|
Normalno ili ne ???
|
| Author |
Message |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Nema na čemu. A što samog sebe persiraš ? Da se nisi negdje pive dohvatio ?
hahahhaa, dobar dobar
E citao sam izvjestaj max power-a, inace najjaci i poznatiji magazin u britaniji i mnogo se jako drzi i u evropi, gdje su ljudi angazovali par "dotkora" u nekom tamo insitutu da ispitaju taj slucaj malo jelte, jaka muzika ovo ono, da skratimo pricu, baki reko da mozes i da riknes od jake muzike pored toga sto ces da ostetis bubnjice. Ima taj izvjestaj u magu al ne mogu da ga nadjem na netu, doduse nisam ga ni trazio jossh na maxpower.co.uk.
A sto se tice tih likova koji navodno slusaju glasno, pa slusam i ja al 20 min svakog dana i to ako nas ima par ono da se skupimo pa za*ebancija, a da ce se neko vozit citav boziji dan i slusat vol do daske oce k.... moj, ja bar josh nisam nikad nikog upoznao da slusa ziku tako u kolima, pa ni one extremne a zivi mi je primjer cova koji je DJ i njegova ekipa, on posebno nece jer radi s tim 4 veceri u sedmici a i njih par extrema iz te ekipe koji inace rade sa zikom za zivot izbjegavaju tako neshto jer momci znaju sta je. ma daj, ako je neko pocetnik i ono, tek stavio ziku u kolica, pa tako ce je slusat prvih sedam dana i nece vishe nikad, sem naravno kad je okupljanje neko. Pa nemoguce je, izadjem iz kluba pa mi usi zuje dva dana, a da ne spominjem kolica gdje se 2 i vishe kw slusa u tri kubna metra
Man maximum Machine minimum
|
|
| 11-01-2004 12:52 PM |
|
|
Guest
Unregistered
|
A sto to nije zdravo ne kontam?
Evo kod mene uvijek drma muzika ali meni to ne smeta (citaj nemam problema sa sluhom zbog toga).
Ja odkako sam poceo da uvijek sam glasno slusao jel volim muziku i bukvalno prvo cd player palim pa onda motor svijetla i ostalo.
Ali sad naravno kad neko ima jaku muziku to ne znaci da je stavio samo zbog toga da bi se pola grada okrenulo kad on prodje. To jest fin osjecaj ali nije niko lud da samo zbog toga daje pare.
Znam ja po sebi, kad odvrnem muziku i prodjem sa spustenim prozorima nema ko se ne okrene ali ja isto pojacam i kad kisa pada i kad su mi zatvoreni prozori, jednostavno to radim za svoju dusu.
|
|
| 11-01-2004 03:46 PM |
|
 |
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
Pa vidi JD, jednostavno je... u Kalibri CRUNCH proizvodi oko 120 db... sta mislis to pojacati do kraja ...
Jel ti poznato da je cifra od 120 kad se prica o decibelima stetna za usi...
Odose bubne opne, ode tijelo, razvali se sav...
ja garantujem da nikad u zivotu necu imat kamen u bubregu zato sto sam se vozeci u kalibri sav "razvalio" od muzike... 2 kW na pola metra iza tebe, a ti sjedis na zadnjem sjedistu... to je smrt...
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 11-01-2004 04:07 PM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
Heh ne znam koliko je dB kod mene ali meni fakat zika ne smeta.
U pocetku mi je i bilo ko prejako i nisam mogao stalno slusati do kraja ali sad sam se vec navikao.
Al zato ko god prvi put sjedne u auto nakon jedne pjesme ga glava zaboli.
|
|
| 11-01-2004 04:20 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Heh ne znam koliko je dB kod mene ali meni fakat zika ne smeta.
U pocetku mi je i bilo ko prejako i nisam mogao stalno slusati do kraja ali sad sam se vec navikao.
Al zato ko god prvi put sjedne u auto nakon jedne pjesme ga glava zaboli. 
hehehe, u pocetku ti bilo prejako a sad si se navikao, bato, eto ti prve simptome, postaces deda za nekih 3 god ako tako nastavis
Man maximum Machine minimum
|
|
| 11-01-2004 05:09 PM |
|
 |
AdiBoy
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
neko mi rece da steti cak i jetri...kako god da okrenes nije zdravo i bolje je ne navikavati se na to.
I dalje sam za to da se ponekad odrvne, sto Thunder rece pred skolom isl. ali isto tako je ofirno kada stojis na semaforu odrvnes do kraja, cim krenes smanjis, opet semafor (stojis) i odvrnes...smijesno mi : ) , a ja sam pratio jednog lika kako to radi.
|
|
| 11-01-2004 06:54 PM |
|
|
ThunderBird
Banned
Status:
|
ima ljudi koji se nemogu koncentrisati na voznju ako ima je glasna muzika pa onda smanje kad voze... ima i toga...
Jos am nesto htio napisat... hm, a da.. Adi, neznam za jetru ali steti bubrezima sigurno
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 11-02-2004 06:44 AM |
|
 |
Cile
Member
![*]() ![*]()
Group:
Status:
|
kazu da je kad probije avion zvucni zid 120db a brate napravis dobru muziku i odes na db drag i tamo divljas.. ko mali Tin (grizelj) ... za ona koji neznoaju to je onaj sa zutom tricom karavan sto je bio na SR u Mostaru!
:) :) :)
|
|
| 11-02-2004 07:17 AM |
|
 |
ThunderBird
Banned
Status:
|
Muzika uonom golfu je OČAJNA...
Nigdje u zivotu nisam vidio da covjek da 20k km i da nigdje nema kondenzatora... e to mi bi ocaj teski...
Kako to radi bog zna...
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 11-02-2004 08:13 AM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
Muzika uonom golfu je OČAJNA...
Nigdje u zivotu nisam vidio da covjek da 20k km i da nigdje nema kondenzatora... e to mi bi ocaj teski...
Kako to radi bog zna...
Cuj ocajna haha. Pa eto nadji ti nekoga sa jacom muzikom (147.7db) pa cemo pricati.
Uostalom ako nisi znao Grizelj je prodao neke komponente (pojacala koliko ja znam i eto kondenzatore izgleda) jer su mu raja trazila a nije mogao naruciti pa je prodao iz svog auta. Tako da ne znam da li je u Mostaru imao "punu opremu" ili samo dio onoga.
|
|
| 11-02-2004 02:57 PM |
|
 |
|
|