was last modified: 12-05-2007 07:08 PM by MK516.

12-05-2007 07:04 PM
fastmf
Hota Racing

RAXX Wrote:
pajero 1987 .... na koga mislis u Zenici da zna oko Fiat-a??
Zar ima nekoga u Zenici da je expert za Fiat-e konkretno,a da ja to jos nisam saznao?!

zašto termin expert?
nije Fiat neka inovacija

nije bitno znati do u detalj samo jednu poziciju na šarolikom spektru, već, bar koliko sam ja za ovo godina uspio vidjeti,UMJETNOST BI BILA valjano materiju poznavati u srži, posjedovati "literaturu" (bazu podataka i slično), držati vremenski korak sa svježim informacijama (UP-TO-DATE)Very Happy, biti uporan te imati smjelosti pa probati ma koliko bio tajanstven i izvikan logotip na toj otvorenoj haubi Very Happy ..... trud mora da se isplati Wink

svestranost je vrlina ovog posla koji neprestano seže do granica nauke i još češće prelazi te granice i krši do tada postavljene norme, postavlja nove...... i tako do u nedogled... (nije neki gušt biti kao programiran i monotono, napamet raditi nekim ustaljenim tempom i redoslijedom te biti vječiti operativac bez progresa, siguran sam da će se samnom složiti SVIVery Happy)

LJUBAV i STRAST prema određenim primjercima
Very Happy nešto je sasvim drugo i mali je broj onih koji, da se tako izrazim, mogu birati ( činjenica je da mnogi to i ne žele jer im egzistencijalni dio "HLJEB,KRUH,PANJA" Smile to ne dozvoljava) ...

ipak! ipak! uvijek postoje oni vrijedni i zlatni ljudi KOJI TAČNO ZNAJU ŠTA HOĆE i ŠTA TAČNO VOLE te dobar dio svog radnog vijeka žrtvuju radeći i to što im nije baš na listi favorita kako bi jednog divnog dana mogli napraviti savršen spoj vlastite svestranosti i vlastitog umijeća krajnjeg usavršavanja i detaljisanja samo određenih njima prvenstvenih, najdražih, LJUBLJENIHVery Happy primjeraka te uživati u harmoniji svog nimalo lakog posla.....

skidam kapu svima vama koji se osjećate tako i smjelo idete u tom pravcu

i što bi se "u nas" reklo il ti kazalo
P.S. ( Poslije Svega Very Happy)

nisam mehaničar Very Happy

i na temu lošeg iskustva s majstorom mora se priznati da uvijek postoji nesretan splet okolnosti pa se desi loš dan pa još tome dodajte različito poimanje zadovoljstva nečijim uslugama......
fakat ružno zvuči sortiranje u rangove ili blaćenje nečijeg lika....

ja ne bih rekao da postoji loš majstor
sama riječ majstor (maestro) - znalac svog posla, daje titulu te kao nekim automatizmom nekoga ko to nije nemože se nazvati majstorom Very Happy

jel deeeeeeeeeVery Happy

and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
12-05-2007 09:00 PM
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away

Ima jedan Ajdin ( Zenica ) i ima jedan Hota ( Sarajevo) bez njih nema price !!!

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
12-05-2007 09:48 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Ja jedino znam Ajdina u ZE on je meni majstor za sva vozila ali covjek voli talijane...Sad ce fastmf reci "zna covjek sta valja"...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
12-05-2007 09:48 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Status: Away

EVo u ime FASTMF i MENE zna COVJEK STA VALJA EHEHEHEHEHE sta cu ja kad je tako

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
12-05-2007 09:49 PM
Bibbi
Member

1. Meni neko ovdje, davno, preporuci Lutvu (Autoagent) i ja razgulih kod njeg.
Od tada, svi iz firme razguljuju kod njeg. Smile

Radi VW, Audi a ovlasten je za Skodu, cini mi se.
Posten i jeftiniji od ostalih.

2. Poucen tim iskustvom, preporukom sa foruma koja se pokazala tacnom, ja vjerujem da je i Ajdin_ze
sigurno dovoljno dobar, da se ode kod njeg, iako jos nikad nisam isao.

"...nama treba neki biznis!"
12-05-2007 10:35 PM
RAXX
Junior Member
**

fastmf ... eh svaka ti je na mjestu,svaka castU4jchina

12-06-2007 06:06 AM
RAXX
Junior Member
**

Vec duze vrijeme auto mi je stajalo kod raznih ljudi,nazovimo ih majstori i jos niko nije rijesio probleme na mom 87-godisnjaku.Ne samo da nije rijesio,nego cak niko nije ni pogledao kako treba.
Juce u podnevnim satima odlucio sam da nazovem ajdina_ze i da ga zamolim da preuzme ovaj slucaj u svoje ruke.Momak me je pozitivno iznenadio,odusevio me svojim prisustvom.Nasli smo se na kafi,upoznali se,ispricali i ono sto je meni jako vazno,saslusao je sve sto sam htio reci.
Izasao mi je u susret odvukao me svojim autom do firme gdje mi je auto stajalo nakon sto mi se ugasilo neku noc u voznji poslije majstorluka jednog izreklamiranog elektronicara u ZE.
Otvorili smo haubu,covjek je pogledao o cemu se otprilike radi,onda me prikacio na sajlu i odslepao do svoje radnje.Dopalo mi se sto nije bilo price tipa;"ne bih gubio vrijeme,ne bih to gledao..ili hajde dodji sutra ili prekostra,zakosutra",vec se odmah dao na posao i to uz moje prisutvo.
Silazio sam i ja u kanal gdje mi je pokazivao neke kvarove,a istovremeno ih otklonio(ne bih sada da nabrajam,jer ne bih da izostavim nesto),uglavnom Ajdin je do sada prvi koji me je bas prihvatio ljudski,kao musteriju,bez ikakvih predrasuda.
Svjestan sam da na ovom Unu ima dosta stvari na koje treba odvojiti vremena i truda,a ono sto ga najvise zafrkava je paljenje.
Ajdin se ugl. i javi.obavjesti kako stoje stvari...nije od onih(birani pretplatnik je trenutno nedostupan) ili "nista jarane,isl."
Sve u svemu ja se nadam da ce "pacijent" ozivjeti,a da cemo Ajdin i ja to sve nazdraviti,ako Bog da.

12-18-2007 04:36 PM
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Pacijent je ozivio prije jedno sat vremena i koliko ja vidim vec dise punim plucima.Ima jos nekih sitnica ali bukvalno sitnica.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
12-18-2007 05:58 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_eek Od sada na jos 5 lokacija u SA... pajero1987 21 662 02-10-2008 12:15 PM
Last Post: Civic 16V
  ECO Politika Njemacka Ulaz sa Autima u Zone BMW-E30 14 442 12-25-2007 10:35 AM
Last Post: Civic 16V
  Napisite svoje lose iskustvo sa majstorom ajdin_ze 32 931 12-18-2007 05:00 PM
Last Post: Hybrid
  Elit MP3 sa USB i Card Readerom za auto? faya69 25 982 11-26-2007 07:57 PM
Last Post: prelude za lude
  E ako mu vrate ja cu skociti sa UNITIC-a... pajero1987 10 457 10-19-2007 04:24 PM
Last Post: jasmiN_sa

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: