Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 [2] 3 4 Next > Last »
1 Votes - 5 Average   Novi sistem upozorenja na PunGas.com
Author Message
zoka
Glavni i neodgovorni PG programer

Group: Administrators
Status: Offline
RE: Novi sistem upozorenja na PunGas.com

Iskreno da vam kazem kad smo sa Edisom davno poceli projekt PunGas.com kao ideju da stvorimo jedno mjesto gdje ce ljudi imati sugovornike i mjesto susreta i informacije nismo ni slutili koliko ce zamaha da dobije.

Dopustite da govorim na kratko u svoje ime. Kad se tehnicki realizovao sajt meni je bilo bitno da on radi tehnicki i malo sam pokusavao da doprinesem sadrzajem ali to je stvarno zanemarivo. Pravi pokretaci ovog foruma ste niko drugi nego VI nasi KORISNICI. Vi ste sad ovdje domacini. Mnogi od vas su postali administratori/moderatori svojom predanoscu, revnoscu, doprinosom u diskusijama.

Meni je izuzetno drago vidjeti da se na PunGas okuplja elita regionalnog automoto sporta ali i amateri, zaljubljenici sporta i tehnike. Kao i svugdje u zivotu ima nas svakakvih pa ponekad dodje neki shljam koji ne zna da se ponasa. Ako bi neko skinuo gace i poceo da sere u sred kafane bilo bi degeneka tako bogami i na forumu nema sranja i kenjanja. Ne zelimo da srozavamo dostojanstvo ovog mjesta.

Stiteci ovaj forum od nedolicnog ponasanja odrzavamo higijenu onoga sto ste VI STVORILI. Sad osjecam duplu odgovornost prema PunGas da funkcionira besprijekorno. Nije mi bilo tesko, prije par sedmica, 2 dana provesti u beskrajnim pokusajima da natjeram ovo cudo da proradi. 2 dana uzeta od moje porodice, igranja i odmora a da ne spominjem koliko kosta sat ne dnevnica database administratora i programera. I proradilo je i drago mi je da smo konacno uspjeli da ucinimo ga mnogo brzim i udobnijim za diskusije.

PunGas.com jedva da skupi nesto sredstava da pokrije troskove hostringa i godinama se finansira iz nasih licnih budzeta ekipe koja stoji iza ovog projekta. Vase konstruktivne diskusije i ucesce u ovom forumu nam daju poticaj da odrzavamo ovaj projekt zato svako ko misli da mlatimo pare sa sajta ili imamo neki drugi poticaj eto nek zna da ovaj sajt postoji zbog VAS i zato sto mi zelimo da ga finansiramo.

Eto toliko. PunGas je nesto sto smo gradili godinama mi sa vama tako da svjetla obraza mozemo reci PunGas je nesto sto je svjetla tacka na nasem Internetu, izgradjen konstruktivnim doprinosom svih nas. Svako ko dodje ovdje ce da postuje pravila PunGas sajta i foruma koje nismo napisali administratori nego bas VI.

Eto toliko na temu "Krivicni zakon http://www.pungas.com" to nije krivicni zakon niti neki proavilnik i bonton to je prosto nas odgovor ko bi da od ovog mjesta napravi prostacko prepucavalishte i reviju papanluka. NE MOZE. NE DAMO. SVI MI SKUPA NE DAMO!

09-16-2006 06:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
BoB
Senior Member

Group: Registered

Sike Wrote:
Ma niko nije otišao, svi su tu. Neki ne komentarišu, neki su pod drugim imanima ali očigledno je da se još nije desio slučaj da neko ode sa PunGasa a da se ne vrati. Ja sam ovdje od prvog dana i forum je iz dana u dan sve bolji i biće još bolji. PG je fenomen bez kojeg jednostavno ne možeš biti informisan o svim temama vezanim za automobile i auto sport.

A zasto ne komentarisu? Nemamo mi nista od toga sto oni citaju forum, jer fakticki ovdje ne postoje. To da je pungas fenomen ja vrlo dobro znam. Zato i jeste prvi sajt koji otvorim kad sjednem za kompjuter.

I ne mogu da izdrzim, a odosmo u offtopic:
Ovaj lik na hraweb-u dobio ban, a u pravu covjek Smile

09-16-2006 10:16 PM
Vladimir
Posting Freak

BoB Wrote:

LaughingLaughingLaughing

Ajde slalomas dodji jednom na SR i pokazi nam koliko tvoj prespremni auto ide na 402 m, ali molim te nemoj propustiti zadnju trku u Mostaru jer iduce godine najvjerovatnije ukidamo klasu 18+ sec... Very HappyWink

The Power Of Dreams
09-17-2006 06:19 AM
BoB
Senior Member

Vladimir Wrote:

BoB Wrote:

LaughingLaughingLaughing

Ajde slalomas dodji jednom na SR i pokazi nam koliko tvoj prespremni auto ide na 402 m, ali molim te nemoj propustiti zadnju trku u Mostaru jer iduce godine najvjerovatnije ukidamo klasu 18+ sec... Very HappyWink

Hehe, samo sam cekao ko ce se prvi upecati i upaliti k'o kutnjak Mr. Green Ovo je bila mala sala, ja volim street race (ali ne toliko kao "trke sa zavojima"). U Mostar najvjerovatnije necu doci (a stvarno bih volio) jer je 8. oktobra slalom u Tuzli. Dobro je da se 18+ ukida, da ne moram vjezbati kocenje u zadnjih 30 metara Twisted Evil A i ti bi mogao nekad naletiti na slalom, svakako smo u istoj klasi Wink

09-17-2006 09:44 AM
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators

ja sam i autoslalomas i streetracer Confused, sta cemo sad Laughing.

[205]
09-17-2006 11:15 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Quote:
Zasto Edisu smeta to sto je uslikan pored traktora i sto je to objavljeno?

ma ne smeta mi. To je slika slikana na stazi u Melku u Austriji, i ja sam namjerno pozirao i zezao se na racun Ferrarija i McLarena.

Smeta mi kontekst, i nacin izrazavanja cranka. Ja njemu nisam nista rekao. Ko sto je to sve tebi smijesno i meni je on smijesan nakon sto je dobio ban.

Sve zavisi iz koje perspektive gledas.

Sama cinjenica da je donedavni administrator banovan, treba da sugerise da se isto odnosimo prema svima.
Svrakino nije banovan odmah, ali je banovan. Nije ni Crank odmah banovan, nego je isprovocirao ban.

p.s.
@bob
komentarisu ti i dalje, samo po drugim imenima. Znam to i ja a i ti. Svaki novi korisnik koji se registruje provjerava se i IP i prate se njihove aktivnosti na forumu. Ovja forum je postojao i prije cranka, kao i prije mnogih drugih koji su dosli i navodno otisli. Treba imati osnovnu kulturu ponasanje. Ako neko misli da je ovo internet, nije video igrica da mozes restartat i ponovno poceti igrati. Jeste ovo virtuelni svijet, ali je isto tako nacin komuniciranja, pa ti je isto, ili gore, kada nekog uvrijedis ovdje na forumu, i kada ga uvrijedis dok sjedite na kafi.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
09-17-2006 05:23 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Quote:
Privatna netrpeljivost Gere i Edisa toliko je prenesena na clanove ova dva Foruma da to vec nije normalno

ma nema te netrpeljivosti. barem s moje strane vec odavno nema. Bas me briga. covjek radi svoj posao, ja radim svoj. Mene on uopste ne interesuje, to sto ljudi misle je prenapuhano, ali ja nikad nisam reagovao jer mislim da nema potrebe. Ako i ima nesto, to je nasa privatna stvar, izmedju gere i mene.
A kao sto rekoh..sto se mene tice, tu nema nista, ne znam sto se ljudi pale na to.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
09-17-2006 05:39 PM
Kenno
Posting Freak

Status: Away

Fino pise u upustvu za phpBB, ali je primjenjivo i za ostela tipove foruma.

[attachment=7392]

09-17-2006 08:57 PM
BoB
Senior Member

Alen Ruvic....Ruvex? hihihihi

09-17-2006 09:13 PM
Kenno
Posting Freak

Status: Away

Procesor Wrote:
Ovo je najjači forum u EX Jugi posvećen automobilizmu i tako će i biti.

Meni nije. Ali opet svako ima svoje mišljenje.

Samo što ovaj forum imajući mogućnost davanje reputacije gubi svoju reputaciju, sve se svodi na ulizivanje nekim administratorima, a to je loše. I pustite priču da se nešto radi iz hoby-a, možda je to bio prvi BFK, ostalo nije.

09-18-2006 08:48 AM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  PunGas oglasi Edis Jasarevic 10 98 Yesterday 07:48 PM
Last Post: Edis Jasarevic
  PunGas.com/slike Edis Jasarevic 17 235 09-05-2008 08:39 PM
Last Post: Edis Jasarevic
  koliko koristite PUNGAS ?? dejanGTI 26 746 02-15-2008 07:47 PM
Last Post: Civic 16V
  4. Rodjendan www.pungas.com ajdin_ze 20 684 09-28-2007 03:54 PM