Post Reply  Post Thread 
Pages (12): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Novi projekat...
Author Message
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status: Offline
RE: Novi projekat...

BMW-E30 Wrote:
pozdrav,
Young Timer back on the street.svaka cast da si ga naso.
treba ostat iz vana orginal,ali tehniku promjeniti da bude 325i hehehe.
sala sa strane odluci ti kako da bude.
cu

I ja sam razmisljao o ubacivanju nekog sestaka iz E 30, ali sam odustao odmah na poceku iz prostog razloga... I motor i auto je u takvom stanju da bi bilo steta ista dirati, a onda za koju godinu kad budu vazni svi original dijelovi na autu imati auto u kojem je motor novije generacije.

Proud to be BMW E 21 owner!
10-10-2006 05:47 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Delegat

Informacija za sve zainteresovane... Za sljedecu subotu je dogovoreno izvlacenje auta iz garaze, tovarenje na prikolicu i pravac servis. Planiramo prije svega auto oprati da mu se moze prici, izvrnuti svjecice, pripremiti motor pred paljenje i onda pokusati upaliti motor, a onda popisivanje svih nekih brojeva radi nabavke remenja, pumpi i kojekakvih sitnica u narednom periodu. Ako sve prodje kako treba auto se opet tovari na prikolicu i nazad u garazu do sljedece akcije... Ako se bude imalo sta slikati - slikacu i postaviti slike.

10-10-2006 06:09 AM
goran16v
Delegat

I kao sto sam u predhodnom postu napisao danas sam izvukao auto poslije 6 godina iz garaze. Prije samog izvlacenja sam kucnuo par puta po tromblovima i kad smo ga zakacili auto je krenuo bez problema. Poslije otprasivanja, puhanja guma (jos dok je bio na kamionu), malo neke pripreme itd ubacila se baterija, klik i nista. Okreni obrni, skontamo da je problem u kablu od + kleme do anlasera i kad smo promijenili buksne na obje strane kabla auto je uz pomoc sprice benzina u karburator upalio "na po kljuca". Doduse malo je stucao , trzao i smirio se. Poslije toga je slijedilo sipanje ulja, promjena filtera ulja, zaraka i benzina, uvrtanje novih svjecica i Ravenola. Za ponedjeljak je planirano pretresanje karburatora, provjera termostata (evenualna zamjena) i jos neke sitnice. Prije povratka u garazu na zimski san bice potrebno uraditi dosta toga na struji jer radi jedino sirena tako da cemo se malo igrati zicama i klijestima.
Nazalost danas je bila trka-frka pa se nije imalo sta slikati, a ni nekih znacajnih vizuelnih promjena nije bilo ali kad bude slikam i postam.

10-14-2006 03:45 PM
ramirezz
Junior Member
**

Group: Registered

ono sto se dosad vidilo izgleda odlicno svaka cast mislim da se nesto djelova za taj model moze naci kod par ljudi u BL pa kad skontas sta ti treba napisi i samo naprjed uzivaj Big_boss

10-14-2006 06:58 PM
goran16v
Delegat

GSI_cabrio Wrote:

Quote:
GSI_cabrio Wrote:
Ja mislim da se jedan prodaje jos isto. Stoji kod bezistana, kod hotela europa. Nema cijene.
Iskreno... Za mene nije fol kupiti vec uradjen auto, to je za nekog ko hoce samo da se vozika i da bude vidjen, fol je u uzivanju dok radis na autu, a usput ga sredjujes po svojoj volji, a ne kupujes nesto u cemu nisi mogao ucestvovati.

Ko je reko da je sredjen???

BMW 1502, 1975 godina kod Bezistana jeste sredjen (ne napucan), tj. uradjena mu je unutrasnjost i ofarban je, a cijena mu je, koliko sam ja cuo 4500 Eur. Doduse nedostaje zadnja karambolka....

10-15-2006 08:02 AM
goran16v
Delegat

Evo nekih novosti o napretku projekta, sto bi rekli ovi nasi "implementatori" progress report...
Bilo kako bilo, zadnjih 10-ak dana se dosta toga uradilo na autu. Osim sto je upaljen, motor ustiman (ugrubo) i sto su u motor nasute tekicine koje zivot znace generalno je uradjena struja, tako da rade sve krupne i sitne stvari, osim sva 4 zmigavca jer se prekidac raspao a ne pase mu ni s jednog drugog modela. Prilikom kupovine nisam primjetio da je jedan far obicni a drugi za H4 sijalicu, pa je i to rijeseno nabavkom i drugog H4 fara. Najvise se radilo na unutrasnjosti, iz Viteza su nabavljene sve lajsne po bokovima i sitnice u unutrasnjosti koje su nedostajale. Danas se cijeli dan radilo na zamjeni podne obloge. Buduci da je original obloga nepopravljivo unistena nekom hrdjom (vrlo interesantno samo s lijeve strane), te da je gotovo nemoguce naci oblugu za ovaj model u pristojnom stanju pribjegao sam starom triku u tu oblogu zamijenio polovnom ali u odlicnom stanju oblogom iz E 30 serije. Imao sam srecu da nadjem oblogu iste boje i da zamjena nije trazila previse prepravki, sva udubljenja i krivine su gotovo na istom mjestu, osim sto je tunel na E 30 malo siri pa se tu malo krojilo. Usput nisam mogao da odolim i da temeljitio ocistim komandnu tablu kade je vec pola bilo rastavljeno.
Auto je vracen u garazu gdje ce cekai proljece i nastavak radova, a poslije praznika cu pokusati slikati promjene na unutrasnosti u odnosu pa prvobitno stanje. S vana se nista bog zna sta nije desilo osim temeljitog pranja.

10-22-2006 04:46 PM
goran16v
Delegat

zlaja ban Wrote:
Svaka cast!!
Vjerujem da poslije pranja i poliranja nece trebati vecih zahvata.Na toj kilometrazi mehanika mora biti vise nego OK.
Cestitam!Jos jedan dobar auto se vraca na gradske ulice.

10-22-2006 05:30 PM
goran16v
Delegat

E postovani forumasi...
Izvjesno vrijeme me nije bilo na forumu a razlozi su frka na poslu i naravno BMW.
Iako sam planirao da se nista ne dira do proljeca ipak sam skontao da bi bila steta da se ne iskoristi relativno topla jesen pa se auto opet izvukao iz garaze.
Nazalost, zbog dugodogisnjeg stajanja stetu su pretrpili difoni koji su se skamenili pa je hladan motor dimio plavo nevidjeno, tek kad se ugrije dim nestane, a sljedece paljenje bi bilo katastrofa jer se ulje slijevalo u cilindre kroz rasirene difone. Iz tih razloga glava je skinuta i poravnata, uslajfani su ventili, ubaceni novi difoni i sa novim original bmw dihtungom glave vracena nazad. Poslije je premjerena kompresija i sad je sve tip-top.
Osim motora, koji je sad definitivno uradjen, zahvaljujuci ljudiam iz Elpi komerca u Sarajevu narucena je tkanina za prostirku u gepeku koja je gotovo identicna unistenoj original podlozi, koju obrubili i sa sredjivanjem poklopca rez. tocka i gepek je zavrsen.
Sto se unutrasnjosti tice, osim detaljnog sredjivanja struje (ubacivanjem svih mogucih nedostajuci i pregorenih sijalica) ugradjen je radio-kasetofon kolutas Blaupunkt Bristol 27 u savrsenom stanju. Uz kasetofon je montirana antena (vrlo slicna oktinutoj original anteni) ze par zvucnika, buduci da na autu postoje samo dva mjesta za zvucnik i radio je sa samo dva izlaza.
Uz ove radove za auto je kupljeno brdo sitnica koje ce biti ugradjene poslije farbanja (dodatne original felge koje su vec sredjene i ofarbane itd, itd...). Buduci da su na red opet dosli minusi, auto je svecano vracen nazad u garazu do proljeca.
Evo ide par slikica sa before/after pokusajem...

Attached File(s) Thumbnail(s)

12-17-2006 09:11 AM
goran16v
Delegat

Kao sto rekoh before/after je samo pokusaj koji se nastavlja...

.jpg File  Resize of Resize of Resize of Resize of bmw ext 2.JPG (Size: 9.23 KB / Downloads: 127)

12-17-2006 09:28 AM
goran16v
Delegat

Nazalost, iz nekog razloga kad kliknem na remove attachment opciju reply se automatski posta...

12-17-2006 09:31 AM
Pages (12): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Novi projekat preko zime.... BMW-E30 42 1,927 02-06-2008 07:20 PM
Last Post: BMW-E30
  Projekat mr2turbo 46 2,388 10-14-2007 10:49 PM
Last Post: mr2turbo