|
nije mi jasno
|
| Author |
Message |
kec
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
nije mi jasno
Edise niije mi jasno sto zakljucavas stranicu kad je neko u pravu pusti nek kaze svako sta ima na ovo pa onda zakljucaj
|
|
| 03-10-2007 10:02 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: nije mi jasno
vec su svi rekli sta imaju, ako se nastavi desice ce se veca svadja, i onda ce svi nesto mene okrivljavati koji opet nemam veze sa svim tim.
a ja nit sam se svadjao nit koji klinac.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 03-10-2007 10:20 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Status:
|
Edise niije mi jasno sto zakljucavas stranicu kad je neko u pravu pusti nek kaze svako sta ima na ovo pa onda zakljucaj
E kad vec mene konkretno prozivas red je i da ti odgovorim...
1. Vrlo se dobro sjecam koja su auta bila prije 2-3 godine na Marindvoru jer zivim tamo i svaku noc sam prolazio pred vas dok vam nisu montirali semafore. Ne znam sta si time htio da kazes, da su vam bili extra automobili? Mene sto se tice - nisu bili!
2. Da, bio sam na prvog SR-u i sjecam se auta, isto kao sto se sjecam prvog autoslaloma '97 godine kad pola vas vjerovatno nije imalo vozacku dozvolu
3. Da sjecam se tvog golfa i nisam bio previse imprsioniran i nije mi na pamet padalo da ga sanjam jer sam u to vrijeme vozio 10 i vise godina mladji auto od tog tvog golfa sa 136 KS ali 850 kg tezine i koji je isao od 0 do 100 oko 2 sekude brze od VW 1.8 16v (Ford Fiesta 1.8 16v 100 kW)
4. Apsulutno mi nije padalo na pamet da se trkam osim jednom kad je na crtu stao neki od vas u nekom GSI-u i koji je u toj trci bio vise nego smijesan... Razlog je jednostavan, ne zato sto nisam smJeo ili sto nisam imao auto za to (a napisao sam ti vec koji je auto bio u pitanju pa malo racunaj) nego zato sto ja nemam tih poriva za trkanje. Ja se od svoje 20. godine tj nekih 12-13 godina profesionalno bavim autima i voznjom, presao sam oko milion km za to vrijeme i jednostavo na auta, KS, kW i trkanje gledam na drugaciji nacin
Zadovoljan?
A sad da ja tebe nesto pitam.. Da li si ikad vozio auto koji do 100 ide ispod 6 sek, da li si ikada vozio auto preko 250, da li si ikada provezao brdsku stazu? E kad sve to bar po jednom probas i kad pocnes da ucis od ljudi koji se time bave onda ces skontati gdje si u cijeloj prici...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 03-10-2007 10:43 PM |
|
 |
arminp
Junior Member

Status:
|
goran16v, sve si reko 
svaka cast
|
|
| 03-10-2007 11:04 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Status:
|
Zelio bih jos nesto da dodam vezano za raniji thread koji je zakljucan...
Nemoj pogresno da me shvatis (ni ti ni tvoja raja s Marindvora, mada su raja s Marindvora oni koji zive tamo, a ne koji se okupljaju), ja jako cijenim kad nego od prosjecnog ili ispod prosjecnog auta napravi extra auto, bas kao sto si ti to uradio sa svojim golfom, i ja sam u ovom trenutku imam dva koje pravim sam samcijat. Znaci nisu u pitanju pare i koliko ko ima i koliko moze nego nacin na koji se to pokazuje. Da u svom sredjenom Golfu (ili sta vec sad vozis) prodjes pored mene normalnom brzinom, da ne turiras na semaforu i sl ja bih vjerovatno bio impresioniram s onim sto si napravio, ali kad pocne pored mene skripa guma, turiranja i ostali efekti onda ja ne mogu nista drugo da uradim nego da slegnem ramenima i da se nadam da ce te jednog dana nadoci na pravu stvar. Pravio si auto za sebe, ne za druge i znas kako ide, probas ga par puta i to je ok, a da li moras po semaforima i sl svima da pokazujes sta moze tvoj auto(ne mislim konkretno na tebe ali eto na nekog od vas)?
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 03-10-2007 11:23 PM |
|
 |
kremenko
Member

Status:
|
Taj Golf nije bio nista specijalno. Ni izgledom niti performansama. Trkao se moj jaran sa tobom,crveni Yugo 1.4 motor. Jedva si ga uzeo za 2 duzine. Samo ti je sreca sto te nismo sreli kad je stavio 1.6 motor. Golf koji je najbolje isao u gradu je Vanjin Golf II,ali samo dok je bio kod njega,kasnije je bio kod Simpa,ali to nije bilo to.
A dobro ti je Goran rekao. Kad provozas auto koji ide ispod 6 s ili kad budes vozio 250 km/h,a o trkama da i ne pricamo,onda mozes doci i pametovati.
Ja sam npr. vozao Subaru Imprezu STI. Pa sam dobio na vozanje u Mo na streetrace Suadovu Lanciu,covjek je dao svima koji su bili sa njim da provoza auto. Kilometar,ali dovoljno da znam o kakvom se monstrumu radi.
A golf kao auto me uopste ne interesuje,pa ni najnovija petica.
FORMA JE TRENUTNA,A SLAVA VJECNA
|
|
| 03-10-2007 11:36 PM |
|
|
Most Wanted
Member

Status:
|
bravo gorane , o tome se radi !
da te volim oduvijek sam znao...
|
|
| 03-10-2007 11:51 PM |
|
 |
daki
Posting Freak

Status:
|
|
| 03-11-2007 07:02 AM |
|
 |
kec
Junior Member

Status:
|
Taj Golf nije bio nista specijalno. Ni izgledom niti performansama. Trkao se moj jaran sa tobom,crveni Yugo 1.4 motor. Jedva si ga uzeo za 2 duzine. Samo ti je sreca sto te nismo sreli kad je stavio 1.6 motor. Golf koji je najbolje isao u gradu je Vanjin Golf II,ali samo dok je bio kod njega,kasnije je bio kod Simpa,ali to nije bilo to.
A dobro ti je Goran rekao. Kad provozas auto koji ide ispod 6 s ili kad budes vozio 250 km/h,a o trkama da i ne pricamo,onda mozes doci i pametovati.
Ja sam npr. vozao Subaru Imprezu STI. Pa sam dobio na vozanje u Mo na streetrace Suadovu Lanciu,covjek je dao svima koji su bili sa njim da provoza auto. Kilometar,ali dovoljno da znam o kakvom se monstrumu radi.
A golf kao auto me uopste ne interesuje,pa ni najnovija petica.
e druze da ti i ja nesto kazem:
1.za ovo para sto sam u valio u keca mogao sam kupiti 4 tdi-a pa da se kurcim po gradu (a nedo bog da ga ogrebes) ali nje mi to čejf.Ovaj kec je na pocetku bio 1.5 benz.pa je u njega ubacivana 16v komplet od trpova,struje,motora pa ti skontaj koliko je to para.I tad ga nisi mogao naci da ga ima neko nego si sam morao kontati kako ga ubaciti a da mu sve radi
2.Taj golf je imao i el.podizače.i exaliburov alarm(koji ne kosta ko ti u autosopovima sto ga vi kupujete) centralnu bravu,sjedista od golfa 3 (dok ste vi samo gledali ta sjedista u trojkama) remus auspuh od pocetka do kraja (ne treba ga turirati po semaforima da bi se cuo)
3.Samo da mi je znati kojeg sam to jugu jedva uzeo jer sa jugama se nikad nisam trkao sve su bila novija auta i oni babini sinovi kojima tata zapise kilometrazu kad krenu izaci vani
4.Ako ne znas pitaj simpa da li je uzimao keca il je bio bare sa njim (dok ga je jos Struja vozao znaci prvi vlasnik keca)
5.I za to auto ispod 6 sekundi .Pa napravi ti sam auto pa nek ide i 10 sekundi a ne da pametujete kako procitate na internetu
6.A ako ko ima od vas pametni neka dodze pred Star pa nek stane sa nekim od nas al samo u pare pa nece sutra pricati uzeo me nisam dobro krenuo,slaba mi lamela itd... i ako ti je jos u zivotu daj srbin od auta dodzi brate imamo i mi jugu 1.3 turba pa bujrum
|
|
| 03-11-2007 04:04 PM |
|
 |
kec
Junior Member

Status:
|
a sto se suada hote tice burazeru suad ima i radionu ima i alat ima i godina pa zna a ja sam sklapao auto u 18 bez icije pomoci
|
|
| 03-11-2007 04:07 PM |
|
 |
|
|