Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
O 303
Author Message
dr
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away
O 303

Postoji od 1974.
Ima ih mnogo na putu a nije jedini razlog to sto su ga proizvodili do 1992. Very Happy

10-14-2003 06:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators
Status: Offline

Sejtan te ne odnio gdje ti ovo pade na pamet Laughing Laughing Laughing

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
10-14-2003 08:25 PM
dr
Posting Freak

Kako nece.
Svakodnevno preticem (da se ne bi ugusio) nekoliko ovakvih, koje ne znam kakvi sarafi i varovi drze na okupu al' idu!

10-14-2003 08:35 PM
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators

Idu nazalost, a bolje bi haman bilo da ne idu. Samo kad ti padne na pamet, krenes na more i po vrletima nasim bosanskim uzbrdo gdje nema preticanja pratis ovu jednu krntiju. Od dima na momente nevidis nista a osjetis gdje ti pluca odumiru od otrova sto izlazi iz njih.

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
10-14-2003 08:40 PM
dr
Posting Freak

To je jedna strana a druga, mnogo ozbiljnija, je ispravnost (NEISPRAVNOST).
Te stvarke idu ali da li idu kuda vozac hoce i da li stanu kada on to hoce???

Uzgred ovaj "mali" je takodje legendarni - SANOS.

10-14-2003 08:50 PM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Pa dr. vi mi prosto citate misli. Kad sam vidio 303 odmah sam se sjetio dobrog starog, karizmaticnog i pomalo lucidnog SANOS-a, i pomislih lijepe li prilike da dr. napise koju toplu i zagusljivu rijec o ovom sentimentalcu nasih bolesljivih puteva. Nemogu a da se nesjetim, dok mi emocije kao u Arsena Dedica naviru u zapecak sjecanja, onih futuristickih slova RAKETA i zemljanih boja na subjektu nase teme. A tek garava karoserija oko maske za hladjenje motora i ona majusna okrugla stop svjetla sto bi se jedva nadzirala od prljavstine i tako ljupko zmirkala, kao da vele - predji me ako imas muda duboka je klisura! A dnevnik bi bio cesto ispunjen prilozima i slikama izvlacenja SANOS-a iz Jablanickog jezera, kao Feliks iz pepela. Bas je to jezero bilo magnet za nj, i s pravom bi mogli kao oni Skoti namlatiti pare sa legendom o SANOS-u iz Jablanikog jezera.Kakav Loch nes i bakraci.

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
10-14-2003 09:58 PM
dr
Posting Freak

I ja se sjecam SANOS-a kojim sam iz Sarajeva isao za Mostar. Visi jadnik na desnu starnu. Sve mu na njoj odalamilo od rokanja po sahtovima. Kroz pomaknut i kriv poklopac na podu se vidi kako promice asfalt i zasipa te prasina na pocasnom mjestu zvanom secija, ciji srednji dio pri svakom kocenju zajedno s putnikom padne na pod. Brise vjetar izmedju stoka i "zatvorenih " vrata. Na svakoj dzombi "osciliras" gore - dolje oko metar i dvadeset - cirka. Toliki hod (i duzinu) ima i rucka mjenjaca koju vozac salta kroz , samo njemu poznati, lavirint. I jos mnogo toga. Mnogo toga. Al' kad se "majstor" baci preko volana pa ga poduhvati lijevom izvana a desnom iznutra, pa kroz krivinu... IHAJ!!!!!!!
Valkira!!
Peti, akcesorni, jahac apokalipse.

10-15-2003 01:12 PM
Medo
Member

Dobar je, ali od javnog prevoza, kojeg sam koristio rijetko, vise sam volio zeljeznicu, tj. vozove Smile

10-15-2003 06:00 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Ooooooo da, bila su to dobra stara vremena, sto bi nas narod rekao- U raz.ebanom SANOS-u zdrav duh. Tu i tamo su mu konkurisali i poneki IKARUS i MAGIRUS ali nueeeeee, SANOS je SANOS

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
10-15-2003 06:12 PM
KosOOki
Member

Kod nas jos moze da se vidi poneki, ali ovaj kao malo noviji.E, bas su majstori oni sto ih voze.

10-15-2003 08:09 PM
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: