|
Obavjestenje: Mijenjam avatar
|
| Author |
Message |
pajero1987
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: Obavjestenje: Mijenjam avatar
E jes vam i neki klub...hahahahahaaa...salim se!
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 04-08-2008 10:14 AM |
|
|
S-H-E-F
Senior Member

Status:
|
"B"ayer-"M"otor-"W"erke
|
|
| 04-08-2008 12:08 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
[quote=poKle]
Neka je sa srecom mladicu, da se navozas mnogo kilometara bez problema i troskova. Svidja mi se boja, ne zaleci se sa modifikacijama i ne bacaj pare na kozmetiku, ako hoces mod, onda odradi kocnice prvo, pa onda dalje. A sto se tice auspuha obicno se velicina lonca odredjuje prema zapremini motora, ali ti je kod nas rebus to naci.
To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
|
|
| 04-08-2008 12:28 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
This post was last modified: 04-09-2008 08:08 PM by poKle.
|
|
| 04-09-2008 07:21 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
[quote=poKle]
Neka je sa srecom mladicu, da se navozas mnogo kilometara bez problema i troskova. Svidja mi se boja, ne zaleci se sa modifikacijama i ne bacaj pare na kozmetiku, ako hoces mod, onda odradi kocnice prvo, pa onda dalje. A sto se tice auspuha obicno se velicina lonca odredjuje prema zapremini motora, ali ti je kod nas rebus to naci.
Hvala...
A zasto kocnice, pa nove su mi polocice 
Kazes da je problem naci spuh?
A kakvi su oni tamo kod wise u onom shopu a imaju i u Rajlovcu pored one OMW pumpe isti, nisu skupi, 120-130km?
|
|
| 04-09-2008 07:31 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
[quote=poKle]
Hvala...
A zasto kocnice, pa nove su mi polocice 
Kazes da je problem naci spuh?
A kakvi su oni tamo kod wise u onom shopu a imaju i u Rajlovcu pored one OMW pumpe isti, nisu skupi, 120-130km?
Ma ne mislim na to, mislim da mladi ljudi krenu skoro uvijek naopako kad su modifikacije u pitanju. Mislim, barem po meni da ako cu poceti modificirati auto prvo cu da odradim sigurnost, pa idem dalje (kocnice, upravljanje, vjesanje), kozmetika je zadnja, to mislim, ne mislim da ti ne valjaju kocnice. A za auspuh, govorio sam o kvaliteti i da ne bude steta veca od koristi. Pocesto se desi da vise izgubis sa nekakvim "sportskim" izduvom nego sto dobijes (ma ne mozes nista ni dobiti samo sa loncem, to je malo visa matematika), uzmi brate obicni lonac za Xaru i nekakav lijep nastavak da sakrijes cijev i to je to. A za ove us SA ne znam jerbo nisam iz SA.
To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
|
|
| 04-10-2008 01:50 AM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Cuj njega pored Wise i u Rajlovcu...cccc...ne diraj nista majke ti samo ces nesto pojebati!
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 04-10-2008 03:52 AM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
This post was last modified: 04-14-2008 07:23 PM by poKle.
|
|
| 04-14-2008 07:21 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
|
|
| 04-16-2008 04:20 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
Podaci o potrosnji:
Sa punim tankom(U knjizi pise 54l sa rezervom), presao sam nesto manje od 700km za 16dana(i mogao je nabit` 700km, bez problema)
Vozen je :
Dolazak iz Konjica na Ilidzu 55km
Ostalih 645km samo po gradu Sarajevu.(Relacija:Ilidza-Sarajevo-Ilidza)
To znaci otprilike potrosnja od 7,7lit/100km hajmo reci 8lit. To je skoro jednako kao neki dizel sto trosi u gradu 7lit(fiat marea jtd105)zbog trenutne razlike u cijeni.
U knjizi pise(za 1.4) gradska voznja 9,1lit; Kombinovana 6,9lit; otvorena 5,6lit
Mislim da to nije puno! I ja sam zadovoljan.
E sad kako sam ga ja vozio?
Pa posto ovo auto nema neke ala performanse, necu ni da ga "cepim" ni da ubrzavam kao na dragu, tako da sam vozio konstantno ispod 2k obrtaja, kod ubrzanja saltao sam na 2k pa sve do pete(makar to bilo i u Titovoj kod Vjecne vatre ) i nije mi bio problem tako voziti.
Glupo pitanje, posto sam se vec uvjerio da je potrosnja niza ali eto da pitam:
Jeli ovo ispravno,stetno? Mislim, voziti na ovako niskim obrtajima (jedan mi lik rece da to nije dobro i ispravno, pa me je malo zbunio, mene koji sam procitao mali milion clanaka iz novina o stednji goriva)
|
|
| 04-25-2008 06:42 PM |
|
 |
|
|