Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 Next > Last »
Nove slike....... (kolica)
Author Message
esso_sa
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away

Quote:
al evo da i ja nesto zaserem... nebi sredjivo dizela....

Quote:
I kad si vec spomeno F&F... mislim da je ovo auto najblize tom stilu od svih koje ja vidjam a koja su takoreæi "nabudzena"....

Thunder, nemoj me pogresno shvatiti ali stvarno nema logike na taj nacin napucavati bilo kakvo auto koje to nemoze opravdati.....
Pa covjece to je DIESEL !!! Ne kazem da je to auto slabo ali ipak kada neko vidi tvoje auto na cesti logicno je da ce ocekivati da imas minimalno VR6 motor pod haubom pa cak i vise a ne DIESEL. Question Question Question . Pocinjes poprilicno liciti opisu sto je neko stavio u niti B&H tuning.
Pricas kako ti se ruke tresu od ubrzanja.... Jesil ti ikad provozao nesto jace u zivotu od tog auta Question Question Question Jesil svjestan da jedan Golf 2 GTI 16 V iz osamdeset i neke godine moze usisat to tvoje auto skupa sa tim plastikama izbacit ga na auspuh i uvidu istopljene plastike i nestati ko tacka u daljini u roku od par sekundi ??? Jel ti crnjak kad se penjes uzbrdo ili kada dodajes jaci gas sa tako napucanim autom a iza ostavljas crni dim iz ta svoje 4 solunara. Ovo je stvarno smjesno....

10-30-2004 08:05 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cod
Member

Status: Offline

e jebga ljudi vi opet nevidite razliku izmedu tuninga i stylinga

10-30-2004 11:21 AM
esso_sa
Posting Freak

Tuning i styling idu jedno uz drugo. Nije logicno napucati auto sa "malim" motorom ili imati zvijer pod haubom a izvana nista. Napucano auto mora imati i jak i napucan motor i obrnuto.
Evo i site koji ce potvrdit

http://www.vwhome.de

10-30-2004 11:43 AM
Guest
Unregistered

Jel to pise negdje da se MORA srediti i motor ako vec hoces da napucavas auto? Jel ima taj zakon?

To je cisto do licnih potreba i zelja pojedinca. I zato ako je Thunder napucao izgled a motor nije dirao (a jeste ga dirao, povecao mu je snagu na 140 konja koliko se ja sjecam), to je njegova stvar i nemate se vi tu sta petljati. Mislim ok je da iznesete svoje misljenje pa makar bilo i negativno ali sad ispade da je njegov Golf pravo smece, zato jer nije stavio 2 turba koja ce mu skratiti vijek motora za 80%. Eh onda bi vi rekli da je to napucan auto cccc.

Ne mozete ova nasa auta mjeriti po standardima van Bosne jer tamo manijaci kad uloze po 50 hiljada eura u tuning onda vi kazete "e ovo je napucan auto"... Morate da shvatite da uvijek ima bolje auto, zato i ta po vama napucana auta su smece kad ih poredis sa jednim Ferrarijem.
I morate da shvatite da nemamo svi milione da ulazemo tolike pare u auto, pogotovo ovdje u Bosni.

Evo ja licno kad bih htio napucati Corsu, sredio bih je samo izvana. Motor ne bih dirao (eventualno k&n filter) jer mi to niti treba niti me interesuje, a ionako puno trosi po gradu hehe. I sad mi vi trebate doci i reci "e momak tuning i styling moraju ici zajedno"... Briga mene, to je moje auto i ja radim od njega sta hocu. Tako isto i za Thundera, on je uradio na Golfu sta se njemu svidja i to je njegova stvar.

10-30-2004 01:10 PM
Quote this message in a reply
cod
Member

sa se mora nebudi glup.kakvo je ocjenjivanje na street utrkama,sta se sve ocjenjuje,cuj mora zajedno,styling je nest drugo a tuning je druga stvar,jel tak JD ,a uostalom bilo je ovakvih tema i prije,i sa covjek stavi samo felge i mora imat 200 konja,a dobar ti je taj zakon,svaka ti cast

10-30-2004 01:52 PM
esso_sa
Posting Freak

Znam ja da je ovo Bosna ljudi i da se nema para i sve, al onda netreba pricat kako je auto perfekcija na tockovima i kako razvija ogromna ubrzanja i sl. to me pravo nervira. Evo ja prvi imam auto koje sam i chipovao i nagurao filtera i raznih gluposti stavio odvojenih grana i svega i opet sutim i ne pricam kako je perfekcija na tockovima i kako je avion od auta jer nije ni blizu toga. Radim auto za sebe i za svoj cef i ne serem okolo kako ide i kako je divno napucan. Cijenim svaciji trud pa u ovom slucaju i ThunderBirdovo jer nije sve ovo bilo lako napraviti ali opet nije osnova za vec navedene price i postove o perfekcijama i ubrzanjima i slicno. I ja sam slicno razmisljao i pravio se vazan i mislio da sam brz dok me jednog dana gospodin u kravati i odjelu nije preskocio na cesti sa svojim audijem 8 kao da me nikad nije ni bilo tu...

10-30-2004 03:48 PM
Mondeo
Posting Freak

ja mislim (al molim da se odmah ne podje pljuvat po tome) da je bolje ugraditi cip, turbopunjac, NOS, i jos malo poraditi na motoru, a vizuelno eventualno felge, opruge, spoiler, auspuh. I tako imas omjer MOTOR:STYLING 50:0, a ne kao kod thundera MOTOR:STYLING 15:85. to je moje misljenje

HEMI Power
10-30-2004 04:08 PM
ThunderBird
Banned

Group: Banned

NeEth_JIM Wrote:
moze svak nesto srat...
al bi ga svak volio imat...

Istina...

Quote:
koje su to gume na tom golfu thunder?

195/55 R15 (ubrzo ce 16-ke)

Quote:
Pa covjece to je DIESEL !!!

Da,dizel koji ide brze od tvog GTI-a

Quote:
Jesil ti ikad provozao nesto jace u zivotu od tog auta

Da, BMW 530d i VR6

Quote:
Jel ti crnjak kad se penjes uzbrdo ili kada dodajes jaci gas sa tako napucanim autom a iza ostavljas crni dim iz ta svoje 4 solunara.

Nije crnjak zato sto se ti vozis iza i nevidis nista od dima...

Quote:
Tuning i styling idu jedno uz drugo.

Nidje ne pise da je obavezno... ovo zavisi od osobe do osobe...

Uostalom, vama nije izgleda tuning kad auto koje ima 110 KS napravis da ima 143 KS...
Pitanje, pa sta je onda tuning ???

Quote:
Tako isto i za Thundera, on je uradio na Golfu sta se njemu svidja i to je njegova stvar.

Svaka cast... cijenim ovo

Quote:
I tako imas omjer MOTOR:STYLING 50:0, a ne kao kod thundera MOTOR:STYLING 15:85. to je moje misljenje

I ko ce pogledati to tvoje auto ako imas motor koji je pod haubom i koji se nevidi pored recimo golfa parkiranog 2 metra odatle ???

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
10-30-2004 05:44 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
esso_sa
Posting Freak

[/quote]Da, BMW 530d i VR6

Quote:
Nisi onda nista ni provozao.....

Da,dizel koji ide brze od tvog GTI-a

Quote:

Lupas gluposti sad jer neznas sta tacno vozim (auto ima preko 150KS)...

Uostalom, vama nije izgleda tuning kad auto koje ima 110 KS napravis da ima 143 KS...

Quote:

Licno sam do sada stavio :

Chip ---18KS
K&N 57i CAI ---- 5KS
Grana 4-2-1 ----- 10KS
Bregasta 270 Stepeni --- 15KS

Pored svega uradjenog ne lupam po forumu na sva zvona kao ti, i pitam se dali jos uvijek mislis da si brzi od mene jer ako mislis vrijeme je da se probudis popijes kafu i malo razmislis o nekim stvarima sinko.
Dalje vise necu odgovarati jer vidim gdje ovo vodi niti cu ikada kliknuti na neki tvoj topic jer mi je stvarno muka od svih ovih "djecijih" prica...

10-31-2004 08:30 AM
sixpack
Banned

Group: Banned

Esso cudna je ta tvoja prica o autima .Prvo tvrdis kako ces mene obrijat na cesti s tim gti te ga onda prodajes,pa onda svjetujes ljudima da stve vr6 za kojeg kazes da ne valja,i na kraju kazes da trazis motor 16v za auto.Iodakle ti preko 150 ps na ovom sto si sve stavio mozda 130 jedva a to je mala maca za danasnja auta.Svaki dan imas drugu pricu o snagama i motorima ...

nisam brz ali ipak?
10-31-2004 08:40 AM
Pages (6): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Nove fore (ismeta hore) Sajo_Turbo 8 830 08-07-2007 05:06 PM
Last Post: D!2
  Moje nove "rims" BloodMKIV 31 2,501 01-23-2006 12:46 PM
Last Post: BloodMKIV
  Tuning SLIKE Sexon 14 1,505 11-22-2005 07:54 AM