Post Reply  Post Thread 
Pages (12): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Novi projekat...
Author Message
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status: Offline
RE: Novi projekat...

Smile samo naprijed

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
12-17-2006 09:32 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Delegat

Ma sad ostaju uglavnom teretne stvari koje na nit mogu nit hocu da radim zimi, pospremanje prednjeg ovjesa (spone, gumice na balans stangi, pakovanje lafeta, amortizeri itd), pretresanje kocnica (novi diskovi, crijeva, disk plocice itd), kacenje komplet novog auspuha i naravno pedantno farbanje. Poslije toga ide fina montaza a do tad cu grickat nokte od nestrpljenja, ali sta da se radi...

Proud to be BMW E 21 owner!
12-17-2006 09:41 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

brzo ce proljece..a mozda bude i topla zima Smile

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
12-17-2006 10:07 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Delegat

Evo i slikice radio-kasetofona kakav je ugradjen u auto

Attached File(s) Thumbnail(s)

12-17-2006 11:33 AM
goran16v
Delegat

Evo jos par informacija... Na auto ce najvjerovatnije biti namontirane Pirelli P400 Aquamile 175/70 R13 ili 185/70 R13, u zavisnosti od toga hoce li ove druge dimenzije biti na lageru i cijene naravno. Ove gume sam odabrao ne zbog performansi nego zbog izgleda, sara ovih guma ima prilicno tradicionalan izgled koji ce se uklopiti u opsti look auta. Guma sama po sebi je neka cudna kombinacija, ovdje je prodaju pod ljetnu gumu sa kisnom sarom, a na samoj gume ima mala oznaka M&S, ali definitivno nisu ciste zimske gume. Evo slikica gume...

Attached File(s) Thumbnail(s)

12-17-2006 03:11 PM
Fele
Posting Freak

Group: Registered

Svaka cast samo naprijed, BMW ce biti odlican Wink

FK automotive - prodaja - Pioneer

12-17-2006 03:28 PM
invisible
Member

samo produzi, vjerovatno ce biti dosta bolji od onog vec restauriranog kraj bezistana (iako nije isti model ?!), zbog same cinjenice da tipovi koji su onog radili nisu stedjeli na kozi, i na ratkapama od 120 KM, ali im je bilo mrsko uraditi neke sitne, ali ne i nebitne detalje...

i josh jedna stvar, da sam na tvom mjestu, farbao bih ga u drugu boju... j*bo alpinu... , bijela je (po meni) BMW - killer boja...

Keep it clean !
12-17-2006 10:46 PM
cenga
Posting Freak

Boja je po meni predobra, stvarno dobra boja.
Druga stvar citao sam ovo sa uzivanjem sve sto si napisao, SVAKA TI CAST, na volji trudu zivcima i svim .
Auto je fenomenalno , preslo jako malo , a BMW tako star heh...
Mislim da ga nikada neces prodati !
Sretno i izvjestavaj nas redovno .

Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi
12-18-2006 08:53 AM
goran16v
Delegat

invisible Wrote:
samo produzi, vjerovatno ce biti dosta bolji od onog vec restauriranog kraj bezistana (iako nije isti model ?!), zbog same cinjenice da tipovi koji su onog radili nisu stedjeli na kozi, i na ratkapama od 120 KM, ali im je bilo mrsko uraditi neke sitne, ali ne i nebitne detalje...

i josh jedna stvar, da sam na tvom mjestu, farbao bih ga u drugu boju... j*bo alpinu... , bijela je (po meni) BMW - killer boja...

Svako trud na restauraciji je vrijedan paznje, pa to vrijedi i za onaj 1502 kod Bezistana. Postoji samo razlika izmedju onoga kad neko kupi uradjen auto i onoga kad neko sam radi restauraciju. Po meni tek ova druga varijanta ima smisla, sve ostalo je sminka. Sto se onog 1502 konkretno tice meni oko para nekoliko stvari, prije svega taj auto (najslabiji model 02 serije) se nikad nije isporucivao s kozom te mu je to restauratorski minus, druga stvar su ratkape koje ascare bodu oci, po meni je ljepse naci original felge bez ratkapa samo sa BMW niklovanom kapicom preko cent. sarafa, trece je sto fali zadnja karambolka i onaj crni potez bojom na mjestu gdje treba doci karambolka i sto je mozda najgore od svega a to je da je vlasnik ostavio auto tek tako na parkingu na ispuhanim gumama itd. Nazalost, ako ostane tamo od tog auta uskoro nece biti nista. Istini za volju nisam detaljnije zagledao taj auto jer mi je nekako ofirno da se zavirujem na sred ulice
Sto se boje tice, moj cilj je dovesti auto sto blize fabrickom stanju, pa samim time zadrzati i original boju iako je najosnovnija bijela.

12-18-2006 01:01 PM
goran16v
Delegat

cenga Wrote:
Boja je po meni predobra, stvarno dobra boja.
Druga stvar citao sam ovo sa uzivanjem sve sto si napisao, SVAKA TI CAST, na volji trudu zivcima i svim .
Auto je fenomenalno , preslo jako malo , a BMW tako star heh...
Mislim da ga nikada neces prodati !
Sretno i izvjestavaj nas redovno .

Kao sto sam i u predhodnom replyu napisao, kako god da mu stoji boja namjeravam je zadrzati zbog autinticnosti, iako mu bijela poja lijepo stoji po meni je za E 21 seriju najljepsa met. svijetlo plava u kombinaciji za tomiranim staklima.
O prodaji nema govora. Dok sam jos bio u fazi pregovora za taj auto sam obezbijedio garazu u blizini servisa iz koje ga je relativno jednostavno (neregistrovanog) prebaciti u servis, te drugu garazu koja ce mu biti "dom" po zavrsetku radova.
BTW Danas sam dobio obecanje da nece biti nikakvih problema oko anbavke amortizera zahvaljujuci moj prijatelju Zlaji iz Billy servisa.
U svakom slucaju hvala na podrsci...

12-18-2006 01:17 PM
Pages (12): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Novi projekat preko zime.... BMW-E30 42 1,930 02-06-2008 07:20 PM
Last Post: BMW-E30
  Projekat mr2turbo 46 2,388 10-14-2007 10:49 PM
Last Post: mr2turbo