Thread Closed  Post Thread 
Pages (10): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Od djevojke auto...
Author Message
HONDA
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: Od djevojke auto...

PITAROZDER Wrote:

Hybrid Wrote:
kolko znam u Cali su skuplja auta...

ma jesu,al je mogla proc sa par hiljada jeftinije garant... taj hard top nov je tri i po milje al na autu starom 6 godina ne mozes trazit punu cijenu ko sto su njoj opalili

Ma nisu njoj opalili punu cijenu ni za sta. Hard-top je dosao uz auto, zato sam ja napravio tu racunicu. A ona bi kupovala hard-top ionako, a to bi se moralo kupiti novo jer ga je izuzetno tesko naci polovnog.
Znam Honde jarane, znam koliko vrijede, i vjeruj mi da je ova cijena za nase trziste cak malo ispod prosjeka. Kabrioleti ce uvijek vise biti na cijeni u Kaliforniji nego recimo u New Jersey-u gdje je klima slicna nasoj. Mi ovdje ne vidimo snijega uopste, zimi poneka kisica padne i to je to. Ostatak godine toplo i suncano.

05-30-2007 04:50 PM
Visit this users website Find all posts by this user
PITAROZDER
Super Moderator

Group: Super Moderators

HONDA Wrote:

PITAROZDER Wrote:

Hybrid Wrote:

ma jesu,al je mogla proc sa par hiljada jeftinije garant... taj hard top nov je tri i po milje al na autu starom 6 godina ne mozes trazit punu cijenu ko sto su njoj opalili

Ma nisu njoj opalili punu cijenu ni za sta. Hard-top je dosao uz auto, zato sam ja napravio tu racunicu. A ona bi kupovala hard-top ionako, a to bi se moralo kupiti novo jer ga je izuzetno tesko naci polovnog.
Znam Honde jarane, znam koliko vrijede, i vjeruj mi da je ova cijena za nase trziste cak malo ispod prosjeka. Kabrioleti ce uvijek vise biti na cijeni u Kaliforniji nego recimo u New Jersey-u gdje je klima slicna nasoj. Mi ovdje ne vidimo snijega uopste, zimi poneka kisica padne i to je to. Ostatak godine toplo i suncano.

deranja guzova lave nema samo kad imas nekoga sto radi kod dilera pa ti moze sredit internu cijenu ... sve ostalo ti se samo cini kako si dobro proso pasha ... ja za 12 god kako radim kod dilera jos nisam vidio ko je dobro proso a nije imao nekog unutra

manijak ne moze biti svak
05-30-2007 05:08 PM
Find all posts by this user
HONDA
Member

PITAROZDER Wrote:

HONDA Wrote:

PITAROZDER Wrote:

Hybrid Wrote:

deranja guzova lave nema samo kad imas nekoga sto radi kod dilera pa ti moze sredit internu cijenu ... sve ostalo ti se samo cini kako si dobro proso pasha ... ja za 12 god kako radim kod dilera jos nisam vidio ko je dobro proso a nije imao nekog unutra

To opet zavisi i od auta kojeg kupujes, ali i vrijednosti i potraznje istog.
Nema mi se tu sta ciniti ili ne ciniti. Dobro mi je poznat auto, svjestan sam koliko vrijedi i na ulici i na dileru, pa nisam ni ja izgorio po glavi.
Naravno da svaki diler zaradi na kupcu, zato to i rade. Ali ja nisam jedan od onih koji se daju tek tako prevariti, vjeruj mi. Zato me raja i zovu da se konsultuju sa mnom prije nego ista kupe. Drugacije je i kad diler vidi da nisi degen, da znas sto kupujes i da znas koliko vrijedi.

Ti mozes biti ubijedjen da smo mi dobili po usima, ali ti to gledas po nekim svojim kriterijima i to je u redu. Ja ti kazem da smo mi (tj. ona) dobro prosli imajuci u vidu kilometrazu, stanje auta i hard-top. Da, mogao sam joj ja naci isti auto za $3000 manje, ALI sa duplom ili troduplom kilometrazom, pohabanim sjedistima, ogrebotinama, razdrndanim ovjesom i prenosom, itd. I bez hard-topa.

Pogledaj cijene originalnog hard-topa, i polovan se prodaje za $2500 pa i vise. Uostalom, vrijednost auta je procijenjena na oko $22000. Diler je inace trazio $21000 ali je, nakon sat vremena cijenkanja, spustio cijenu na $19000. I opet ponavljam, trazio sam taj auto mjesec dana i ovo je bilo najpovoljnije sto sam mogao naci. Nasao sam 3-4 sa manjom cijenom (uglavnom od $16000 do $18000), svi su imali preko 120000 predjenih kilometara, dva su bila udarena, i nijedan nije izgledao ni blizu ovome niti je imao hard-top. I to nijedan nije bio kod dilera vec kod privatnika. Kod drugih dilera sam vidio nekoliko ali su svi bili preko $23000. Vidio sam jedan identican na Hondinom dileru, koji je presao malo vise od ovog, od prilike u istom stanju, za $28500. hahaha

Tebas imati u vidu da nas ovdje deru za sve ionako, pa tako i za auta.
A ima tu i malo ekonomije. Ogranicen broj auta + velika potraznja = visoke cijene.

05-30-2007 07:53 PM
PITAROZDER
Super Moderator

ok ok ok super si proso lave ... vrijednost auta je inace oko 14.000 a na ebay imas hard top kakav hoces za ispod 2K U4jchina

p.s. odvedi ga sad dileru i pitaj koliko ce ti platit za isto auto pa ces vidjet koliko su vas uzeli

This post was last modified: 05-30-2007 09:00 PM by PITAROZDER.

05-30-2007 08:57 PM
pajero1987
Posting Freak

Najbolje probaj ga prodati tom ovlastenom dileru i vidi koliko bi ti oni ponudili...bas me zanima...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
05-30-2007 09:41 PM
Hybrid
Posting Freak

de ba kanite se sad toga, auto je kupljeno...meni je savrseno i MINT je, bez packe....mislim da kad ga nagazis na 9000 obrtaja sve ostalo zaboravis...Very Happy

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
05-30-2007 09:59 PM
xr4iboy
Member

jarane svaka cast tebi i djevojci. sve je istina sto covijek prica i kod nas ovdje u WASHINGTON state je sve slicno kao u kaliforniji sve je skupo auta kuce insurance and other stuff. Ja sam npr svoju Acuru RSX type-s 2004 god kupio na aukciji pa me dosla sa popravkama 12000 $. jos nije clear title nego je dobila bill of sale papire tako da je veoma tesko prodati pa mi omrzla i zamjenim BMW 528i star 9 godina i dobijem nesto para... Honda je u Americi previse skupo auto neznam zasto ali najvise je potraznje za hondama posebno CIVIC and oni imaju najvecu cijeno. BMW Mercedes imaju isto veoma velike cijene kod nas u WA neznam za ostali dio amerike i svako auto koje je preslo preko 70 80 k milja je rizicno kupovati posebno ako je stick pa ga glupi ameri razjebavali... Ovdje oderase glupi narod. ako smo imalo pametni kao sto je slucaj bosancerosa ovdje nedamo se lako zajebati... Toliko od mene..

05-31-2007 06:34 AM
HONDA
Member

PITAROZDER Wrote:
ok ok ok super si proso lave ... vrijednost auta je inace oko 14.000 a na ebay imas hard top kakav hoces za ispod 2K U4jchina

p.s. odvedi ga sad dileru i pitaj koliko ce ti platit za isto auto pa ces vidjet koliko su vas uzeli

Valja, ti mi u Kaliforniji nadji S2000 sa ovako niskom kilometrazom i u ovako dobrom stanju za $14.000 i ja ti poklanjam obadva svoja auta, i Prelude i CRX.

Na ebayu ima hard-top, naravno. Ali vecina njih nisu original Hondini.
Samo, ja ne nadjoh ni jedan ORIGINAL hard top ispod $2.500 na ebayu.
Svi su izmedju $2.500 i $3.000, pa i vise. PLUS $100-200 za postarinu, pa jos mozda $300-400 za farbanje ako nije iste boje...
EBAY HONDA S2000 HARD TOP

Druga stvar, ne mozes reci da je vrijednost tog auta $14.000 i to je to.
Jaro moj, vrijednost auta se ne procjenjuje tek tako. Barem ne kod nas ovdje. Prva stvar su godiste i miljaza. Drugo, mehanicko i kozmeticko stanje auta. Onda unutrasnjost i opcije (CD changer, alarm i sl.), pa gume i ostalo. Mjesto gdje je auto registrovan, ovo cak varira od opcine do opcine, vjerovao ili ne. Dalje, poznata mana za sve polovne S2000 je ofucan soft-top. Na ovom autu je kao nov. Vrijednost auta varira, prika moj. Isti auto na dva razlicita kraja drzave moze imati ogromnu razliku u vrijednosti.

Kao sto rekoh ranije, mogli smo mi naci jeftiniji auto od ovog ALI ne bi bio u ovakvom stanju. Shvatas li? Nama nije bio cilj naci sto jeftiniji S2000, nego naci sto bolje ocuvaniji a za povoljnu cijenu.

A kad bi ga odveo dileru da mu ga prodam naravno da bi mi dali puno manje nego sto smo mi platili. To je svakom laiku poznato. Diler je tu da musteriju opali po usima maksimalno jer mu je to hljeb. Zato se vrijednost auta procjenjuje u nekoliko razlicitih kategorija. Uvijek ces dobiti vise od privatnog kupca nego od dilera. Ja nikad svoj auto ne bih prodao dileru.

Kelly Blue Book ti je ovdje standard po kojem se procjenjuje vrijednost.
Evo procjena za ovaj auto:
KBB 2001 HONDA S2000 VALUE

05-31-2007 04:49 PM
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators

Chala koji ti je qurac, vidis da je neki merhametli diler pa dijeli kola ispod kupovne cijeni.  To ti je nesto ala Super Hik od dilera pa kupuje skupo i prodaje jeftino. Sad da vrati to auto dileru dobio bi brat bratu 30 000 dolara za njega

Al u svakom slucaju sretno joj bilo, ovo poderala i novo kupila...

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
05-31-2007 05:20 PM
PITAROZDER
Super Moderator

HONDA Wrote:

PITAROZDER Wrote:

Valja, ti mi u Kaliforniji nadji S2000 sa ovako niskom kilometrazom i u ovako dobrom stanju za $14.000 i ja ti poklanjam obadva svoja auta, i Prelude i CRX.

Na ebayu ima hard-top, naravno. Ali vecina njih nisu original Hondini.
Samo, ja ne nadjoh ni jedan ORIGINAL hard top ispod $2.500 na ebayu.
Svi su izmedju $2.500 i $3.000, pa i vise. PLUS $100-200 za postarinu, pa jos mozda $300-400 za farbanje ako nije iste boje...
EBAY HONDA S2000 HARD TOP

Druga stvar, ne mozes reci da je vrijednost tog auta $14.000 i to je to.
Jaro moj, vrijednost auta se ne procjenjuje tek tako. Barem ne kod nas ovdje. Prva stvar su godiste i miljaza. Drugo, mehanicko i kozmeticko stanje auta. Onda unutrasnjost i opcije (CD changer, alarm i sl.), pa gume i ostalo.  Mjesto gdje je auto registrovan, ovo cak varira od opcine do opcine, vjerovao ili ne. Dalje, poznata mana za sve polovne S2000 je ofucan soft-top. Na ovom autu je kao nov.  Vrijednost auta varira, prika moj. Isti auto na dva razlicita kraja drzave moze imati ogromnu razliku u vrijednosti.

Kao sto rekoh ranije, mogli smo mi naci jeftiniji auto od ovog ALI ne bi bio u ovakvom stanju. Shvatas li? Nama nije bio cilj naci sto jeftiniji S2000, nego naci sto bolje ocuvaniji a za povoljnu cijenu.

A kad bi ga odveo dileru da mu ga prodam naravno da bi mi dali puno manje nego sto smo mi platili. To je svakom laiku poznato. Diler je tu da musteriju opali po usima maksimalno jer mu je to hljeb. Zato se vrijednost auta procjenjuje u nekoliko razlicitih kategorija. Uvijek ces dobiti vise od privatnog kupca nego od dilera. Ja nikad svoj auto ne bih prodao dileru.

Kelly Blue Book ti je ovdje standard po kojem se procjenjuje vrijednost.
Evo procjena za ovaj auto:
KBB 2001 HONDA S2000 VALUE

de prosvijetli me malo sviju ti ... to auto diler je platio ispod 14.500$ sa tim tvojim ocuvanim hard top-om a tebi tj tvojoj trebi uz tvoju lavovsku borbu tuhno za 19.000$ , to hocu da ti kazem sreco ... eto super si "deal" dobio Winner_first_h4h

05-31-2007 05:35 PM
Pages (10): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Thread Closed  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_cool Ovako se pere auto poKle 20 527 03-20-2008 09:54 AM
Last Post: Skyline
  2008 Tokyo Auto Salon SamiRX-8 6 247 01-15-2008 10:29 AM
Last Post: Skyline
Icon_question Auto-skole u strajku pajero1987 3 191 12-23-2007 06:03 PM
Last Post: Rainman
  Od sada na Skenderiji moze te vidjeti koliko brzo idete... pajero1987 24 820 12-09-2007 10:12 PM
Last Post: d0ga
  Gorio neki auto !!! daki 5 269 06-24-2007 09:29 PM
Last Post: Faya_M5

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: