Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
NLO
Author Message
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status: Offline
NLO

I ova se slucuva

Во Нерези сообраќајна незгода како на филм

Сообраќајна незгода како на филм, за среќа без загубени животи. Рано утрово, околу 4 часот, семејството Костадиновски од скопско Нерези ги разбудил силен удар.

Кога излегле, го виделе автомобилот марка „Пежо 106“ набиен во оградата на нивниот двор. Веднаш повикале полиција и брза помош.

„Се испаничивме. Се качивме од балконот, да видиме да не има луѓе, жртви. Ништо не можевме да видиме. Дојдоа и две-три групи „Алфи“ и тие бараа, се качија горе. Жената не беше свесна да ни каже дали е сама, дали имало некој со неа. Ги пребаруваа сите грмушки“, изјави Снежана Костадиновска.

35-годишната Ели Смокварска, која го возела пежото, била најдена помеѓу гранките, излетала од возилото додека тоа се превртувало неколку метри во воздух пред да падне во дворот. Викала и барала помош.

Амбулантното возило кое пристигнало по околу 40-тина минути ја пренело до ургентниот центар на клиника. Нејзината состојба е стабилна. Освен преживеаниот стрес, има скршеници на едната надлактица, набиеници по телото и нозете.

Возилото се движело на патот од Горно кон Долно Нерези. Кога загубило контрола, излетало од патот и завршило во дворот на куќата на семејството Костадиновски. Тие велат дека ова е трета ваква посериозна сообраќајна несреќа.

Незаштитениот пат е и најголемата причина што Смокварска изгубила контрола и не успеала да се извлече од смртоносната кривина, како што ја нарекуваат жителите на Нерези.

„Отскокнала, се удрила во оградата, се извртила нагоре, се наденала и така застанала“, рече Костадиновска.

МВР се уште работи на откривање на причините за несреќата. Најверојатно Смокварска возела пребрзо. Требала навреме да стигне на скопскиот аеродром, каде работи. На улицата нема траги од кочници.

Жителите на Нерези повеќепати апелирале до надлежните да постават заштитна ограда, но оттаму останале глуви. Веројатно треба да се загубат човечки животи за да проработи свеста, велат тие. Костадинови ќе бараат отштета за уништениот дел од дворот.

Imate video na http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=80936

Izvor: A1 TV

Forever #1

Igor Savic - Gonza
06-24-2007 07:17 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MJanosh
Senior Member

Group: Registered
RE: NLO

prozorot na vozackoto mesto e na mesto, a gledam i vratata.. sto znaci deka izletala od zadniot prozor ? pa pa pa

I'L BEAT YA IN REVERSE!!! :)
06-24-2007 08:32 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Katz
Administrator

Go gledav prilogot.
Na lev lakt prodolzila so pun gas pravo!

Forever #1

Igor Savic - Gonza
06-24-2007 08:39 PM
pajero1987
Posting Freak

Ma Golf je to...malo iskucas i opet pungas...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
06-24-2007 08:50 PM
Katz
Administrator

Mozda i naprave golf kad iskucaju. Bio je P106.

Forever #1

Igor Savic - Gonza
06-24-2007 10:04 PM
Katz
Administrator

Ukratko za one koji neznaju cirilicu.

Cura je zurila na poso i jutros oko 4 spustajuci se kroz Vodno (nije u pitanju staza gde se vozi utrka), produzila pravo pri punom brzinom, ispala na drvo iz auta koji je letio.
P106 je prvo udario orgadu, onda zavrsio u stubic pa se okrenuo i popeo na fasadi.
Cura imala srece, lom nadlaktice i par modrica.

Forever #1

Igor Savic - Gonza
06-24-2007 10:09 PM
dr
Posting Freak

Status: Away

znaeme kirilicu a i jazik Smile
moze i nee pravilno ali se razbira

06-24-2007 10:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Vidi fakat 106-ica...nisam ni skontao...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
06-25-2007 06:11 AM
dr
Posting Freak

Status: Away

pajero1987 Wrote:
Vidi fakat 106-ica...nisam ni skontao...

Vidis kako dogma zaslijepi covjeka.
golf, golf, golf...
Smile

06-25-2007 07:48 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Katz
Administrator

Pug je jos uvjek na istom mjestu Exclamation

Заглавениот автомобил ќе го извлекуваат со кука

Досега беше невозможно да се отстрани автомобилот, бидејќи нема соодветен пристап за кран со кој би се подигнал

Таткото на сопственичката на автомобилот „пежо 106“, кој петнаесетина дена е набиен во двор на семејна куќа во Нерези, деновиве ќе се обиде да го извлече со возило со кука. Скопјанецот Глигор Смокварски вели дека откако се случила несреќата на неговата ќерка Ели (35), се обратил на неколку места и барал можности како да го извлече заглавеното возило од домот на семејството Костадиновски. - Пред куќата има еден канал, кој е покриен со импровизиран мост. По тој мост може да помине само лесно возило, со максимална тежина од два тона. Никако не може да помине кран, со кој би требало да се подигне возилото. Разговарав со претставници на претпријатието „Улици и патишта“, со сообраќајни инженери и сите се согласни дека таму пристапот е лош, односно нема начин еден кран да го помине мостот. Јас сум прв што сака да се извлече возилото, но тоа досега не беше можно - вели Смокварски.

Тој деновиве ќе се обиде со помош на едно полесно возило, на кое е закачена кука да го извлече автомобилот, кој повеќе од две недели е во дворот на Костадиновски.

Несреќата се случи на 30 јуни околу 4 часот наутро. Ели Смокварска излетала од патот на кој има опасен свиок, возилото неколкупати се превртело, при што таа испаднала од него. Смокварска има силен потрес на мозокот, скршеници и набиеници по телото.

Во семејството Костадиновски велат дека сакаат што побрзо да се отстрани автомобилот, бидејќи се чувствуваат небезбедно. Веднаш по несреќата тие се обратиле до Општина Карпош и побарале незгодниот пат над нивната куќа да се обезбеди со банкини за да не се случуваат вакви излетувања со возила. Локалните власти им ветиле дека ќе го оградат патот, но жителите се жалат дека досега ништо не е преземено.

Forever #1

Igor Savic - Gonza
07-13-2007 03:57 PM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: