|
Novi zakon i voznja poslije 23 h?
|
| Author |
Message |
BigSmoke
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Novi zakon i voznja polije 23h?
Upravo tako. Fazon je u tome sto su vecina drotovi neobrazovane svinje, i svaki od njih tumaci zakon kako je njemu ceif, pa tako pisu kazne za nepostojece prekrsaje, tj. na foru, drugim rijecima na isprepadanost vozaca, jer ima raje koji se toliko prepadnu policije da bi im mogli naplatiti kaznu i za pogresno drzanje ruku na volanu.
Bolje se svaki put svadjati sa njima nego biti takva ovca.
Tako ce isto biti i sa tom voznjom iza 23, kazne ce placati budale, a ne oni sto su stvarno napravili prekrsaj.
|
|
| 09-27-2006 01:07 PM |
|
|
AggressoR
Member

Status:
|
mene su zaustavljali poslje 23 i do sad nista nisu rekli za zabranu
(imam ispod 23 godine)
sve zavisi i na kakvog policajca naletis, ako naletis na govno onda ce te zezati citavo vrijeme
A.D.I.D.A.S
All Day I Dream About Sex
|
|
| 09-27-2006 11:07 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Cuj dok su izracunali...hahahahahaaaaDobro su izracunali inace obicno posalju u stanicu da sef odluci o starosnoj dobi...hahahahaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 09-28-2006 06:14 AM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Ma dok su ljudi uzeli kalkulator pa dok su skontali kako se to racuna jebiga treba za to vremena, ne znam fakat mi to nema smisla jer vecina omladine koja polozi ono i ima neku kintu ode sebi kupi kolica da se malo voza jer je to tada ispinjenje svih snova, a ovako ce morati da pjesaci ili pak da zove tatu ili babu da dodje po njega he he he.
Mene ne kaci ovo ali fakat je glupo ali u drugu ruku u zadnjih par godina se crna hronika pocela max puniti bas ovakvim slucajevima i onda je to sigurno odatle jer i sam znam sta sam radio kada sam dobio kola i vozio se sa jaranima mrtav pijan i tako to, pa onda trkanja oko gluposti, riskiranja max ono tebe on presao e neces sada cu aj tebi pokazati ma joj pun mi kofer tih budalestina. Eto nisam imao vozacku ni pun mjesec dana a imao sam odmah saobracajku i to totalku jeste da ja nisam kriv ali nikada nisam prestao biti ja kriv u ocima svojih roditelja, ikao je sve sud presudio u moju korist i sve opet oni kazu ti si vozio prebrzo, *ebes ga.
Uglavnom neka se malo neke restrikcije uvode jer uvijek je tako ama bas kod svih, cast izuzetcima, ali kada dobijes kolica ono jaran prije tebe imao ili pak kada se sa njim vozis on malo pritisne onda kada on sjede kod tebe ti imas osjecaj da bi i ti trebao malo da pokazes kako ide ta tvoja makina i tako uvijek nastane sranje.
|
|
| 09-28-2006 07:58 AM |
|
 |
Amer-STI
Senior Member

Status:
|
Slazem se u neku ruku stobom Morpheus, ali mislim da ovim zakonom nece puno pomoci. Dok se policija nesredi da bude nekorumpirana ovaj zakon nece puno pomoci kao ni ostali.
|
|
| 09-28-2006 11:50 AM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
Pogledajte bilo koje novine i crnu hroniku. Pa ima više udesa sada nego sa starim zakonom, svakodnevno pogine po 2-3 ljudi na cesti.
|
|
| 09-28-2006 01:24 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ma uvjek se ginulo i tako ce biti kakav god zakon oni napravili...Ne mozes ti Balkancu objasniti da se za volanom najlakse gine, i da ne pije dok vozo, i da postuje ogranicenja...jednostavno volimo biti budale i to je to...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 09-29-2006 08:12 AM |
|
 |
dj_gianny
Senior Member

Status:
|
Ljudi Vozite po starom i uzivajte.. Ovaj zakon iza 23:00, ne vazi za nas vec za nove koji budu polagali.. Saznao sam iz prve ruke..
p.s. kada sam imao nesrecu u pola2, niko me nije pitao koliko mi je godina..
|
|
| 10-12-2006 03:39 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
E eto mogu brata obradovati...Kako se desila nesreca, jesi li OK???
|
|
| 10-13-2006 07:21 AM |
|
 |
megamixers
Junior Member

Status:
|
posto vidim da i ovdje ima dosta rasprave oko ovoga posto imam ispod 23 god isao sam malo iistraziti... poslije dosta pokusaja dobio sam hmmm nikakvu informaciju... pa sam poslao sam mail i bihamku da vidim.. zamolio bih ove usere koji imaju ovaj novi zakon ako mogu samo d ami potvrde da ovaj clan ovako glasi... evo kopije maila:
Pisem u vezi ovog novog zakona o saobracaju i ogranicenja voznje za mlade vozace.Imam vise 21 godinu i 3,5 godine vozackog iskustva. Zivim inace u Tuzli i ovih dana sam pokusao nabaviti ovaj zakon ali bez uspjeha. U TUZAMK-u pitajuci neku gospodju na salteru za novi zakon jednostavno je rekla da nema pojma, da kod njih nema i da ne zna gdje mogu nabaviti??? (apsurdno definitivno...)
Trazeci dalje isao sam do suda za prekrsaje nasao slican odgovor... pa sam nekako u MUP-u nasao mislim dobio letak koji su oni radili (koji je napisan sa par gresaka sto ne smije biti sigurno) u njemu nisu navedeni stavovi zakona nego samo da vozaci ispod 23 god ne mogu voziti od 23-05.... ok uredu.. ali meni je potreban zakon u potpunosti dobio sam cak informaciju ta pitaj saobracajce negdje na putu.. mislim to je bilo sve za snimanje sramota. Na internetu sam nasao zakon ciji clan 186 glasi:
Član 186.
(7) Lice koje je položilo vozački ispit i dobilo vozačku dozvolu za kategoriju vozila A1, A, B ili C i C1 ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati vozilom na putu brzinom većom od 70 km/h, na putu namijenjenom isključivo za saobraćaj motornih vozila i brzom putu brzinom većom od 90 km/h, odnosno 120 km/h na autoputu, a lahkim motociklom 40 km/h, niti tim vozilom smije vući priključno vozilo, a ni organizirano prevoziti djecu.
(8) Lice iz stava (7) ovog člana, mlađe od 23 godine, ne smije upravljati vozilom u saobraćaju na putu u vremenu od 23 sata do 5 sati, osim ako je s njim u vozilu lice starije od 25 godina koje ima vozačku dozvolu i kojem u posljednjoj godini nije izricana zaštitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom.
Interesuje je me da li ovako zakon glasi u ovom zakonu sto ste vi stampali. Ako glasi onda mi je potrebno tumacenje ovog zakona ali od neke strucnije osobe koja je dovoljno pismena jer pitajuci jednog saobracajca kod kojeg u zakonu ovako i pise na moju diskusiju on je odgovorio: „Uredu je to sto ti pricas ali kako cemo tumaciti ovaj zarez da li kao „i“ ili da ga tumacimo kao „ili“???? u osnovnoj skoli se uci da je zarez zarez... taka dalja razprava nije bila potrebna..
Moja tvrdnja je ustvari ovakva: U stavu 8 clana 186 pise „Lice iz stava (7) ovog člana, mlađe od 23 godine, ....“ sto znaci da se stav 8 odnosi samo na lica iz stava 7 mladja od 23 god. E sad kad procitamo stav 7 vidimo da se taj stav odnosi na lica koja nemaju dvije godine iskustva.
Pa onda mozemo reci: Lice koje nema dvije godine iskustva, mladje od 23 god, .... Znaci prvi uslov je 2 godine iskustva a drugi 23 godine!!!
Ako moze neko da ovo produaci ko je dovoljno pismen obrazovan i poznaje zakon
Hvala unaprijed
:sc1093ss:

ako bude odgovora postavit cu ovdje
Pozdrav
|
|
| 10-14-2006 11:12 PM |
|
 |
|
|