Nigel Stepney spreman je dokazati da nije napravio ništa pogrešno.
Ferrari je protiv njega podnio kaznenu prijavu, zbog sumnje da je 780 stranica nacrta ilegalno prodao McLarenovom djelatniku Mikeu Coughlanu.
Talijanska policija istražit će sumnju, gdje se Stepney tereti da je pokušao sabotirati Ferrarijeve bolide uoči VN Monte Carla.
Stepney je inzistirao, kako nije kriv za niti jednu optužbu.
„Spreman sam razgovarati sa Jeanom Todtom, i Lucom di Montezemollom,“ rekao je Stepney, za Gazzetta dello Sport.
„Želim rašćistiti svoju poziciju u Ferrariju; odnosno dokazati da to sve nema nikakve veze samnom.“
„Također želim otkriti neka imena, koja su imala više interesa od mene, umjesto kojih sam ja pogrešno optužen.“
„Nisam učinio ništa protiv momčadi, čak to ne mogu niti pomisliti. Ponavljam: ovo je zavjera.“
Stepneyeva odvjetnica, Sonia Bartollini, dodala je: „Nigel je mnogo puta ponovio da je nevin, i Ferrari to mora shvatiti.“
„Ako Coughlan u kojem slučaju kaže da je Stepney kriv, tada će morati otkriti: gdje su se sastali, koji su im bili ciljevi, no ponavljam, moj klijent nije kriv.“
„Zato je potrebno da se sastane sa Ferrarijevim odvjetnicima: želi surađivati, i dokazati kako nije kriv. Spreman je otkriti imena ostalih ljudi u momčadi.“
Gazzetta dello Sport donosi kako je talijanska momčad spremna istražiti svaki dio.
Corriere della Serra donosi policijsko izvješće iz Modene.
Prema novinama, prvi poslušani policajac, koji je zaplijenio Stepneyeve hlače, komentirao je pronalazak misterioznog praha u džepu.
„Ne mogu zapravo reći kako je taj prah završio kod mene,“ otkrio je policijac što mu je Stepney rekao.
„Svatko ih je mogao ondje postaviti. Prošle noći sam ostavio hlaće u drugoj sobi, i tada sam se tuširao.“
Stepney je glavni osumljičen, zbog toga, kako navodi okružni tužioc, Giuseppe Tibis, viđen je dva puta kod kontrole za točenje goriva.
Uz to, policija priznaje kako su svjedoci upućivali na lijevu stranu džepa, aludirajući kako se ondje nalazio prah.
„Jasno je da sam ispraznio džep, i to može potvrditi prijatelj koji je bio samnom, no ne znam kako je prah završio unutra.“