Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
1 Votes - 5 Average   Novi sistem upozorenja na PunGas.com
Author Message
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status: Offline
Novi sistem upozorenja na PunGas.com

Postovani korisnici,
od sada je funkciji novi sistem upozorenja na PunGas.com koji se odnosi na lose ponasanje i nepridrzavanje pravila pri postanju na forumu PunGas.com

Funkcionise jednostavno, administratori imaju opciju da korisnicima daju negativne bodove warning sistema. Pri svakom negativnom ocjenjivanju od strane administratora, korisnik koji je negativno ocjenjen dobice privatnu poruku upozorenja od sistema u kojoj ce biti navedeno zbog cega je upozoren, te koliko vremena treba da protekne da ''istekne'' upozorenje.
Ukoliko vas post, istovremeno negativno ocjeni 7-8 administratora sa najvisom negativno ocjenom, sistem ce automatski banovati istog korisnika na 3 dana.
Nakon toga slijedi ban na 7 dana i po treci put slijedi trajni ban.

Naravno ukoliko pretjerate sa kojekakvim glupostima, kao nedavno jedan bivsi administrator, smijesi vam se trajni ban instantno. Ali naravno, to je uvijek bila zadnja opcija, iako nas bije glas ''najbrzih revolverasa na ban opciji na Balkanu''.

Ukratko.. nemojte da vas administratori upozoravaju.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
09-15-2006 08:19 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Vector
Administrator

RE: Novi sistem upozorenja na PunGas.com

Upozorenje za Popa Iggyja Mr. Green

Razz

Automotodrom...
09-15-2006 09:30 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

nemoj ba dobice ban Smile neka ga jos malo
svakako mu se umjesto http://www.pungas.com otvara http://www.pungas.com/idiot.php

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
09-15-2006 09:32 PM
BoB
Senior Member

Group: Registered

Izgleda da ce uskoro biti usvojen i "Krivicni zakon http://www.pungas.com". U posljednjih nekoliko mjeseci se svako malo pojavljuju ti neki pokusaji, te reputacija, te dobices ban za ovo, za ono itd. Kadija te tuzi, kadija ti sudi.
Sto se tice ove gluposti oko cranka, to je samo jos jedna kap u moru slicnih nesuglasica na pungas-u s tim da su se one ostale uglavnom zavrsile mnogo tise jer nemaju svi jezik kao Dane. Odmah da kazem da je i meni prilicno zasmetalo to sto je napao tatu i Engu (ne vjerujem da je tacno to sto za njih govori), sto je nagovorio Edisu svakakve stvari, ali posto znam Daneta malo bolje u privatnom zivotu od vecine na forumu znam i da je to cisti revolt iz samo njemu poznatih razloga. Jeste malo prenaglio ali sve se to moglo...zavrsiti na jedan normalan nacin - izmedju njih, i da nije bilo potrebe... Sto se tice one teme "seljacine i papci" to je bila cista za*ebancija i iz aviona se vidjelo da je tako. Postavljanje Edisove slike pored traktora je takodjer bila za*ebancija (vrhunska, crko sam od smijeha) i nije bilo potrebe da se i ta tema obrise tako ekspresno. Zasto Edisu smeta to sto je uslikan pored traktora i sto je to objavljeno? Za nedavno postavljanje slike nadgrobnog spomenika je bio potpuno u pravu jer je to stvarno degutantno, ali ono sa traktorom je simpaticno. Sacuvao sam tu sliku pa ko zna.... Smile
Fazon je u tome da crank nije od juce na ovom forumu, da je jedan od ljudi koji su cinili forum takvim kakav jeste. Nije on tu bio neki nebitni lik koji se juce uclanio i koji nije dao nikakav doprinos. I necu sad da nabrajam ljude koji vise nisu na forumu a koji su ga zapravo cinili, i bez kojih je sve to za jedno 50% losije, stariji clanovi dobro znaju kakvih je likova tu bilo i kakve su rasprave bile nekad. I o sportu, i o tehnici, a i za*ebancija je bila na nivou. Svaki put kad je neki od takvih clanova dobio ban, pungas je sve vise i vise blijedio. I sad ni je ni upola ono sto je bio prije neke dvije godine...Ja znam da je ovo privatni projekat i da u sustini vlasnika boli *urac, ali izgleda da vlasnik ne zna da ovo bez nekih ljudi nikad nece biti ono pravo. Ostaje svjez primjer onog idiota pod nickom Svrakino koji je pricao o "lesenju navijaca" i postavljao kojekakve slike a ban je dobio tek nakon par dana - kad je reagovalo pola foruma. Gdje su bili revnosni administratori (non-stop su online) i jednaki kriteriji? A ovo "banovan si idiote" je stvarno fuj. I prepravljeni post je ocigledan, ali nije ni bitno. I jedan i drugi su reagovali kako nisu smjeli, samo mi jos uvijek nije jasno - zasto. Glupost, velika.
E sad mene zanima sta ce se desiti ako ja npr. postavim sliku glavnog administratora pored traktora i dodijelim mu svecano 10 kila sudzuke? Zasto se mozemo za*ebavati na racun nekih clanova, a nekih ne?

09-16-2006 11:34 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Procesor
Banned

Group: Banned

BoB Wrote:
Izgleda da ce uskoro biti usvojen i "Krivicni zakon http://www.pungas.com". U posljednjih nekoliko mjeseci se svako malo pojavljuju ti neki pokusaji, te reputacija, te dobices ban za ovo, za ono itd. Kadija te tuzi, kadija ti sudi.
Sto se tice ove gluposti oko cranka, to je samo jos jedna kap u moru slicnih nesuglasica na pungas-u s tim da su se one ostale uglavnom zavrsile mnogo tise jer nemaju svi jezik kao Dane. Odmah da kazem da je i meni prilicno zasmetalo to sto je napao tatu i Engu (ne vjerujem da je tacno to sto za njih govori), sto je nagovorio Edisu svakakve stvari, ali posto znam Daneta malo bolje u privatnom zivotu od vecine na forumu znam i da je to cisti revolt iz samo njemu poznatih razloga. Jeste malo prenaglio ali sve se to moglo...zavrsiti na jedan normalan nacin - izmedju njih, i da nije bilo potrebe... Sto se tice one teme "seljacine i papci" to je bila cista za*ebancija i iz aviona se vidjelo da je tako. Postavljanje Edisove slike pored traktora je takodjer bila za*ebancija (vrhunska, crko sam od smijeha) i nije bilo potrebe da se i ta tema obrise tako ekspresno. Zasto Edisu smeta to sto je uslikan pored traktora i sto je to objavljeno? Za nedavno postavljanje slike nadgrobnog spomenika je bio potpuno u pravu jer je to stvarno degutantno, ali ono sa traktorom je simpaticno. Sacuvao sam tu sliku pa ko zna.... Smile
Fazon je u tome da crank nije od juce na ovom forumu, da je jedan od ljudi koji su cinili forum takvim kakav jeste. Nije on tu bio neki nebitni lik koji se juce uclanio i koji nije dao nikakav doprinos. I necu sad da nabrajam ljude koji vise nisu na forumu a koji su ga zapravo cinili, i bez kojih je sve to za jedno 50% losije, stariji clanovi dobro znaju kakvih je likova tu bilo i kakve su rasprave bile nekad. I o sportu, i o tehnici, a i za*ebancija je bila na nivou. Svaki put kad je neki od takvih clanova dobio ban, pungas je sve vise i vise blijedio. I sad ni je ni upola ono sto je bio prije neke dvije godine...Ja znam da je ovo privatni projekat i da u sustini vlasnika boli *urac, ali izgleda da vlasnik ne zna da ovo bez nekih ljudi nikad nece biti ono pravo. Ostaje svjez primjer onog idiota pod nickom Svrakino koji je pricao o "lesenju navijaca" i postavljao kojekakve slike a ban je dobio tek nakon par dana - kad je reagovalo pola foruma. Gdje su bili revnosni administratori (non-stop su online) i jednaki kriteriji? A ovo "banovan si idiote" je stvarno fuj. I prepravljeni post je ocigledan, ali nije ni bitno. I jedan i drugi su reagovali kako nisu smjeli, samo mi jos uvijek nije jasno - zasto. Glupost, velika.
E sad mene zanima sta ce se desiti ako ja npr. postavim sliku glavnog administratora pored traktora i dodijelim mu svecano 10 kila sudzuke? Zasto se mozemo za*ebavati na racun nekih clanova, a nekih ne?

Ovaj forum je uvijek pokušavao da bude ozbiljan tako da ovi komentari nemeju veze sa vezom.. Na kraju imate koliko hoćete otvorenih foruma a i foruma za humor pa tamo možete da se zajebavate koliko hoćete. Ovo je najjači forum u EX Jugi posvećen automobilizmu i tako će i biti dok je Edisa a kako znam to ako se pitate pa znam potome da sam 87% posjeta na site-u http://www.srcbl.com od početnog postavljanja pa u sljedećih 2 mjeseca imao preko redirekta sa pungas.com. Lične razmirice treba raspravljati face to face a generalno nevidim razloga i mogućnosti da neko ovdje *ere po čovjeku koji je ovo napravio.npr. dali bi ste vi svi ostali dozvolili da vas neko pljuje u vlastitoj kući!!

Edise samo naprijed i nedaj se....

09-16-2006 11:57 AM
tata
Posting Freak

BoB Wrote:
Odmah da kazem da je i meni prilicno zasmetalo to sto je napao tatu i Engu (ne vjerujem da je tacno to sto za njih govori), sto je nagovorio Edisu svakakve stvari, ali posto znam Daneta malo bolje u privatnom zivotu od vecine na forumu znam i da je to cisti revolt iz samo njemu poznatih razloga. Jeste malo prenaglio ali sve se to moglo...zavrsiti na jedan normalan nacin - izmedju njih, i da nije bilo potrebe...

Sve je pocelo poslije jednog potpuno neshvatljivog Crankovog posta u kome on Nihu naziva seljacinom jer je izletio na Jahorini.Tada je plasirao jos niz uvreda na Nihin racun koje jednostavno nisam mogao otrpiti i pokusao sam da zastitim Nihin dignitet.Nije ovdije rijec o Nihi.Isto bih reagovao da bilo koga od vas neko neosnovano ispljuje.Na toj mojoj reakciji bi se sve i zavrsilo da Crank nije otisao na neki Forum u Rijeci i racunajuci da to nitko ne prati ispljuvao i ovaj Forum i sve nase ljude.To je ono sto me iznenadilo od njega jer takvu dvolicnost i podlost nisam ocekivao.I ja sam ga Bobe povrsno poznavao iz nekih vaninternetskih situacija i o njemu sam imao potpuno drugacije misljenje.Vjerovatno kao i ti.
Zato podrzavam ovu Edisovu reakciju je takvim i nije mijesto na ovom Forumu koji,vijerujem,vecina nas smatra svojom porodicom i krugom istinskih prijatelja.A Crank to ocito nije bio iskreno.

Jos mi je jedna stvar potpuno neshvatljiva.Privatna netrpeljivost Gere i Edisa toliko je prenesena na clanove ova dva Foruma da to vec nije normalno.Ode covijek sa jednog foruma na drugi i napise sto pogrdnije o onim drugim to bolje.Normalno bi bilo da se svi zapitaju kakav je to covijek?Kakav je to karakter koji za dojucerasnje prijatelje pise takve bljuvotine?Da li sutra moze pisati takve uvrede i za nas?Ne.On je na jednom forumu banovan i odmah je nasao svojim uvredama istomisljenike.To su jadni karakteri koji ce sutra prodati sviju.Cak sam tamo nasao i par uvlakaca koji foliraju da su ovdje banovani kako bi tamo zauzeli u startu,odmah po upisu,sto "bolje pozicije"Jadno.Utjesno je to sto i tamo sve veci broj istinskih ljubitelja automobilizma zna prepoznati ovu malogradansku taktiku i to osuduju.

This post was last modified: 09-16-2006 01:23 PM by tata.

09-16-2006 01:05 PM
posix
Member

zna li ovdje iko ista o automobilizmu ili se samo bavite vaspitanjem tudje celjadi?

09-16-2006 01:20 PM
muslijam
Pedal To The Metal

Status: Away

BoB Wrote:

Slazem se (skoro pa) u svemu sto si napisao i jako mi je zao sto je to tako ali jeste, htjeli mi to priznati ili ne Question(Evil or Very Mad

Fabbrica Italiana Automobili Torino
http://muslijam.blogger.ba/
Fiat 128 Sport Coupe L '74
09-16-2006 02:00 PM
Sike
Posting Freak

BoB Wrote:
I necu sad da nabrajam ljude koji vise nisu na forumu a koji su ga zapravo cinili, i bez kojih je sve to za jedno 50% losije, stariji clanovi dobro znaju kakvih je likova tu bilo i kakve su rasprave bile nekad. I o sportu, i o tehnici, a i za*ebancija je bila na nivou. Svaki put kad je neki od takvih clanova dobio ban, pungas je sve vise i vise blijedio.

Ma niko nije otišao, svi su tu. Neki ne komentarišu, neki su pod drugim imanima ali očigledno je da se još nije desio slučaj da neko ode sa PunGasa a da se ne vrati. Ja sam ovdje od prvog dana i forum je iz dana u dan sve bolji i biće još bolji. PG je fenomen bez kojeg jednostavno ne možeš biti informisan o svim temama vezanim za automobile i auto sport.

SRCBL
09-16-2006 02:22 PM
Sike
Posting Freak

BoB Wrote:

Tako i treba. Samo "čvrsta ruka" ! Nebavo ne na hraweb forumu lik dobio ban zbog ove rečenice - "samo neznalice znaju stisnuti gas po ravnom, mađite nešzo bolje a ne kurčenje po ravnom. Da bi se po vaši reklo naučite voziti trke sa ZAVOJIMA" . Tako se to radi. Hraweb je isto odličan forum kao i PG jer ljudi vole red. Pogledaj onaj auto.ba na šta liči. Tako to izgleda kad administracija ne radi svoj posao.

SRCBL
09-16-2006 02:27 PM
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  PunGas.com facebook grupa Edis Jasarevic 0 248 09-28-2008 06:41 AM
Last Post: Edis Jasarevic
  PunGas.com/slike Edis Jasarevic 27 645 09-12-2008 08:08 AM
Last Post: Skyline
  Novi smajliji Edis Jasarevic 8 264 09-10-2008 11:50 AM