Post Reply  Post Thread 
Napojne
Author Message
Death_beat
Member

Group: Registered
Status: Offline
Napojne

pozdrav!
pomagajte, zadnjih 20 dana nam se u skoli profesor informatike zali da nemoze nigdje da nadje napojne za DELL-ove racunare (malo stariji). Pa nas zamolio da se raspitamo, pa ako neko zna gdje bi se to moglo naci, da mi kaze?!

10-07-2005 06:05 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
W0dk4_B0y
Member

probaj na bih.misc.oglasi i na oglasi hardware na news netu. Pozdrav

Driver for life
10-07-2005 07:43 PM
Morpheus
Posting Freak

Prvo i prvo napojne nisu za DELL vec mu pase bilo koja napojna samo neka kaze koliko Wati mu treba znaci pase bilo koja a ne striktno DELL nemojte mu reci da je nepismen he he he. Ode u bilo koji shop i kupi napojnu fino 250, 300, 350, 400, 450 ili pak neku vecu ili vodom hladjenu ili slicno sranje.

Uglavnom DELL sklapa racunare i nejedna komponenta nije njihova sem njihovog uskladjivanja pojedinih procesora kao npr. brzna memorije i brzina procesora da se podudaraju da ne bi jedan od njih bila drugoj usko grlo ili sl. karafeke a ljudi su tu experti.

Znaci bilo koju prodavnicu i kupi sebi fino napojnu a ne DELL jer ce tesko naci bas DELL napojnu jedinicu jer to DELL kupi od drugih i ugradi pod svoje a na njima jos uvijek stoji naljepnica cija je ustvari.

10-07-2005 08:17 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
W0dk4_B0y
Member

E morpheus znam da je OT al sam nedje procitao da studiras masinstvo u sarajevu. Motore i vozila odsjek. Ja sam tu isto bio do prosle godine kad sam se prebacio na drugi fax. Kako ide kod tebe. Pozdrav

Driver for life
10-07-2005 09:27 PM
Morpheus
Posting Freak

Apsolvent.

10-08-2005 05:04 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
esso_sa
Posting Freak

Status: Away

Nisi napisao odakle se javljas ! U sarajevu Dell prodaje Iris Computers, na Marijin Dvoru. Tacno prije raskrsca skenderija sa desne strane mala zgrada/kuca ima i reklama

10-08-2005 08:56 AM
Death_beat
Member

iz Tuzle sam, a on kaze da je cjelu Tuzlu i okolinu obisao i nije mogao naci da mu odgovaraju, jedino je iz bhtelecoma dobio 2 odgovarajuce...
stvarno ne znam u cemu je fol jer sam i ja mislio da su sve iste..
reci cu mu da pogleda tu esso gdje si ti rekao,jos kad bi imao br. tel. Very Happy

hvala za pomoc...

10-08-2005 01:20 PM
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

posaljes meni na pp sta ti treba i tacnu oznaku i ja ti to nabavim tj provjerim i javim ti sve sa cijenom, ako ti se doima onda mogu i uzmem i posaljem ti

Morpheus, nije da dell bash samo sklapa, imaju ogromnu proizvodnju svojih komponenti, dve najvece fabrike za proizvodnju su im u Limerick-u (irl) druga negdje u Africi, a ima ih jos

Man maximum Machine minimum
10-08-2005 06:31 PM
Morpheus
Posting Freak

Pisaj ih kada koriste ono sranje Mathshita combodrive sam imao na laptopu jebote pa nista zivo to ne cita i ima 100 nekih hirova bezveznih.

Eto uglavnom ja mislim da taj profa malo precerava ono hoce on samo njih ali pisaj ga ne mozes ti imati nesto je standard u svijetu kod sebe van standarda znaci bezze ne mogu jednostavno to prihvatiti.

Mogu prihvatiti ako je masina sa hot plug diskovima ili nesto tako pa da su drugaciji tipovi kopcanja na diskovima ili pak na ploci jer takve masine imaju drugacije sisteme ali su uzasno brze a u svim drugim situacijama samo neka ode i kupi drugu napojnu i ima da sve steka.

Ja sam rastavio i sastavio mnoge i compaq, IBM, HP i jos kojakih marki koje su jace od DELL-a ali svaki je imao standard zadovoljen jer ako je tako odna bi kada bi kupovao HDD otici kupiti DELL HDD koji ne postoji ili pak DELL mainboard koji je isto tako ne postojec ili pak neki DELL IDE kabl ili DELL Sound Card ili graficku ili tv ili radio ili ne znam vise sta nema smisla skontajte pa recite.

DELL ja mislim da pravi kucista, tastature i miseve. I mislim da se i kod njih mis ustekava u PS2 ili USB a ne u PS17 ili UFLJ sigurno.

To je samo taj profa se nalozio da je u njega masina jaka i da nece u nju da ugradjiva nista sto ne pise DELL makar krajickom jednim na njoj.

10-08-2005 06:56 PM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: