|
Novi zakon i voznja poslije 23 h?
|
| Author |
Message |
blood
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Novi zakon i voznja polije 23h?
S obzirom na to da sam i sam zakacen novim zakonom, i vec par puta su mi pisali prijave za voznju posle 23h, imam jedno pitanje.. Neko je posto to da ukoliko imash vozacku 3 godine, ili dvije, nije ni bitno, tebe taj zakon ne kaci.. Samo mi nije jasno kako oni to da utvrde.. U ovoj novoj vozackoj ne pise kada si polagao nego kada je izdata.. Kod mene licno stoji da je izdata dvije godine.. a to sto se ja sjecam i one roze i sto sam je nosio 2 godine? Sta s tim? Jer kao sto znate svi smo morali mjenjati vozacke, kad je stupio na snagu NOVI ZAKON, i reforma.. U pm koliko ih vishe imaju..!? Kako ti sad policajcu da dokazesh da si imao vozacku i prije ovih novih vozacki.. A koliko ja znam oni nisu niti voljni niti u stanju da to provjere..?
Yesterday is history. Tomorrow is mistery. Today is a gift.
|
|
| 09-26-2006 08:08 AM |
|
|
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
U ovoj novoj vozackoj ne pise kada si polagao nego kada je izdata
Piše i kad si položio...u CIPS vozačkoj....na poleđini...ima za svaku kategoriju datum kada je položeno
|
|
| 09-26-2006 08:14 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Pise sigurno, nego je to tebi izgledalo davno...hahahahaa. Znaci ovako, ako ispod 23 i bez obzira koliko vozacku ne mozes voziti poslje 23:00, i ako imas preko 23 ali vozacku manje od 3 godine opet ne mozes voziti poslje 23:00. Jesam li upravu???
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 09-26-2006 10:10 AM |
|
 |
blood
Junior Member

Status:
|
@Kenno: Pardon do mene.. tnx...
@pajero1987: koliko ja znam nema nikakve veze koliko dugo imash vozacku, bitno je da li imash 23... ako da smijesh vozit posle 23.. ako ne.. pjesadija, ili prijava..
Yesterday is history. Tomorrow is mistery. Today is a gift.
|
|
| 09-26-2006 03:31 PM |
|
 |
BigSmoke
Member

Status:
|
@pajero1987: koliko ja znam nema nikakve veze koliko dugo imash vozacku, bitno je da li imash 23... ako da smijesh vozit posle 23.. ako ne.. pjesadija, ili prijava.. 
Istina, nema veze sa iskustvom, pise da ne mogu voziti mladji od 23, bez obzira imali vozacku 4 dana ili 4 godine.
Druga stvar je sto ne pise IZRICITO da se odnosi na SVE vozace, kao sto ne pise ni da se odnosi samo na one koji tek poloze, tako da ti ne mogu nista.
I treca i najbitnija stvar, kakva bolan prijava ? 50 KM je kazna, a posto sad nema mandatnih nit ima kazni za 1 prekrsaj mogu mahati usima.
|
|
| 09-26-2006 08:46 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Nisam siguran, mozda lupam ali evo reci cu. Mislim da takav zakon ne moze da se primjenjuje retroaktivno. Znaci, prijasnji zakon ti je dozvoljavao da vozis, a novi zakon ti ne dozvoljava. Prijasnji zakon ti je dao neko pravo (koje si naravno platio), a novi zakon ti oduzima to pravo. Prijasnji zakon je "stariji". Znaci da bi novi zakon o voznji poslije 23 sata koji je stupio na snagu 8.8.2006. trebao da vazi za vozace koji su polozili poslije 8.8.2006.
Gotovo sam siguran u ovo. Ne treba se raspitivati kod policajaca, vec odes kod advokata i pitas.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 09-26-2006 11:15 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
I ono sto mi je bilo jasno, sada NIJE...hahahahaaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 09-27-2006 06:28 AM |
|
 |
BigSmoke
Member

Status:
|
Ustvari je logicno da je tako, to isto recimo neko ubije covjeka osude ga na 10 godina, i nakon toga donesu zakon da se za ubistvo kaznjava dozivotnom, i sad bi tom vec osudjenom trebali promijeniti presudu i osuditi ga dozivotno ?? Naravno da ne.
Uostalom eno za one naljepnice za nove vozace, to je za one koji tek poloze, a ako bi ovo pravilo za voznju iza 23 vazilo za sve, onda bi i neko ko je polozio prije recimo 4 mjeseca morao staviti tu naljepnicu jer je novi vozac... niđe veze.
|
|
| 09-27-2006 08:43 AM |
|
 |
Amer-STI
Senior Member

Status:
|
Mene je sinoc u pola 2 policajac zaustavio, i uze vozacku i saobracajnu i ode ukola. Ja sjedim i cekam, cekam, cekam.... i cekam. Kad dolazi on i kaze izvolite vozacku i sabracajnu, samo smo racunali dali ste stariji od 23 godine. Ja se odvali smijati, a on gleda nije mu jasno
|
|
| 09-27-2006 11:59 AM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
Nisam siguran, mozda lupam ali evo reci cu. Mislim da takav zakon ne moze da se primjenjuje retroaktivno. Znaci, prijasnji zakon ti je dozvoljavao da vozis, a novi zakon ti ne dozvoljava.
I ja kontam da bi tako trebalo da bude, recimo napravio si prekrsaj 1.8.2006. i to ide po starom zakonu, isto tako i ko je položio prije 8.8.2006. po starom zakonu, u kojem nema nikakvih zabrana ispod 23, manje od 2 godine iskustva i sl.
|
|
| 09-27-2006 12:37 PM |
|
 |
|
|