Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Napisite svoje lose iskustvo sa majstorom
Author Message
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status: Offline
Napisite svoje lose iskustvo sa majstorom

Ovdje pisite svoja losa iskustva sa majstorima i sta se desilo licno vama.Slobodno prozovite bez obzira ko je u pitanju pa taman da sam i ja.Ljudi koji nemogu shvatiti kritiku nisu nikakvi ljudi.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
12-05-2007 11:07 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Group: Registered
RE: Napisite svoje lose iskustvo sa majstorom

A smijemo li hvaliti dobre majstore???

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
12-05-2007 11:21 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edin
Member

Fahro, serviser Forda, imao je servis negdje u Drinskoj ulici blizu Djeem transa, uzimao lopatom, a nikad ništa nije napravio da valja.

12-05-2007 11:53 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
RAXX
Junior Member
**

Ma samo copy pa paste temu ..Serkan hehehehe

This post was last modified: 12-05-2007 12:14 PM by RAXX.

12-05-2007 12:03 PM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Servis niže pekare AS na Hrasnom brdu, išao promijeniti manžetu a lik mi kaže da ne rade japanska vozila... Genijalno! Također, veliki minus za odnos i ne uslugu za Nissan servis ili kako se već sad zove kod Slona na ČVili.

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
12-05-2007 01:00 PM
fastmf
Hota Racing

šta je ba ovo sve neke divljanere nadjoste Very Happy

and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
12-05-2007 01:40 PM
Kurafte
Junior Member
**

odem kod hote i zakazem termin i izradi me, kaze neradimo posto pada snijeg. odem opet kod hote i opet zakazem termin i oni me fino upisu tamo u svesku i kazu evo za zvacemo te za sedam dana i opet me izrade.

12-05-2007 02:58 PM
rhcp
Junior Member
**

inace,idem pretezno po preporuci rodjaka,tako da i nemam nekih velikih problema sa majstorima.
dok sam imao excalibur alarm,u 2 navrata morao sam resetovati i programirati daljince i sistem centrale.jedini koji je ugradjivao te alarme bio je alagic na velesicima.covjek,uz nuzno postovanje koje imam prema starijim i pored toga sto zna svoju profesiju elektrike ima jako neprofesionalan odnos sa mustrerijama (bar samnom).
prvi dolazak,resetovanje sistema 20 km.drugi put 30 km.wtf?nije zbog para vec princip.

12-05-2007 06:00 PM
MK516
BMW MOD 516

Status: Online

HEhEhhhAhAhhAhah, stari moj, jesi pogodio moju temu. Možda će izgledati smiješno, možda će neko reći da sam bezobrazan, da previše tražim i da preseravam, ali ja do sad nisam naišao na majstora da radi onako kako ja hoću, osim naravno tebe Ajdo, moj pajdo Smile Ima tu još par ljudi koje ću kasnije napomenuti u drugoj temi koja je postavljena...
Već je bilo govora na tu temu pa da ja ne bih dalje razglabao reći ću da je čovjek poput tebe koji svoj posao voli i radi ga zato što ga voli, a ne zato što mora ili slično, pravi majstor i sa punim pravom treba dobiti titulu doktora. Ja sam sa svoja tri auta do sad u ovih 4-5 godina, prošao BiH uzduž i poprijeko i nisam našao majstora koji bi zadovoljio moj kriterij (gore su već pomenuti izuzeci). E sad da počnem nabrajati kod koga sam sve bio trebalo bi mi par stranica, a i neda mi se kucati toliko. Navest ću još primjer gdje ja više cijenim ono "ne znam" nego bilo šta drugo. Naime, kad sam tek kupio Kadett-a poslije mjesec dana vožnje počeo me zezati karburator. Presaugavao je svakih 2-3 km, teško palio, trošio Bog sami zna koliko i ko zna šta još, a ja sam taj mjesec skakao od majstora do majstora i poslije kamare potrošenih km i KM odem ja u Imšir Opel Servis i kod jednog starog majstora auto i objasnim mu problem. Pošto me saslušao ja sam mu samo napomenuo da nije bitno koliko kvar košta (pod uslovom da se karburator ne mijenja pošto je koštao nevjerovatnih 1001€ bez poreza) i da (naravno bez uvrede) pravi ako zna šta je, a ako ne da ja idem. Majstor je upalio auto, slušao malo motor, čačnuo šaraf za mješavinu i kad je karburator bio zaliven benzinom izrekao rečenicu "Sine ja ti ovo ne znam napraviti"!!!!!!! E kad majstor koji radi u ovlaštenom servisu kaže tako nešto onda znači da je:
Pošten čovjek, neće da me zajebe i uzme mi pare,
Dobar majstor, neće da dira što ne zna i u šta nije siguran,
Čovjek koji se ne stidi reći "ne znam".
Mislim, koji q..c radi u ovlaštenom servisu kad to ne zna napraviti, ali za to je već odgovoran onaj koji ga je zaposlio tu, a ne on, tako da dalje neću raspravljati vezano za njega. Problem sam nakon punih 9 mjeseci (toliko dugo sam tražio majstora kako treba da mi ovo napravi jer sam se zainatio, problem je tada bio manje evidentan nego ispočetka pa se moglo trpiti njegovo zajebavanje - imao sam par fazona Smile) riješio jedne nedjelje ja sam i tada sam sam sebi dao diplomu doktora za karburator Pierburg 1B (uh al', preseravam, je li? Smile)
Probleme sam imao i sa Mercedesom, ali ne oko motora, nego oko struje. Od majstora do majstora, danas, sutra, prekosutra, svi traže ogromne cifre za "dijagnozu", a za posao posebno. Eh, dao Bog da tad pukne unutrašnji hladnjak pa sam auto rastavio iznutra kompletno. Dok sam mijenjao hladnjak usput sam sredio svu struju koju su VELEMAJSTORI tako vješto zajebali da je to nevjerovatno. Za ovaj poduhvat su mi trebala puna 4 dana, ali je poslije sve radilo kao sat (centralna brava, šiber - dok nije pukla sajla, grijači u sjedištima - dok se nisu zajebali prekidači, kompletno osvjetljenje, prekidači, brava za paljenje, relej grijača - do tad radio na ručni prekidač!, pokazivači temperature, goriva, pritiska ulja itd., sve osim upaljača koji ja odmah pokvarim u svom autu Smile)
Sa BMW-om ste manje više svi upoznati, a tu su glavnu ulogu odigrali Ajdo i Šemo (brate izvini što te ranije ne spomenuh) kao doktori u svom zanatu, tako da dalje neću dosađivati sa svojim piskaranjem.
Još ću reći da sam duboko razočaran da kod nas ima tako malo ljudi koji svoj posao rade kako treba i iz ljubavi, a ne iz nekih drugih pobuda. Još sam razočaran i u neke ljude koji važe za velike majstore, tačnije u njihov odnos prema mušterijama, ali o tom nekom drugom prilikom...

Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!

12-05-2007 06:45 PM
fastmf
Hota Racing

Kurafte Wrote:
odem kod hote i zakazem termin i izradi me, kaze neradimo posto pada snijeg. odem opet kod hote i opet zakazem termin i oni me fino upisu tamo u svesku i kazu evo za zvacemo te za sedam dana i opet me izrade.

a jesi li probao recept

odeš kod Hote zakažeš termin upišu te u svesku.

dodješ na termin kod Hote ostaviš auto kod Hote i čekaš poziv od Hote kratkog i jasnog sadržaja.....

halo jel kurafte auto je gotov možeš doći po njega zamjenili smo ti filter zraka
filter ulja....... sve skupa ....,00 KM?

slučajno reko, da nisi probao

and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........

This post was last modified: 12-05-2007 07:25 PM by fastmf.

12-05-2007 07:24 PM
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_eek Od sada na jos 5 lokacija u SA... pajero1987 21 860 02-10-2008 12:15 PM
Last Post: Civic 16V
  Napisite svoje dobro iskustvo sa majstorom ajdin_ze 36 1,212 12-26-2007 09:08 AM
Last Post: herkules
  ECO Politika Njemacka Ulaz sa Autima u Zone BMW-E30 14 525 12-25-2007 10:35 AM
Last Post: Civic 16V
  Elit MP3 sa USB i Card Readerom za auto? faya69 25 1,182 11-26-2007 07:57 PM
Last Post: prelude za lude
  E ako mu vrate ja cu skociti sa UNITIC-a... pajero1987 10 572 10-19-2007 04:24 PM
Last Post: jasmiN_sa

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: