Post Reply  Post Thread 
Novi Defender
Author Message
Rujo
Member

Group: Registered
Status: Offline
Novi Defender

Radosna vijest za sve ljubitelje pravih terenaca. Land Rover će ipak razviti novog Defendera na samostalnoj šasiji a ne na djeljenoj platformi sa novim Discoveryjem i RR Sport. Potvrđeno je kako će nova šasija imati mogućnost ugradnje raznih vrsta vješanja od krutih osovina na helikoidnim amortizerima do nezavisnog vješanja, sve u zavisnosti od potreba kupaca i načina eksploatacije. Tako će civilna verzija najčešće imati mekše nezavisno vješanje a razne profesionalne službe robusniju izvedbu sa krutim osovinama. Time Land Rover pokazuje da i pored narastajuće popularnosti SUVova jedan pravi radni stroj u njihovoj gami proizvoda mora postojati (Breme tradicije je prejako da bi se tek tako zaboravilo Very Happy ). Izlazak novog Defendera sa ne očekuje prije 2005-2006.

Off Road - The Ultimate Freedom Of Living
MUD IS ALL WE NEED

http://www.4x4.ba
10-17-2003 06:54 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sj 413
Junior Member
**

Re: Novi Defender

Rujo Wrote:
Radosna vijest za sve ljubitelje pravih terenaca.Izlazak novog Defendera sa ne očekuje prije 2005-2006.

Rujo mislim da se tome najviše raduje .... jer njegov sanjani off-roader je upravo Defender "black edition", ali mislim da će se moći strpiti i skupiti dovoljno para do poćetka proizvodnje ovog novog.
U jedno sam siguran. On će izabrati "hard" verziju sa krutim osovinama.

Lijep pozdrav i vidimo se sutra u Mostaru na startu "Čvrsnica" Off- road rally-a, kojim se zatvara sezona ovogodišnjeg "Good Year off-road cup-a"

Lijep pozdrav i ostalim učesnicima

SJ 413

Real challenge and real fun = off-road pure or extreme!
10-17-2003 07:35 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators

Ne znam za novi.
Ali sam veceras video na ulici jedan predivno sredjen stari Defender,sa volanom na desnoj starni i motorom ( po zvuku bih rekao da je najmanje V6,ali bih pre rekao da je V8 ). Majko moja kakav zvuk.

Understeer is a crime - Colin McCrae
11-04-2003 01:52 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Rujo
Member

Ponovo čitam da se šuška da će Ford uvesti (uvodi) radikalne poteze od kako je preuzeo LR. Tako da po zadnjim tračevima novi Defender će se proizvoditi u Turskoj a u Solihullu Range Rover i novi Discovery uz drastično poboljšanu kontrolu kvaliteta. Freelander je i tako preseljen na drugu lokaciju što je prvi put u istoriji LRa da se svi modeli ne sklapaju (proizvode) na jednom mjestu.

Off Road - The Ultimate Freedom Of Living
MUD IS ALL WE NEED

http://www.4x4.ba
11-05-2003 05:48 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Novi "Paris-Dakar" Francuz 6 351 01-26-2008 06:40 AM
Last Post: Skyline
  Defender se prevrnuo na testu Fele 53 2,062 06-30-2007 12:21 PM
Last Post: dr

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: